Пак това паническо разстройство!

• 203 073
  • 791
  •   1
Отговори
# 105
  • В тъмната гора.
Буба на мен ми го откриха преди 4 години, сега пуснахме контролни изследвания , едната група автоимунни тела значително е намаляла, групата на ТАТ е 76 при горна граница 38, а МАТ ми е завишен и то доста 384 при норма 12, другите придружаващи изследвания на TSH , FT3 , FT 4 са в норма и сега са в чуденка дали да ми предписват изобщо л-тероксин. Значи Буба джипито ти, трябва да ти даде направление да ендокринолог и той след преглед и ехография на жлезите ще прецени дали трябва да ти пусне хормонални изследвания. Специално за щитовидната жлеза се изследват ТАТ и  МАТ, TSH, FT3, FT4. Аз си направих по препоръка на лекаря и изследване на кортизол, тестостерон и имунореактивен инсулин. Ще ти пусна линкове за дискусии тук в бгмама форума по този въпрос.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=187931.0
http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/1221299/page/0/fpart/all/vc/1

# 106
  • София
Много ти благодаря  bouquet

# 107
Тъкмо се похвалих и ето днес отново не съм добре. Там е работата, че преди като умирах от страх, че съм болна неизлечимо, а изследвания показваха обратното, сега лека полека взеха нещата да се влошават, откриха ми преддиабет, териодит на хашимото, имам проблечи с черния дроб и бъбреците. \

с този си пост осъзнаваш ли,че разруши крехкото равновесие, постигнато с много труд от повечето тук!

# 108
а да това наистина не трябваше да го пускаш;)))))не се шашкай Simple Smile

# 109
Ей затова избягвам да влизам във форуми за ПР  Laughing

# 110
  • София
Mомичета вземета се в ръце! В София и аз бях като вас.Не мислете за страха, не допускайте мисълта : Ами ако ме хване паниката?" Мислета само ,че нищо няма да се случи!Една година бях с панически пристъпи.Пих само Ривотрил от 0.5 мг. Никакви антидепресанти като Серопрам и Сероксат и други подобни.Първия ми пробив беше с пътуване с кола до Белгия - нищо не ми стана.После пътувах с автобус до морето и обратно.Миналата година, когато Нели си чупи ръката, не посмях да дойда при нея пак заради страха ако получа пристъп в самолета.Края на октомври миналата година пътувах с дъщерята и внука със самолет, дъщерята толкова я беше страх ,че аз дори забравих ,че може да ми стане нещо.Тази година точно в деня в който трябваше да тръгна със самолета за Белгия сама, получих лек пристъп , за секунди, но се успокоих с мисълта, че детето ми има нужда от мен.В Брюксел, абсолютно непознат град, без да знам език сега в момента всеки ден пътувам с автобуси и метро за да ходя при дъщеря ми. Няма пристъпи ,няма нищо.Ако трябва да съм честна при първото ми качване сама в автобуса ми мина лека вълна от страх през корема, но като си помислих ,че няма къде да бягам, само така мога да се прибера до нас и ми мина.Наистина Ривотрила е винаги в мен, но е заради успокояващата мисъл, че имам лекарство за всеки случай, ако ми стане нещо.Също така съм забелязала, че когато човек се отпусне се появяват атаките и стигнах до извода ,че винаги психически и физически  трябва да съм заета с нещо, за да не става това.  Всичко е въпрос на внушение и да получиш пристъпа и да ти мине. Всичко е във вашата глава и всичко зависи само от ВАС!

# 111
Много лошо .Незнам как ще пътувам до морето .Страх ме е ,че ще получа криза по пътя .Чудя се дали със самолет или с кола .А е толкова тъпо ooooh!Не ме е страх от катастрофа например .Ще търся психолог .

Тъкмо се похвалих и ето днес отново не съм добре. Там е работата, че преди като умирах от страх, че съм болна неизлечимо, а изследвания показваха обратното, сега лека полека взеха нещата да се влошават, откриха ми преддиабет, териодит на хашимото, имам проблечи с черния дроб и бъбреците. \

с този си пост осъзнаваш ли,че разруши крехкото равновесие, постигнато с много труд от повечето тук!

