Пак това паническо разстройство!

• 203 082
  • 791
  •   1
Отговори
# 540
  • на брега на морето
Застанете пред огледало, когато останете сами, погледнете се в очите и си кажете на глас от какво се страхувате. Ама честно, без заобикалки. След като извадите страха навън, на светло, си кажете защо се страхувате, какво ви причинява той и как искате да го ликвидирате, кой и с какво би ви помогнал. Ефектът е голям - погледнеш ли страха в очите вече не е същото. Вие го контролирате, не той вас. Но много важно е да сте съвършено искрени със себе си. Всички имат големи страхове, но някои са по-лабилни.

# 541
  • София
Здравейте!Преди минути пак получих от гадната ПА.И както обикновено не можах да се справя без Ривотрил за което сега се обвинявам колко слаба съм newsm45.Отново в момента на пристъпа бях готова да звъня на някой от семейството да се прибира че пак щях да умирам,припадам или задушавам но него направих поне това.Опитах се да не мисля за това обаче то явно е по силно от мен.Омръзна ми всеки път тази ПА да ме побеждава Weary.Понякога имам чувството че ще се справя друг път обратното и така до кога не знам.Чудя се освен лечението със Сероксата дали да не започна и психотерапия вече незнам какво да правя!

# 542
Анелка, имай в предвид, че в началото на лечението със Сероксат атаките зачестяват повече от обикновено!

# 543
anelka119 най добрия вариант е лечението с лкарства и психотерапията да вървят ръка за ръка PeaceПотърси си добър психотеравт пожелавам ти успех Ще се справиш не се притеснявай и не се предавай не си сама Ние сме с теб  newsm10

# 544
  • София
anelka119 най добрия вариант е лечението с лкарства и психотерапията да вървят ръка за ръка PeaceПотърси си добър психотеравт пожелавам ти успех Ще се справиш не се притеснявай и не се предавай не си сама Ние сме с теб  newsm10

Благодаря ти но ми става все по трудно макар и да съм мобилизирала всичките си сили страха винаги ми надделява

# 545
  • София
Анелка, имай в предвид, че в началото на лечението със Сероксат атаките зачестяват повече от обикновено!

Аз го пия от 3год не мисля че съм в началото не знам

# 546
Ох, нямам време да прочета всички мнения! Дано не се повторя!
Аз имам такова психическо разстройство от пет години и може би седмица отгоре! С годините вече не е толкова учестено, но пак го има...
Знам, че се появява на нервна основа. Знам и при мен точно защо и след какво се появи. И в първите две години беше съпроводено със световъртежи и то чести. Постоянно имах чувството, че или в следващата секунда ще умра, или ще полудея! И до днес съм сигурна, че знам какво изпитва човек преди да полудее ooooh!
Наистина САМО ПСИХОАНАЛИЗАТА може да помогне! Имам страхотна хомеопат. Благодарение на нея ми изчезнаха световъртежите, но как да помогне хомеопатията, когато паниките идват след вътрешни страхове и взрив на нервната система?
Препоръчвам ти да прочетеш втората книга на Мадлен Алгафари - Вяра имам. Там един от описаните случаи на Яна е точно за паники. Само дето тя е имала "щастието" да ги получава по десетина пъти на седмица, а аз повече от 10 пъти на ден Tired
Там ще видиш ползата от психоанализата. А лично Мадлен я познавам и вярвам в нейните способности. Освен това тя е постоянно заредена с позитивна енергия, вдъхва спокойствие. Другите начини, с които опитвам да се отърва от тия паники са "Силата на подсъзнанието" на Кехоу, медитация, промяна на начина на живот /храна, напитки, общуване.../, дишане /специално по време на паника трябва дълбоко да се вдишва/. Става бавно и трудно, но също толкова бавно и трудно ние самите сме си прецаквали нервите и сега трябва да имаме търпение да ги лекуваме!
Успех на всички!

# 547
Запис.
Моля ви дайте някакви координати на добър психотерапевт и хомеопат за паническо разтройство/може и да е депресия, не съм много компетентна/.
Сестра ми го ззакъса съвсем!!!!

# 548
Запис.
Моля ви дайте някакви координати на добър психотерапевт и хомеопат за паническо разтройство/може и да е депресия, не съм много компетентна/.
Сестра ми го ззакъса съвсем!!!!

не я оставяй да zакъса , трудно се иzлиzа. Освен психотерапевт и трябват успокоителни,  z да може да се види от страни ... но и вие да сте до нея , отвличане на вниманието непрестанно. Ваканция, карта zа фитнес и басеин, купувай и интересни книги нека чЕте, кани приятели, ходете на кино, театър и на екскурzии сред природата. УСпех.

# 549
Влияе ли ви промяната на времето  umbrella  Nature Sunny
да много, магнитни буи и пълнолуние също, което е нормално. променя се магнитното поле, атмосверното налягане .. всичко влияе на всеки нормален човек. въпроса е как го приемаме , като нещо нормално, което на всички се случва неопрестанно иожда ли с нетърпение и нерви и страх, че само нас пак спохожда

# 550
tonimar психотерапия му е майката точно за да опознае и превъзмогнеш тези вътрешни страхове Peace

мармашотка от къде си

# 551
От София.
Почти ви изчетох.Намерих тел. на Др.Маринов, утре ще се обаждаме да видим дали ще помогне.За сега пие Сероксат/това е със серотонин/, но наистина както пишете в началото симптомите задълбочават.А тя го пие от 4 дни!!!
Много зле изглеждат нещата.Никога не е изпадала в такива състояния.

# 552
Мармашотка, аз съм твърдо срещу успокоителни и антидепресанти. Те само подтискат, но не лекуват, не премахват. Освен това имат отвратителни странични ефекти /доколкото съм чувала, тъй като аз никога не съм ги пила/. Човек, вземащ антидепресанти се чувства като чувал, не го интересува нищо, може да получи и световъртежи...
Аз имам много добър хомеопат, но и паниките, и депресията са на нервна почва.
Ще се опитам да ти обясня за психично разстройство и депресия.
При депресия липсва настроение, надежда, стимул, желание за вършене на нещо. Физически се характеризира с постоянно стягане на коремните мускули, а евентуално и бедрените.
Паническото разстройство е съпроводено задължително със сърцебиене по време на паниките и чувството, че всеки момент или ще откачиш, или ще умреш. По време на паника също се изпитва недостиг на въздух, задушаване. Аз лично имах чувството, че вървя наляво.
За депресията най-доброто лекарство е движението! Да бяга, да скача, да прави гимнастика...
Успех със сестра ти!

# 553
мармашотка,нещата ще се оправят не се притеснявай.Аз не съм пила същото лекарство,но пиех "Ксетанор" и "Ксанакс" .Първите няколко дни е направо ад,усещането е ужасно,ноже би затова сестра ти е в това положение,после нещата се нормализират.Пожелавам ви успех дано се оправи по бързо Peace

# 554
  • Габрово

Аз го пия от 3год не мисля че съм в началото не знам

Щом го пиеш от толкова време и пак получаваш ПА, значи лечението е неефективно. Не е нормално щом гълташ хапчета да получаваш ПА. Консултирай се с лекаря си за да се предприеме правилното лечение. Може лекарството да не е подходящо или дозата да не е точна. Аз докато съм се лекувала не съм получавала нито една ПА, даже не съм се сещала за тях.
И задължително наред с медикаментите прави и някакъв вид психотерапия.

Общи условия

Активация на акаунт