ГРАДИНАРСТВО-моето хоби! 2

• 135 481
  • 567
  •   1
Отговори
# 315
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ииии, ще припадна  .... страхотни цветя ... и страхотна Юка ... моята съм я отписала  Sad

Как смогваш да се грижиш за толкова много цветя ?

# 316
  • на втория етаж
Нашата юка също цъфтя рано и бързо прецъфтя,сигурно заради жегите.

Снимката и с тел.затова е много ..... Twisted Evil

# 317
Градинарки-цветарки,
голям застой на темата! Shocked

По почивки ли сте или има нова тема!? newsm78

Моите почивки свършиха. Градината ми е джунгла и имам много работа по нея.

Аз имам какво, да разказвам и показвам, само да намеря време.

# 318
Kъде се затрихте всички?
Жегата всичко ли ви унищожи?
Ние пък продължаваме солидно да подгизваме Crazy
Мога само да се похваля с цъфналия ми клематис

# 319
Здравейте  моето  хоби   и професия е градинарството   и   цветопроизводството..ще ми  бьде приятно  да  пиша и    показвам моите     цветя Laughing

http://s243.photobucket.com/albums/ff280/Bluevelvet66/

# 320
  • на втория етаж
Здравейте  моето  хоби   и професия е градинарството   и   цветопроизводството..ще ми  бьде приятно  да  пиша и    показвам моите     цветя Laughing

http://s243.photobucket.com/albums/ff280/Bluevelvet66/

Какъв разкош,направо водопад от цветя.Много е красиво!

# 321
Далиите едногодишни или многогодишни растения са?

# 322
  • София
Далиите едногодишни или многогодишни растения са?

Многогодишни са. Грудките им се вадят есента. И напролет се засаждат отново. Аз за първа година имам далии, трябвало обаче грудките да се делят. Как става това? Нека по-опитните да се включат  Simple Smile

# 323
  • София
bluevelvet, добре дошла  Grinning. Ще се радваме да ни показваш снимки на твоите цветя. Страхотни са. Как се отглежда такава красота?

# 324
Не видях грудки. Купих 2 далии в саксии и ги zасадих в градината. Видях раzни корени  newsm78

# 325
От Kaufland купих корени за посяване на каскадно,пълзящо храстче-Gypsophila.Трябва ли преди засаждането да се натопи във вода и за колко време?

# 326
Здравей  аса    обожавам  цветята  гледам  ги с  желание  и любов  Laughing най добрата рецепта

# 327
Синьо кадифенце, имам едно питане - как мога да запазя обичка (фуксия)?

# 328
Фуксията  е на сьщия принцип като сакъзчетата режеш   вкореняваш  за догодина  дьржиш я някъде   където да не замръзне...   изрязаната   пуска  нови  клончетата..за   пролетта .Държиш я някъде където  няма пряка сл  светлина.Това е май    ториш   докато се вкорени след това чак на пролет.Ако има нешо  др  питай HugАко ти е в градината    ще замръзне  ..трябва да я прибереш.

Последна редакция: пт, 31 авг 2007, 14:37 от bluevelvet

# 329
#

# Презимуване:
През зимата се държи в светли помещения с температура от 6-7 градуса.
Спазвайки определения им от природата ритъм на покой и интензивен растеж, обичките послушно проспиват късната есен и тъмната част на зимата, но щом денят чувствително нарасне, те се събуждат. Отначало се появяват нови листа, а не след дълго - и първите пъпки. Тази поява смущава много любители, тъй като февруари е месецът, през който се извършва обрязването за оформяне на храстчето и за обилен цъфтеж през лятото.
Най-добре поставете саксията на възможно най-светло място и съкратете само тези клонки, които нямат пъпки. Започнете да поливате пестеливо, но редовно. След около седмица подхранете с разтворим тор за саксийни цветя, но в намалена концентрация. След това всяка седмица повишавайте концентрацията, докато достигнете нормалната, която е указана на опаковката.
Когато напъпилите клонки прецъфтят, обрежете и тях.
Пресадете обичката в нова пръст, като съкратите корените. Поставете я на добре осветено място, поливайте и оросявайте редовно. При такива условия скоро ще се оформи красиво, добре облистено растение, а не след дълго ще започне и новият цъфтеж.

Общи условия

Активация на акаунт