Ми не четете бе хора ,някой на сила ли ви кара .Какво е виновно момичето ,че му е зле ?Аз лично предпочитам да съм искрена ,както със себе си така и с другите .На мен ми помага много ,когато си говоря с други хора с такъв проблем .От предната двумесечна криза така се измъкнах .Благодарение на такива разговори ,осмисляш колко е безумна цялата история .

# 112
Дона, само това не съм си изследвала, какви са признаците на Хашимото и какво да си изследвам Hug

Бубе,само не ми казвай,че те лекуват от ПР,без да са отхвърлили, всички по-сериозни заболявания с тези симптоми? ooooh!
Първото което изследват,или поне за което се хващат,особено при жените е нарушение в хормоните на щитовидната жлеза!
На мен ми следяха тези хормони през два месеца,щом като нямах все още подобрение.
След като ми се разредиха симптомите и откриха малко понижение в едните автоимунни тела,а в другите на границата на повишение.Ендокриноложката ми каза,че това е симптом на Хашимото.Тя знаеше(беше ме попитала много преди да се получат тези изследвания.Затова и бяха преценили,че през 2 месеца трябва да изследвам хормоните),че в рода ми има 2 заболявания свързани с гуша.Било много вероятно да получа,защото съм наследствено предрасположена към него,а пък съм и от такъв район,с ниско съдържание на йод във водата.
Прецени жената,че на първо време няма да избързва с л- тироксина,а ще ми следи всеки месец хормоните.И така,следя ги 2 години,последните няколко месеца се бяха стабилизирали и ми каза,че вече няма нужда.Че вече нямам проблем с щитовидната жлеза,не че съм имала!Просто в един момент хормоните се бяха пообъркали малко,но си дойдоха на място сами.Ако искате ще се разровя у дома,мисля, че пазя изследванията от ендокриноложката и ще ви ги препиша.
Така,че и това не трябва да ви плаши.Не всяко изменение в хормоните означава,че имаш заболяване на щитовидната жлеза и ще ти е до гроб.

Просто си намерете подходящият лекар.  bouquet

Последна редакция: чт, 31 май 2007, 11:01 от Анонимен

# 113
Чела съм, че това е симптом на левкимията и направо обезумях, така се разплаках, после съпруга ми ми показа, че има същите кръвоизливчета,

А съпругът ти  е трябвало да ти хвърли един бой,та да видиш ти хубави синини bash smile3557. А не да ти обяснява,че и той имал и т.н.Левкимия имала тя.... Joy

Аз също в началото много такава литература четях,постоянно си купувах вестник "Доктор" и все се хващах за някое страшно заболяване.И постоянно ходех при лекарката с някоя статия,да и показвам, какво може да ми е,а пък тя да не се е сетила. ooooh!
Как ме издържаше тази жена незнам Tired.Накрая ми взе вестника и го хвърли в кофата.Забрани ми да чета такава литература.
Зараняваме и на тебе да четеш такива страшни неща Naughty

# 114
Чела съм, че това е симптом на левкимията и направо обезумях, така се разплаках, после съпруга ми ми показа, че има същите кръвоизливчета,

А съпругът ти  е трябвало да ти хвърли един бой,та да видиш ти хубави синини bash smile3557. А не да ти обяснява,че и той имал и т.н.Левкимия имала тя.... Joy

Аз също в началото много такава литература четях,постоянно си купувах вестник "Доктор" и все се хващах за някое страшно заболяване.И постоянно ходех при лекарката с някоя статия,да и показвам, какво може да ми е,а пък тя да не се е сетила. ooooh!
Как ме издържаше тази жена незнам Tired.Накрая ми взе вестника и го хвърли в кофата.Забрани ми да чета такава литература.
Зараняваме и на тебе да четеш такива страшни неща Naughty

