Спят вече в легла и колички, МАРТенските ни звездички!

• 16 889
  • 280
  •   1
Отговори
# 90
Хехе... доста се посмях с това звънче за бременни! На какво ли не се прави човек за да угоди на децата си, ама чак пък толкоз малко към горе на черешата клони  Mr. Green

Сетила съм се да ви питам... откога смятате че трябва беоците да спят вече с възглавнички? Ние сме още без възглавница и се чудя от кога да и слагам. То не че е кой знае каква възглавница... съвсем тънинка, но все пак има нещо.
И друго съм се сетила - къде "хвърлихте пъпа" на вашето бебоче? Ние сме много несериозни и още не сме измислили  Embarassed

Тук времето е много напред-назад. Аз се засилих на няколко пъти и аз като Бимба между два облака, ама нещо не уцелих та единия път ни заваля, а втория само ни "нагърмя"  Mr. Green
Та сега си седим с гугълчето (така й викаме щото много гука  Mr. Green) и се чудим какво да правим.... то аз откакто се е родила не съм оставала така без да имам какво да върша ииз къщи или с Раличка. Тя пък и се кротна по този повод. Ей.... доживях  kaffeetrmker_2

Последна редакция: вт, 22 май 2007, 18:23 от Благовеста

# 91
morgause, да ти е жива и здрава малката сладка Емма! Много да слушка и да бъде игриво и усмохнато дете Simple Smile
а не малко ревящо чудовищенце, каквото е моето в момента Mr. Green

Честито също така на Борислав на Бопси и Пламен на Уиш! Да е жива и здрава и малката Никол на Анелийка1!

# 92
  • София
И ние още не сме измеслили къде да хвърлим пъпчето ThinkingЗа възглавничката-аз съм й сложила една супер тънка,беше в един от спалните комплекти.

# 93
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Привет и от нас, завърналите се от града Hug!

Пак си бяхме при мама, а после тук у наше село гръмотевици падали, лан- карти гърмяли, телевизори, бойлери... не е за разправяне ooooh!, та чак сега оправиха любимия Компютърчо та да седна да ви пиша.
Благодаря ви много за честитките по случай 3-те месеца на Муцун Hug! Трогнах се много, ама да ви призная - на мен ми идват малко в повече тез ежедневни, многобройни честитки. Така ли ще го караме до годинка?! Те темите само с поздравления се пълнят, та викам малко да поспрем, а?! Както решите де, ако кажете ще си честитим Crazy.

Та аз не успях да ви изчета подробно, 'щот вие спирка нямате бре... деца не гледате ли Joy?!... Ама хайде да се включа все пак по някои от темите, 'дето видях, че са най-нашумели последните дни:

За рахита, стряскането, потенето и т.н. - ортопеда, при който ходихме преди месец спорели с мен, че стряскането си е напълно нормално за малки бебета и няма нищо общо с рахит, който от своя страна е комплексно заболяване и спохожда напълно НЕгледани, занемарени бебета на безхаберни майки. Бебетата се потят, защото вече за се отпушили порите и потните канали. Отделно в "умната книжка" (както се изразява Уич), която чета си пише конкретно за това характерно стряскане на бебетата, съпроводено с разперване на ръцете, което било рефлекс на незнам си кой там (който го е открил и описал в близкото минало)... та и това си е нормално... по-кофти щеше да е, ако не се стряскаха - така излиза. Давайте си вигантола и не го мислете толкова много рахита Peace.

За залъгалките - Муцун по принцип не е голям фен, но майка му упорито продължава да му затапва устата с тях. Първата ни беше на Чико - каучук (подарък към физиологичното шише), но веднага след нея купихме една на Авент, която цуцкаше със същия "ентусиазъм", но в деня, в който Голям Муцун купи една на Нуби с някакъв си там гел и с разните му там удебелени части за дъвкане, чесане на зъби и т.н. я изгубихме онази на Авент. Та сега го залъгвам с тази последната, ма ефекта е почти нулев... като си е решил да се дере - дере се та чак синее, а майка му лудите вече я хващат.
Дълго стана, а и май забравих какви бяха другите теми, ще ме простите ooooh!
Мляски на всички - малки и големи Hug!

# 94
Привет отново, Муцунке Hug Забелязах аз, че ви заняма с Муцунчо Simple Smile Аз по принцип съм съгласна с теб - да честитим първата месечинка, шестата месечинка (половин годинка си е това, вижда ми се по-кръгло Blush) и вече да минаваме на истинските рождени дни.

