Проблем в ДГ

• 459
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте,
 Детето е първа група в ДГ. Преди това ходеше на ясла на друго място. Винаги е ходил с усмивка и никога не са ми казвали, че е агресивен или нещо подобно. Във въпросната ДГ първите седмици ми казваха, че са много доволни. Един ден отивам да го взема и госпожата ми каза, че детето ми е било ударено от друго и че това друго дете постоянно проявява агресия към всички. След като го взех се чух с госпожата по телефона и тя много сериозно ми обясни как положението с това дете в групата изобщо не е ок. Да съм напишела, да сме ходили при директорката и тн. Направихме го, събрахме се родители и директорката взе някакви мерки. Тази седмица обаче отивам да си взимам детето, въпросното дете го няма на градина, и същата тази госпожа с коренно различен тон и мнение ми казва, че мото дете било агресивно, а за онова дете разбирала защо то не било добре. Добре , попитах как е било агресивно, защо, какво.. вкъщи говорихме с него.. той твърди че там го бият и бутат и той отвръща да се защити. Но вече всеки ден подред като го взема стои наказан, докато другите играят, видях как го слага на пейката, когато той се опитва да стане.. и като отида ме залива с някакви негативни неща как видиш ли детето ми било агресивно и за това седи тук.. аз съм съгласна да е наказан, ако е постъпил лошо, но той дори вече се напишква, което никога не се е случвало, казва ми че не иска да ходи там, а разликата между държанието на тази госпожа в рамките на няколко дни е направо плашещо, все едно говоря с друг човек , и при вас ли е така , имам едно лошо предчувствие , че нещо не е наред?

# 1
Поуката тук е-не правете това,което не искате да правят на вас.Не бих отишла да се оплаквам на директора от дете и да създавам проблеми на родителите,защото сама виждате как се връщат нещата към вас.Децата гледат едно от друго и търпят много промени в поведението.Жените там са възпитатели и трябва да се справят със ситуацията в ДГ,а вие да говорите в къщи с детето си,кое е правилно и кое не.Да,случвало ми се е детето ми да е наказано и да ми се оплакват от него и съм се справила с това,но с помоща на педагозите.Ако всички пишем жалби и искаме да отстраняват по-палавите деца от групата какво ще стане тогава?

# 2
Поуката тук е-не правете това,което не искате да правят на вас.Не бих отишла да се оплаквам на директора от дете и да създавам проблеми на родителите,защото сама виждате как се връщат нещата към вас.Децата гледат едно от друго и търпят много промени в поведението.Жените там са възпитатели и трябва да се справят със ситуацията в ДГ,а вие да говорите в къщи с детето си,кое е правилно и кое не.Да,случвало ми се е детето ми да е наказано и да ми се оплакват от него и съм се справила с това,но с помоща на педагозите.Ако всички пишем жалби и искаме да отстраняват по-палавите деца от групата какво ще стане тогава?

Аз също мислих така, но бях посъветвана от двете учителки да се съберем и да се оплачем , защото тях не ги слушали..

# 3
Така се получава понякога.
Ужас дете на 3 да го гоните .

# 4
Педагожките по детските градини, в моето обкръжение, са жени в 20-те и 30-те си години, които собствени деца нямат, не могат да се справят с поверените им и търсят най-краткия път да си осигурят спокойствие в групата.

# 5
Има го това,не им се занимава и искат само послушни деца.Децата  тепърва изграждат възпитание и дисциплина,такаче няма как да се очаква всички да са кротки и послушни.Не случайно дори между 1-4 клас макар да им пишат забележки,много рядко има наказания,а какво остава за ДГ.Педагозите имат за задължение да се справят с такива ситуации.

# 6
Има ли възможност да смените групата?
На твое място ще отида да говоря с директорката. Разкажи ѝ това, което си написала тук, сподели притесненията си, че детето е нарочено от учителката и че се притесняваш от техните действия.
Ако не помогне или няма друга група в същата градина, опитай да го прехвърлиш в друга. Детето ти е по-важното в случая.

# 7
Как така учители ще настройват майки да се окплкават на директорката от дете?
А после ще променят държанието и мнението си? Тук има нещо гнило.
Бих отишла като родител да поискам обяснение за неадекватността на служителите им. Също така и обяснение за наказването на детето и държанието към него в групата.
Детето се напикава - сигурен знак, че нещо не е изобщо наред.
Бих пратила мъжът си нлаоо да им свие сърмите.

# 8
  • София
Истината е, че учителката Ви мота всичките както и скимне и вие и се връзвате. Може би трябва да разговаряте с директорката за нейното поведение.

# 9
Учителките са ви вкарали в интрига с това настояване да ходите при директорката, вместо да го направят сами. Сега схемата се повтаря, но спрямо вас, след вас ще бъде някой друг.
Говорете с другите родители, за да видите дали няма и други като вас, говорете и с директорката и заедно потърсете варианти.