много от нас виждат в постъпките ти себе си Blush
аз се смях докато ти четях поста,но правя същите глупости, с тази разлика,че не си купувам вестници,а прочитам нещо в нет-а . Другата разлика е, че после не ходя по лекари, а си седя и бавно и мъчително се убеждавам колко съм болна и как ще умирам бавно и мъчително и по цял ден мисля, как няма кой да ми отгледа детето!
Ако ми се пишка-мали дали не съм диабетичка
Ако ми се Ак...-дали нямам рак на стомаха или дебелото черво
ако се задъхам-сърдечна недостатъчност
Имах и менингит, и болна щитовидна жлеза, и СПИН, и поне още 20 болести,но вече от болен мозък ги забравих кои бяха Tired
Да се смея ли, да плача ли?! Tired

Докато пиша осъзнавам колко съм зле всъщност!

# 115
Ех,Наоми,нали писах,че тогава нямах нет,та вестниците ми бяха извор на информация!
На репа за вестници,само аз и бабичките пенсионерки купувахме В.Доктор Joy
 Във всяка страшна болест,аз виждах моите симптоми #CrazyАбе сега като се сетя,сама се смея,на фантасмагориите си Joy Joy Joy

Като ви чета,все повече се убеждавам, какъв луд късмет съм извадила с моята лична лекарка!
Значи за мен тази жена беше не само лекар,но и отдушник!Аз постоянно и звънях и висях в кабинета!Как пък един път не се оттегчи от мен,незнам!
Бях я попитала един път,откъде знае толкова много за ПР,след като това не е в нейната сфера(все пак тя е сециалист вътрешни болести)!А тя ми каза,че преди години една от нейните медицински сестри,също е получила ПР.Та жената се заела да и помогне.Прочела всичката литература за Пр,консултирала се с много колеги,психиатри и психолози.И я изучила от до.Излекувала я!
Сподели ми,че по този начин е изкарала още една специалност Joy и е доволна от това,защото много млади хора имат тези симптоми,та  е подготвена с ПР.

# 116
  • София
Evana , преди 4 години като се започна ми правиха всички изследвания, но нямаше нищо, само не знам сега как е положението... Confused

# 117
4 години са си бая време!Аз горе споделих,че мен през 2 месеца  ми вземаха кръв за да следят хормоните,докато имах симптомите на ПР.
Отивай при GP-то си и му кажи,че искаш да си направиш пълна кръвна картина и направление за ендокринолог.Това си е много време за човек без изразено заболяване,а не пък с такива оплаквания като теб.Аз пък и много хора, си правят пълна кръвна картина всяка година.Без да имам някакви симптоми за това.Просто така ми е казвала лекарката,а и на много хора,един път в годината поне се правят изследвания.Нищо,че не виждаш причина Stop

Значи,дайте да се разберем едно нещо!В темата става въпрос за ПР.
Първо се изследвайте за всичко,което наподобява ПР !
И ако след това имате такава диагноза,поставена от лекар тогава да си споделяме,кой как се справя  Hug
Защото така се получава едно объркване и плашене на хората с ПР,а на тях им е толкова. Mr. Green
Съгласни ли сте? newsm78

# 118
  • София - Варна - Бургас
bobkata
Цитат
Дайте сега позитивни постинги (защото помагат) и съвети кой как и защо се е "излекувал",,,м/у другото аз съм против антидепресанти и хап4ета ,,не вярвам и на хомеопатия,,,но взех че се захванах,,,не съжалявам засега ,ще кажа дали има ефект,но не мога да преценя,защото сега съм си вкъщи и ми е добре,,,разликата от предния път е ,че сега ми се излиза и излизам ,предния умирах всеки ден:) Smile )))
  - Да, разказвай, как върви лечението и какъв е ефекта от него.

# 119
  • София
Ама аз си правя кръвна картина по 2 пъти в месеца, а в най-  страшните ми моменти - 72 кръвни картини за 4 месеца.
Хормоните ми ги изследваха точно, когато бях най- зле, а ехограф и общи прегледи правя почти през 2 седмици.
Ако си прочела по нагоре, диагнозата ми е поставена от психиатър, страдам от това вече 5 години, + ПР имам хипохондрия и онкофобия, те се появиха от нелекуване на ПР.

Общи условия

Активация на акаунт