Прекомерно изпотяване

• 256
  • 6
  •   2
Отговори
Здравейте! Някой сблъсквал ли се е с прекомерно изпотяване основно в областта на скалпа и главата (без значение дали е студено или не или дори само при вървене)? Можете ли да препоръчате някакви медикаменти, опитах капки салвия, но резултат няма. Изследвах щитовидната жлеза, но всичко излиза наред. Знаете ли какво би помогнало?

# 1
  • София
Ботокс.

# 2
  • София
Изследвайте за инсулинова резистентност 🌸

# 3
И от мен глас за ботокса, само че ще трябва периодично да си слагате.

# 4
Изследвайте за инсулинова резистентност 🌸

С инсулинова резистентност съм, но след като родих реално се усили изпотяването. Не ми се иска да прибягвам до ботокс.

# 5
Може да е хормонално - влошаване на ИР, проблеми с щитовидната жлеза (хипертиреоидизъм), промени в нивата на естроген. Антидепресантите, лекарствата за кръвно и кортикостероидите също могат да причинят обилно потене по главата.
След като скоро сте родила, едва ли сте в предменопауза. Аз също не бих прибягнала до ботокс, защото той маскира проблема, а не го решава.

# 6
Аз след като родих, отключих хиперхидроза.
Вече 10 години съм така и никак не минава.
При мен стъпалата са най-големия проблем, затова си слагам ботокс. Много съм доволна, поне при мен се налага само веднъж годишно да си слагам.
Иначе - ако си родила наскоро, изчакай година, две, може и да се възстанови след като ти се наместят хормоните. Но разни салвии и т.н. не работят.
Има лекарства, които са нар. антихолинергици, техен страничен ефект е намаляване на изпотяването. Знам, че в Америка изписват такъв препарат при хиперхидроза, но не знам тук дали изобщо съществува.
На мен преди няколко години ми се наложи да приемам няколко месеца такова лекарство по друг повод и действително потенето намаля , но освен това - получих сухота в устата и очите. Тъй че не препоръчвам такива експерименти.
На първо място - ендокринолог за проследяване на ИР и ако има други хормонални проблеми.
Друго - потенето се активизира ужасно много от стрес. Ако има проблеми в тази област - има си терапии, които намаляват това. Но ботоксът е едно добро решение.

Общи условия

Активация на акаунт