Непрекъснато гадене и повръщане по време на бременност

• 194
  • 5
  •   3
Отговори
Здравейте, момичета, не видях достатъчно обширни теми по този въпрос и реших да направя аз.

В 12-та седмица съм вече, от 6та с непрекъснато гадене и често повръщане, особено вечер след 5-6 нищо не мога да задържа и дори на празен стомах позивите не спират и доста мъчително. През деня успявам минимално да хапна и гледам все пак да приемам течности, но е огромна мъка.

На всеки преглед се оплаквам на лекарите, но все ми се казва "ще мине" и "така е" и ми се предписват хомеопатични неща от сорта на Вомитусхил, Антиметил и др., които не усещам да правят каквато и да е разлика.

Искрено се надявах вече към 12-та седмица да почувствам облекчение, но за сега няма и това психически адски ме смазва.

Искам да ви питам имате ли опит с лекари, които изписват реално помагащи лекарства?
В чужди форуми като reddit виждам, че доста повече неща изписват, тук в България май не е практика и просто трябва да търпиш ...

# 1
Много сме били така. Не се притеснявай, скоро ще престане това. От една страна даже е добър признак, че бременността се развива добре, хормоните предизвикват гаденето и повръщането. Но като цяло е мното тежък период за някои жени. Аз съм лежала на системи в болница 1 месец заради невъзможността да хапна каквото и да е. Но около 12-14 седмица постепенно всичко отмина. Самата аз не вярвах, че така ще стане, толкова ми беше зле, обаче е вярно и точно така стана. От този период нататък абсолютно безпроблемна бременност. Желая и на вас скоро да отмине този период и да се радвате на щастието , което ви е споходило.

# 2
  • София
Не, на мен са ми изписвали няколко неща сред, който и Вомакур свещички. Имах някакво облекчение, но ми беше лошо до доста късно.

# 3
Много сме били така. Не се притеснявай, скоро ще престане това. От една страна даже е добър признак, че бременността се развива добре, хормоните предизвикват гаденето и повръщането. Но като цяло е мното тежък период за някои жени. Аз съм лежала на системи в болница 1 месец заради невъзможността да хапна каквото и да е. Но около 12-14 седмица постепенно всичко отмина. Самата аз не вярвах, че така ще стане, толкова ми беше зле, обаче е вярно и точно така стана. От този период нататък абсолютно безпроблемна бременност. Желая и на вас скоро да отмине този период и да се радвате на щастието , което ви е споходило.

Искрено се надявам и при мен скоро да се случи чудото и останалата част от бременноста да е спокойна!

# 4
Пожелавам Ви скоро да отмине този период и след това да имате прекрасна бременност! Аз имам 2 бремености и двата пъти ми беше лошо и повръщах до края (с първата бременност даже повръщах и с изтекли води в болницата). Имах дни, в които не ми се повръщаше толкова. Може би това бяха, когато се наспивах повече.
Пробвайте да хапвате ябълка сутрин. Имах колежка, която лежа в болница за система и след това каза че й е преминало.

# 5
Aко нямате имунологични проблеми ви пожелавам  да отмине. В противен случай може да продължи по време на цялата бременност.  Аз като Амнел, с всяка бременност имах повръщане до края . Спасяваха ме цикличните престои в болница за да ме подхранят и оводнят. Бременна със сина ми дори ме приеха в осма седмица, свалила килограми заради невъзможността да се храня и с високи кетони. Стискам палци при вас да не се случва.

Последна редакция: сб, 03 окт 2026, 12:00 от _re_ge

Общи условия

Активация на акаунт