# 10
  • София
Учителката е интригантка и явно няма никаква представа, подход и идея от работа с деца (докато на родители, директори и други възрастни явно лесно си пробутва номерата). Подкрепям Сийка - махнете детето от групата, а ако трябва и от градината. Не пречи и даже е добре да говорите и с други родители, и с директорката, но никакви разговори между възрастните няма да подобрят положението на детето. И съм сигурна, че директорката ще заеме страната на своите служители или най-малкото няма да ги санкционира, каквито и мили приказки да ви изприказва на евентуалната среща. Аз не бих поела риска да си оставя детето там, дори на думи да ми обещаят някакво друго отношение. За 4 години кой знае какво може да му се наложи да преглъща и даже да не се оплаква - както знаем, пълна омерта стои около случващото се в градините.
Подобно съм преживяла със сина ми, но във втора яслена група. Не беше агресия, а че имал изоставане, бил едва ли не бавноразвиващ се (вече е на 11 и естествено нищо му няма, а болката им беше, че съм в майчинство заради новородената му сестра и естествено трябва да си го гледам вкъщи, а не да ИМ го водя да МИ го гледат). Потърпях няколко месеца, но като видях, че директно и към него вече се проявява отношение (а той не можеше и да каже още) го отписах без всякакви разправии, изчаках да му дойде време за 1 група (но в друга градина, много ясно) и си тръгна без проблем. След време срещнахме една от лелките в яслата, помощник-възпитателки ли ги водят или как, но беше единствената свястна и мила в екипа им - тя много му се зарадва и после само ми каза "много добре направихте, че си го прибрахте". Нищо повече не каза, но от самия ѝ тон разбрах какво е било там и на какво са го подлагали... А това са бебета... Много хора в тая система не само не знаят защо са там, но са откровено вредни и си работят десетилетия и на никого окото не мига...

# 11
На ваше място не бих била “съгласна” детето ми да стои наказано. Как така наказано? За какво?
Действията им не показват много педагогическо разбиране. Те и за това са въвлекли родители да решат проблем, с който те не могат да се справят.
Според мен или може да си спестите всичките нерви и разправии и да си преместите детето, или може да искате директно среща с госпожата и директорката и хубаво да им обясните какво причиняват методите им на детето ви. Най-вече да ви обяснят какво прави, че го наказват.
Не се поддавайте на внушенията на масата коментари така, както сте се поддали на внушенията на госпожата.
Моят съвет е повече да подкрепяте детето, защото дори и да е виновен той има нужда от вашата подкрепа за да се справите заедно. И не се позволявайте да му слагат етикети и на вас да вменяват вина. Всичко хванато на време може да се поправи.
Успех и бързо излизане от ситуацията!

# 12
Въобще не се занимавайте да се обяснявате с въпросната учителка. Вървете при директорката и поискайте детето да бъде преместено в друга група при друга госпожа. На директорката обяснете, на въпросната госпожа нищо - тя явно е направила стратегия да се отърве от по-буийните деца и да си осигури пълно спокойствие. Едва ли това се случва за първи път, директорката със сигурност е наясно.
Да се справят с децата и проблемите е точно работа на учителките, ако има дете, което не се вписва се работи с него, не се наказва, не се кроят тайни планове, не се гони от групата.

# 13
  • 2860 км северно от Екватора
Здравейте,
 Детето е първа група в ДГ. Преди това ходеше на ясла на друго място. Винаги е ходил с усмивка и никога не са ми казвали, че е агресивен или нещо подобно. Във въпросната ДГ първите седмици ми казваха, че са много доволни. Един ден отивам да го взема и госпожата ми каза, че детето ми е било ударено от друго и че това друго дете постоянно проявява агресия към всички. След като го взех се чух с госпожата по телефона и тя много сериозно ми обясни как положението с това дете в групата изобщо не е ок. Да съм напишела, да сме ходили при директорката и тн. Направихме го, събрахме се родители и директорката взе някакви мерки. Тази седмица обаче отивам да си взимам детето, въпросното дете го няма на градина, и същата тази госпожа с коренно различен тон и мнение ми казва, че мото дете било агресивно, а за онова дете разбирала защо то не било добре. Добре , попитах как е било агресивно, защо, какво.. вкъщи говорихме с него.. той твърди че там го бият и бутат и той отвръща да се защити. Но вече всеки ден подред като го взема стои наказан, докато другите играят, видях как го слага на пейката, когато той се опитва да стане.. и като отида ме залива с някакви негативни неща как видиш ли детето ми било агресивно и за това седи тук.. аз съм съгласна да е наказан, ако е постъпил лошо, но той дори вече се напишква, което никога не се е случвало, казва ми че не иска да ходи там, а разликата между държанието на тази госпожа в рамките на няколко дни е направо плашещо, все едно говоря с друг човек , и при вас ли е така , имам едно лошо предчувствие , че нещо не е наред?
Какви мерки е взела директорката?

Общи условия

Активация на акаунт