Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 99

• 6 881
  • 141
  •   3
Отговори
# 135
  • Бургас
В много държави така казват хората - жилищата са живеене, не за препродажби. Един човек един имот...

И в България беше така. Масово хората се изпоразведоха, щото имаха и апартамент, и вила...
Ама като сме почнали - айде първо по една кола на семейство.
И по един телевизор. Цветен.

# 136
Кредита ако е малък лихвата няма значение, но ако кредита е висок, а лихвата ниска, това е голям риск, защото лихвата е плаваща. Не само финансов риск, но и ако пазара замръзне и стане неликвиден, а човек има нужда от пари или да се премести, тогава увисва.

# 137
Преди с вноска от 1000 евро, колко седмични пазарувания се правеха, сега са наполовина.
Аз кредити нямам вече, но без тях никога нямаше да успея.
ето - значи парите поевтиняват и всичко поскъпва, някой чака имотите да паднат. Не става така. Когато банките изкарат на публична продан хиляди имоти тогава ще пукаме балона.

# 138
То интерес и зяпачи винаги има, но нали, очаквах да го продам за 2-3 седмици, но нема. Признавам си и аз съм нагъл в цената, но както се казва в БГ последните години “нема да им го давам за без пари, Я”. Пък ако не се продаде ключ и ще чака по-добри времена. Изплатен е, хляб и вода неще. Само дето налях 60к евро за обзавеждане и ремонти.

Сега на теория трябва да сме в силен месец. Ако не се продаде идват празници и зима. А всеки месец дето стои затворен имаш опортюнити кост и поемаш пазарен риск да излезе повече предлагане и конкуренция в цените. 
Г-жа Томева не мисля че сметката за флипа излиза и с двустаен за 150к. Като заложим 0% пазарно поскъпване, с каква отстъпка трябва да го купя че да направя 10-15К евро след разходи по продажба? Ако, някой строител ми предлага такава отстъпка аз бих се притеснил че може и да не успеят да завършат сградата. Отделно колко вероятно е да купиш на зелено, завршиш, ремонтираш и продадеш за една година? И по повод клиента с бюджет 350К евро, типично по брокерски се предлага половинчата информация с големи цифри за кукичка. Ами ако клиента търси съвременно ремонтиран голям апартамент на топ локация, може да е трудно. Иначе, ето Гого има 3стаен готов за нанасяне за продажба.

# 139
ето - значи парите поевтиняват и всичко поскъпва, някой чака имотите да паднат.
А златото, дето е злато, защо поевтиня - беше $5к зимата, сега е $4.2к. Добивът му не поскъпна ли? Копае се един тон скала за 1-2 грама злато, после се разбива и почиства, всичко това с дизел, който поскъпна. После се промива с химикали, които също поскъпнаха. И трудът на работниците им може да е поскъпнал.
Обаче клиентите - Индия, Турция, Китай - нямат сега толкова пари за влагане в злато, защото купуват скъп петрол, който им е по-важен. Не купуват толкова злато, Турция даже продава. И съответно то падна.
Та и за инвестиция в апартаменти ако нямат хората толкова пари, понеже плащат повече разходи за други по-важни работи, какво чудно има ако паднат?

# 140
  • София
Само да съм чул, че имотите и инвестиционните възможности нямат връзка

Имоти, кредити, застраховки, инвестиционни и пенсионни фондове - всичко е един... мармалад...

# 141
Явно в Лондон няма инфлация щом цените падат. И забележете най- голям спад има при лукс имотите в центалните части (тезата пак издиша). И не е само Лондон, а в доста държави падат цените като САЩ и Канада например.

Общи условия

Активация на акаунт