Име за момиче с В

• 298
  • 22
  •   3
Отговори
Здравейте, бременна съм с второ момиченце и наистина не мисля за имена, но времето ме притиска не се знае кога ще се роди.😂 Искам името да започва с В, може да не е много традиционно българско. Благодаря на всички са идеите предварително 🤗

# 1
Весела, много го харесвам. Велислава, Виктория (но е много често срещано, сякаш).

# 2
Велислава, Весела, Вихра

Валерия, Ванеса, Вероника, Вивиан/а, Вилиана, Вирсавия (старозаветно библейско име)

Успех!

# 3
  • Пловдив
Веселина, Венета, Вела.
В не ми е много любима буква на мен. Но можете просто да вземете списък по азбучен ред - избирателен или друг - и да избирате. Не е шега.

# 4
Вяра.  Виолета.  Валентина.

# 5
От всички имена с В харесвам само Вера. Красиво значение и благозвучно. А, също харесвам и Вида, много старо и непопулярно българско име още от средновековието. Означава видна, бележита, но може да се осмисли и като виждаща, зряща, проницателна, бдяща. И двете имена са познати и интернационално, което е бонус. Вида значи живот на испански, на Матю Макконахи така се казва дъщерята. А Вера може да се осмисли и като произхождащо от латинското veritas (истина).

Последна редакция: нд, 11 окт 2026, 19:10 от Clare

# 6
Добре би било имената на сестричките да си подхождат. Ако едната има имен ден, нека има и другата.
Как се казва голямата?

# 7
  • Най-красивата страна
Аз харесвам имена,които имат хубаво значение.
Латински са всичките,интернационални.
Вероника
Валерия
Валентина
Виктория

От славянските харесвам Вяра,Весела,Веселина.

# 8
  • София
Ванеса.
Вероника.
В никакъв случай Виктория, за да не стане Вики Три, като една приятелка на дъщерята.

# 9
Освен изброените, и:
Ванина
Вихра
Велислава
Велина
Вида е много интересно предложение за старинно име. Идва от Виделина, светлина.

# 10
Добре би било имената на сестричките да си подхождат. Ако едната има имен ден, нека има и другата.
Как се казва голямата?
Алисия, но искам другата да е кръстена на брат ми е, той е Виктор

# 11
Алисия си отива с Ванеса според мен.

# 12
Виктория си е точно щом искате да е на Виктор, има хубава значение, международно, винаги актуално. Единствен минус - често срещано у нас.
Валентина, Валерия, Виолета или Вера също биха били добър избор, след като сестричката е Алисия.

# 13
Аз много харесвам Вивиан.
Алисия и Ванеса наистина е много добро предложение. Отиват си много 🙂

# 14
Венета и Вихра от мен. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт