Спят вече в легла и колички, МАРТенските ни звездички!

• 16 885
  • 280
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, ходихме на преглед и доктора каза, че Дими има от този шум, който изчезва с времето, камък ми падна от сърцето...благодаря ви за подкрепата  Hug

Радвам се  Hug  дано лошите неща са минали  Praynig

# 106
Момичета, ходихме на преглед и доктора каза, че Дими има от този шум, който изчезва с времето, камък ми падна от сърцето...благодаря ви за подкрепата  Hug
  bouquetдейна чудесна новина

# 107
Здравейте майчета!

Дейна, радвам се че всичко е наред. Доста се беше притеснила вчера  Hug

Ние с Раличка голям съм му ударихме. Стринта си направихме тоалета, нахранихме се и тя реши да си подремне към 10 часа та до сега.  А аз да не остана назад и аз поспах 3 часа по никое време.
Събуждаме се преди малко и гледам - навън напекло. Май ще успеем да поизлезем, че сме и на консултация след това. Ще докладвам.

Междо другото и на мен ми е малко прекалено с тези честитки за всеки месец  Sunglasses

# 108
Супер, Дейна, радвам се, че всичко е ОК Hug
Моята девойка в последно време яде когато си поиска (по принцип се опитвам да я храня под режим Crazy) и то от 7 стигна изведнъж до 5 пъти на денонощие! А на всичкото отгоре ядене повече от 10 мин си е цял празник, дори по-често хапва за около 5 мин. и айде стига толкова.

За масажите и упражненията - за съжаление не съм от най-редовните. По принцип упражнения правим през деня в зависимост от това кога е в добро настроение Crazy, с тях съм по-редовна, а масажа съм го планирала вечер преди баня, но май честичко пропускам, защото Киара се е разкиселила вече и трябва да подготвям за баня експресно Rolling Eyes Амели, според моята педиатърка упражненията и масажът, ако се правят вечер, трябва да е преди банята, защото действали възбущащо, а пък банята би трябвало д аима успокоителен и приспиван ефект newsm78 Та аз затова правя масажа преди баня.

# 109
Здравейте, момичета!  Hug

Направо съм в изумление днес след като Калоян спа от 22 снощи до 7 тази сутрин. После хапна и пак заспа. И аз с него. Сега пак спи. Та затова съм тук. Ох, като се наспи човек и друг изглежда света.  Party Направо си е ден за празник!  Laughing Иначе можеш часовника си да сверяваш по него - през 3 часа денонощно...уф...
Вчера беше неспокоен, заспиваше за 10 минутки и се будеше с един жален плач като котенце... Направо не знам - като плаче се притеснявам, като е спокоен като днес - пак...

Абе, я кажете, не е ли рано за зъбки? Щото се лигави като булдог, а си е открил и ръцете и се опитва да си натика юмручетата в устата много упорито и това неспокойствие...бе знам ли... Thinking

А за статистиката: миналата седмица беше 5700гр. и 59см. Има гривнички и двойна брадичка. Татко му го нарича "шишо".  Laughing

Нашето педи нищо не споменава за сокчета и пюрета и аз съм много доволна. Още имаме колики и само захранване ни липсва...

Бяхме си записали час за ортопед в Горна, обаче не успяхме да отидем, та сега съм записала при Драганов, но чак за следващия месец.

Гимнастика правим от първия месец и масажи също. Напоследак ми прави впечатление, че се кефи. Правим ги вечер след баня.

Ох, събуди се...

# 110
Дейна, страхотна новина Hug!
Благовеста
, използвайте хубавото време Sunglasses. Тук не е спирало да вали и пропускаме разходката вече 5-ти ден Close После ще излезем на терасата, че съвсем се вкиснахме вътре.
Снощи Кристиана какъв номер ни направи-заспа след банята в 21.30, в 22.00 се събуди, почна се едно "А-гуу", "Аааааа", да се смее, да маха с ръце и крака, с 300 зора заспа в 01.00.
За масажите и упражненията-ние също не сме много сериозни, и аз като Desem и кръстосвам ръчичките, караме колело, слагам я по коремче, давам и да ме хваща за пръстите и тя се набира до седнало положение /дали не е рано още newsm78/
Да попитам момичетата, които кърмят-Вие изцеждате ли се след кърмене, че на мен ми писва вече, помпата ми е залепнала за ръката, след всяко хранене изцеждам по 100-150 мл.,  нямам възможност да съхранявам кърмата и я изхвърлям. Мъжо се майтапи-поне да бяха близнаци hahaha

Междо другото и на мен ми е малко прекалено с тези честитки за всеки месец  Sunglasses

Peace

# 111
Здравейте, психясали в къщи посестрими  Hug

Накратко: И мен ме дразнеха леко тези "поздрави" за всеки пореден месец- много се радвам на всички бебончета, ама те растат като гъбки,милите- може ли ежедневно да се поздравяваме  newsm78
Нека са живи и здрави, спокойнички и весели!
А вас,мами, много ви обичам всичките, ама ще ви поздравявам на годинката им   bouquet Не ми се сърдете всички, които съм пропуснала досега и за в бъдеще !

brian, благодаря ти за съвета за хомеопата  Peace Вече намерих координати на такъв в Пловдив.  Hug

Дейна, много се радвам- хубава новина в тази посрана седмица  Peace

Масаж правя какъвто мога вечер набързо, гледам да прилича на този който показа лекарката  Wink Гимнастика- всеки ден, когато видя,че се е кротнал малко. От типа раз-два, сгъваме и разгъваме крака и ръце и тва е. Деси ги е описала много добре.
Упражнения- тези с изправянето до седнал за ръчичките /вдига добре главата/ и другото, с поставянето по корем. Там пълен ужас! Не издържа и 3 минути, казаха ми 2 пъти дневно по 10 мин- къде ти...мързел! Мързел като баща си  Mr. Green
Големият Джон нито пълзял,нито се обръщал по данни на мамето му... страх ме хваща като си помисля,че и Пришълецът няма да иска.

На възглавница /тънка, бебешка/ спи от 1 месец. Той се роди с дълъг тънък врат, ако това има някакво значение. Не забелязвам д се е увредил от възглавницата  newsm78 По-скоро ме притеснява непрекъснатото седене в столчето за кола  Confused

За хвърлянето на пъпа- когато беше на 4 дена Светлин сам си сграбчи пъпа със щипката с ръка и го метна от стаята ни в родилното през коридора, чак на коридора на отделението. Бяха го съблекли да го теглят и той ревеше неистово.докато я свърши таз работа вместо нас. Акушерките се смяха със сълзи, едната отиде да купи пакет памперси подарък за "колегата". Само не е ясно педиатър или гинеколог да очакваме  Wink

# 112
Цитат
За хвърлянето на пъпа- когато беше на 4 дена Светлин сам си сграбчи пъпа със щипката с ръка и го метна от стаята ни в родилното през коридора, чак на коридора на отделението. Бяха го съблекли да го теглят и той ревеше неистово.докато я свърши таз работа вместо нас. Акушерките се смяха със сълзи, едната отиде да купи пакет памперси подарък за "колегата". Само не е ясно педиатър или гинеколог да очакваме   

Joyей уич сбъркала си си професията да знайш то не че за адвокат не се изисква да си духовит де  bouquet.Незнам дали си мернала ,има някакъв конкурс,за разказ за бремененост,раждане такива работи мисля можеш да участваш,заедно с Муца ще оберете овациите сигурна съм

# 113
аа малко съм се отклонила по скоро за радостта от майчинството
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=191784.0

# 114
[Да попитам момичетата, които кърмят-Вие изцеждате ли се след кърмене, че на мен ми писва вече, помпата ми е залепнала за ръката, след всяко хранене изцеждам по 100-150 мл.,  нямам възможност да съхранявам кърмата и я изхвърлям. Мъжо се майтапи-поне да бяха близнаци hahaha

Изцеждам, и аз имам много,понякога замразявам,понякога изхвърлям или си мия лицето с млякото.Моя мъж пък вика да го засирваме  и ще има винаги прясно сирене за салатката GrinningВиж на мен как ми обясниха нуждата от изцеждане: бебето не изсуква еднакво количество на всяко хранене,примерно веднъж изсуче 90 мл,после 130,на следващото хранене 70 мл и  т.н. Нашите млечни жлези обаче са така устроени,че след сукане произвеждат такова количество кърма,колкото е било изразходено и така,ако бебето суче по-малко,новото производство също е по-малко,защото организмът се стреми да осигури точно колкото е нужно на детето, а не повече.И така ако не изцеждаш след хранене, има риск млякото постепенно да намалее ,да не достига на бебока и той да си остане гладен. И тогава педито ти вика"Дохранвай!", вместо да ти обясни как се стимулира лактацията, и много майки си отбиват бебетата без да искат на 2-рия месец.

# 115
Неква глупост направих с този цитат,не знам как все успявам да се омотам, та,мойто мнение е по-дългото с по-ситните букви cry Къде е физиономийката за идиот?

# 116
Amely, не знам как успя душо да го направиш тоя номер с цитатите като една дума няма от мене там  Joy  Joy
Споко, всичките сме леко изпращели с това време и седенето вътре. Ами ако беха се родили през зимата...  Shocked

# 117
Танча, мисля че постепенно трябва да спреш да изцеждаш, естествено няма да стане изведнъж че ще гръмнеш. Защото колкото повече изцеждаш, толкова повече кърма произвежда тялото. А спрях да изцеждам постепено и нещата сега са си фифти фифти. Има достатъчно за малечка и даже остава, но не толкова че да са ми напрегнати и билезнени гърдите. Всъщност природата наистина си знае работата и млякото си го регулира детето.

# 118
Цитат
За хвърлянето на пъпа- когато беше на 4 дена Светлин сам си сграбчи пъпа със щипката с ръка и го метна от стаята ни в родилното през коридора, чак на коридора на отделението. Бяха го съблекли да го теглят и той ревеше неистово.докато я свърши таз работа вместо нас. Акушерките се смяха със сълзи, едната отиде да купи пакет памперси подарък за "колегата". Само не е ясно педиатър или гинеколог да очакваме   

Joyей уич сбъркала си си професията да знайш то не че за адвокат не се изисква да си духовит де  bouquet.Незнам дали си мернала ,има някакъв конкурс,за разказ за бремененост,раждане такива работи мисля можеш да участваш,заедно с Муца ще оберете овациите сигурна съм

Напълно подкрепям Бимба Peace Уич, Муцунич, Hug благодаря ви, че сте способни да ни развеселите дори и в средата на тази мрачна дъждовна седмица без разходки

# 119
Танча, мисля че постепенно трябва да спреш да изцеждаш, естествено няма да стане изведнъж че ще гръмнеш. Защото колкото повече изцеждаш, толкова повече кърма произвежда тялото. А спрях да изцеждам постепено и нещата сега са си фифти фифти. Има достатъчно за малечка и даже остава, но не толкова че да са ми напрегнати и билезнени гърдите. Всъщност природата наистина си знае работата и млякото си го регулира детето.

Peace  абсолютно те подкрепям. И аз вече не изцеждам и къмата се регулира.

Егати времето. Проваля ни замисъла да отскочим до вилата за почивните дни. Confused Сега 4 дни затворени в гадния апартамент, в гадната София... Cry

Общи условия

Активация на акаунт