много високи стойности на LH и FSH

• 24 246
  • 42
  •   1
Отговори
# 15
да,точно към такъв съм се насочила.при доктор каварджикова ще ходя.от варна.някой ако е чувал нещо за нея моля да ми каже.щитовидния ми TSH беше увеличен преди.пролактина също.сега и двата са в норма.знам че хормоналния дисбаланс е нещо кофти и трудно лечимо.усещем го!

# 16
ами какво да кажа!?днес ходих на лекар!категорични са че такива стойности не съществуват.грешка било.най лошото е че тази д-р каварджикова за нищо не става.много съм недоволна от нея.даже не ме и прегледа.много сйм разочарована от нея.и като излязох от кабинета отидох при мойта лекарка,която съм признала за специалист.та така.пак ще правя изследване следващия месец.

# 17
Ще трябва и аз да си правя изследвания на LH , FSH и Testosteron.Ще ми кажете ли какво се изследва - кръв или урина?Аз по принцип знам че щом е хормон се взема кръв.Благодаря Ви.

# 18
Здравейте на всички. Ще ми каже ли някой дали като имаш поликистоза се надебелява.Аз в последната една година мн напулнях и сега като ходих на лекар ми назначиха LH FSH и Testosteron, но още не съм ги направила, нали трябва от3 до 5 дни след като ти дойде.А също и получих обриви по руцете. Дърленски ми каза че било в следствие от хормонално заболяване.Някой има ли такъв проблем?

# 19
Кръвно изследване е. Изчакай резултатите, после ще коментираме.

# 20
Бронз, подкрепям напълно всички момичета, които са те посъветвали да отидеш на лекар и да повториш изследването в коректните дни.
Все пак ще споделя, че аз съм свидетел на такива резултати, дори и по-високи при моя много близка приятелка.
Тя е със сериозни проблеми с цикъла и сериозно съмнение за изчерпан яйчников резерв.
Непременно проследи стойностите в поне два последователни цикъла. Ако трябва си заплати всичко, не чакай някой да ти ги назначава.
Пусни и хормоните и антителата на щитовидната жлеза ТСХ, ФТ3, ФТ4, ТАТ и МАТ.
С всички тези резултати ще отидеш при качествен специалист и ще направите план за действие.
Късмет.

# 21
Галиана , освен теzи трите бих те посъветвала да си направи6 и пролактин. Понякога от там идват проблемите.   bouquet

# 22
bronze, мила, виждала съм всякакви стойности - и такива, които съм си мислела, че не съществуват!... но послушай ни - повтори си изследването в коректната фаза от цикъла и тогава ще тълкуваме.

Галиана, LH, FSH и Testosterone - на 3-5 ден от цикъла ще изследваш, от кръв - венозна. Има и хормони, които се правят от урина, но те са много специфични и не се отнасят към твоя случай.
А между другото, от поликистоза се напълнява, да, но не е задължително!

# 23
а аз искам да питам нещо друго.може ли поликистозата да се лекува само с глюкофаж и диета.и каква трябва да е диетата.в смисъл на мен не искат да ми изписват хормонални препарати.искат да пазя диета.някой знае ли каква трябва да е тя.далеч съм от гладуване.искам да кажа че съм чувала че за тази болест се спазват известни ограничения относно някои храни.благодаря

# 24
да,аз съм забравила да споделя че ще повторя изследването.искам да кажа,че аз се страхувах да не е нещо злокачествено,тумори и т.н.а пък и тази лаборатория където правих изследването си е много лоша.просто тогава нямаше друга отворена за което вече съжалявам....но както и да е.важното е че искат да ме лекуват с диета а не с лекарства.а аз работя в кухня.трудни са ми тези диети.размерите ми на кистичките ми са 46мм.това много ли е?

# 25
bronze, на мен ми бяха предложили да пия метформин, но после се окаzа, че нямам ПКЯ и не го пих. Знам само, че е медикамет, който се предписва на болни от диабет, но и при СПКЯ помага.

# 26
здравейте отново!направих си нови изследвания в по надеждна лаборатория.уж най хубавата!новите ми резултати са следните:
    prolaktin-492,10mlU/l-/90-523/
    LH-3,33lU/l-/реф.стойност1,9-8/
    FSH-6,02lU/l-/2,4-9,3/
    estradiol-0132lU/l-/0,08-0,79/
тези резултати много ме учудиха.направих ги на 5-тия ден от цикъла,защото за мое нещастие другите дни се падаха през събота и неделя,в смисъл 3-тия и 4-тия ден.доколкото съм чела навсякъде поликистозата уж се характеризира с по вискоко ЛХ.а пък тука нещо не е така.а уж преди 2седмици ме гледаха на ехограф и ми каза че си имам кистите на десния яйчник и то доста така ми се виждат големички-46мм.според вас какво става?   

# 27
46 мм не е кистичка, а киста, най-вероятно от неспукан фоликул.
При високо ФСХ и ниско ЛХ това си е съвсем в реда на нещата.
Повтори изследванията и другия месец, на същото място.
За всичко си има решение. Въоръжи се с търпение и търси информация.
Късмет.

# 28
какво означава киста от неспукан фоликул?ами и според мен ми звучи по добре киста с тези размери,но ми казаха че са ми поликистозни яйчниците ,били с кистички...

# 29
  • София
При LH:FSH над 1.5 има съмнения за поликистоза и СПКЯ

Хубавото е, че сами по себе си стойностите са в референтни граници /т.е. заглавието ти е грешно и изключва някои неприятни диагнози/.

Общи условия

Активация на акаунт