Поникване на долен постоянен резец преди да е паднал млечният

• 98
  • 9
  •   1
Отговори
Синът ми чака с нетърпение да му падне първото зъбче, но още чакаме. Онзи ден помисли, че има заседнала храна зад долните резци, а всъщност се оказа, че му е поникнал постоянен зъб зад единият от двата долни млечни резци, а те самите стоят леко раздалечени. Не мога да преценя дали се клати. Не мога да се свържа със стоматоложката, за да запазя час. При някои от вашите деца случвало ли се е и какво беше решението?

# 1
При нас се случи и с първото, и с второто зъбче. Първото не се клатеше достатъчно и го заведохме на зъболекар да го дръпне. Второто се клатеше повече и след една вечер разклащане от таткото, успя да го извади.

# 2
Да, с 2 зъбчета - бяха порастнали на 2-ри ред Head Band
Посетихме зъболекар и там извадиха 2 за смяна. След време зъбите сами се наместиха.

С др зъби проблем не сме срещали

# 3
Често се случва, не се притеснявайте.
При дъщеря ми беше така с горните два предни. Извадиха млечните (въобще не се клатеха).
Успех!

# 4
  • София
При дъщеря ми така са вадени 4 зъба от млечните. Бяха ме съветвали да ги оставя те сами щели да ги избутат, абсурд. При нея почнаха да се кривят зъбите.

# 5
Благодаря ви за отговорите!
А в случаите, в които се стигна до вадене, бяха ли избили вече постоянните или на рентген се видя?

# 6
  • София
При нас случаите бяха с млечни зъби, зад тях избиваха постоянните зъби и се виждаха доста

Последна редакция: пн, 28 сеп 2026, 14:41 от I.R.

# 7
Два от зъбите на дъщеря ми така израснаха - зад млечните. Първия го извадихме, след като качахме известно време и се видя, че няма да падне сам. Другия си падна сам. Ако стоматолога прецени - ще го извади.

# 8
Благодаря ви за отговорите!
А в случаите, в които се стигна до вадене, бяха ли избили вече постоянните или на рентген се видя?
При дъщеря ми бяха избили постоянните, на втори ред зад млечните.

# 9
Да, разбрах ви. Благодаря, ще чакам мнението на лекаря и последващи действия. Надявам се да не се уплаши детето от ваденето. Но най-вече го притеснява да не му вземат зъбчето, че от 2 години чакаме феята.

Общи условия

Активация на акаунт