Колкото до пъпа, ние също не сме решили къде да го хвърлим и си мисля, че май повечето от нас все още не са свършили таз важна Wink работа Mr. Green

Ние за празниците ще ходим при нашите във Вършец, сестра ми също е там с 9-месечната ми племенничка, изобщо голяма веселба ще падне Sunglasses Дано да не вали много днес, защото трябва да изляза непременно и то с Киара, сестра ми има рожден ден в петък, пък още не сме й купили подаръка (поне съм го измислила). Вчера ходих на козметик (крайно време беше да се приведа отново в "приличен вид") и свекърва ми гледа бебето - за първи път ги оставям двете сами и си мислех, че ще ми е притеснено, ама за щастие не ми беше, бях си съвсем спокойна Peace

Хубав ден на всички и да но имаме шанс за разходки Praynig

# 95
  • София
Бимба как успяваш да я задържиш на страни? Иван е постоянно покрай нея. Снощи му се скарах да не се навира в лицето и и той ми заяви: "Ще видиш, като порастне Бебка ние с Борянка /гаджето/ ще си я вземем при нас"  Thinking
.
 Joy Joy Joy

# 96
  • София
Благовеста,
за възглвничките ами баткото чак ан 2 години я призна и то призна нашите затова му купихме голяма като нашите но мако извадих от пълнежа, за да е по ниска.
Пъповете не са хвърлени и на двамата. Нашия тати каза "няма да им давам аз направление в живота където/каквото искат с това да се занимават" Simple Smile

# 97
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Тук днед вали ли вали. Пак никакви разходки за бебчо, поне мама има излизане и ще свърши нещо.

# 98
Тук днед вали ли вали. Пак никакви разходки за бебчо, поне мама има излизане и ще свърши нещо.
а разходки може ама някой друг път Joy,май вее свикнах още от вечерта се настройвам утре ще вали , няма да ходим никъде Mr. Green

# 99
Здравейте!!! Хайде да поговорим малко за гимнастиката и масажите на бебето. Аз почнах едва вчера да правя някаква гимнастика, и то моя си,измислена.Изчетох сума ти материали в интернет за упражнения и голяма част ми се виждаха неприложими за моето бебе и накрая попаднах на публикация от една фитнес инструкторка,която препоръчва 5 упражнения за двумесечни и е качила снимки от гимнастиката на своето бебе.Правите ли гимнастика, какви точно упражнения, как и кога правите масаж,колко често? Педиатърката ми показа няколко техники за масаж,но не ми спори да го правя,Ива се стяга много.Каза ми да правя масажа вечер след баня,но тя тогава само мисли за ядене и спане и хич не й е до такива занимавки.

# 100
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Amelly правя масажите веднъж дневно по обед, преди хранене.Ето тук повечко информация със снимки, ако вече не си го чела този материал.
http://www.zadecata.com/sb/index.php?page=0_3_3_2

# 101
Здравейте!!! Хайде да поговорим малко за гимнастиката и масажите на бебето. Аз почнах едва вчера да правя някаква гимнастика, и то моя си,измислена.Изчетох сума ти материали в интернет за упражнения и голяма част ми се виждаха неприложими за моето бебе и накрая попаднах на публикация от една фитнес инструкторка,която препоръчва 5 упражнения за двумесечни и е качила снимки от гимнастиката на своето бебе.Правите ли гимнастика, какви точно упражнения, как и кога правите масаж,колко често? Педиатърката ми показа няколко техники за масаж,но не ми спори да го правя,Ива се стяга много.Каза ми да правя масажа вечер след баня,но тя тогава само мисли за ядене и спане и хич не й е до такива занимавки.

Другата седмица започвам специален курс за масажи на бебета - четири сесии са и се надявам да е полезен, после ще го споделя с вас:)

# 102
Момичета, ходихме на преглед и доктора каза, че Дими има от този шум, който изчезва с времето, камък ми падна от сърцето...благодаря ви за подкрепата  Hug

# 103
  • София
Според педиатърката ни масажа и гимнастиакта трябва да доставят удоволствие да са приятни н абебето. Ето защо ние с баткото не сме "тренирали", слагах само по корем и държах изправен той не искаше да подскача, забиваше си крачетата от 3тия месец и така стоеше но пък го кефеше.
Сега на бебка и правя гиманстика на ръчичките (кръстосване пред телцето), крачетата (свивам към тялото), по корем слагам, изправен да скача и псевдо масажче единственото на което наблягам е кръгове по корема, за да ака ама полза йок
Днес това пате се обърна от корем по гръб така се засили от мрънкане... и сега сме с 4 месеца напред Simple Smile (е случайно беше но баткото това опражненеие го анправи през 4тия месец преди д се обърне от гръб по корем)

Amelly правя масажите веднъж дневно по обед, преди хранене.Ето тук повечко информация със снимки, ако вече не си го чела този материал.
http://www.zadecata.com/sb/index.php?page=0_3_3_2
Имам книгата, тати е гледан по нея Simple Smile (даде ми я свеки)
Между другото с изместване във времето е полезна за някои неща (специално за храненето), мило/тъжно да ти стане като видих какво нямане е било ама това е друга тема.

Има доста архаизми които могат да те тръшнат от смях. Любимо то ми е ".... леглото на бебето трябва да е метално и боядисано с блажна боя...", а като го проетох на тати, той допълни "и бетонирано в земята"

Последна редакция: ср, 23 май 2007, 13:19 от Desem

# 104
  • София
Deina, радвам се, че е станало бързо. Че при нас меду ЕКГто и Ехото мина повече от седмица и беше ужас при положение че беше казала, че не е "Невинен шума" (физиологичен) още при ЕКГто , но докато не каза така и при ехото

Общи условия

Активация на акаунт