Има ли Господ и вярвате ли в него? - II

• 23 131
  • 632
  •   1
Отговори
# 255
... що не ни юркат да им бачкаме? Laughing

Бачкаме им.
Вечният и универсален проблем е енергията.
"Работна ръка" = "енергия"
А сещаш ли се каква енергия произвеждат хората непрекъснато?

Емоционална!
Няма миг от живота на човека, без да отделя такава.
Сети се за такъв момент... Няма.
Дори в този момент, ако от Скандинавия, Африка или Азия някой ми налети с умопобъркани крясъци, знаеш ли колко енергия е това?! Без дори да си мръдне задника. Уж виртуално, ама реално - стига да си сложи детектор до компа и ще види колко емоенергия е избачкал.
Само аз се скатавам като не се връзвам.
Ама хормоните действат и на други фронтове.
Тъй че и аз съм си бачкатор, макар по други поводи - като се радвам на детето си, като страдам за близки или дори - за непознати в нещастие. Всеки с проблемите си.
Но лабораторията за хормони, която произвежда емоциите ни, никога не спира.

(това с идеята за емоционалната енергията ми е от предученическия период.
Почувствах се с ограбено авторство като излезе оная книжка за фабриката за писъци "Таласъми ООД".
Как ми свиха половината идея! )

Последна редакция: чт, 21 юни 2007, 22:52 от Холограма

# 256
 Joy
 Thinking

Последна редакция: чт, 21 юни 2007, 23:15 от SilIli

# 257

Дори в този момент, ако от Скандинавия, Африка или Азия някой ми налети с умопобъркани крясъци, знаеш ли колко енергия е това?! Без дори да си мръдне задника. Уж виртуално, ама реално - стига да си сложи детектор до компа и ще види колко емоенергия е избачкал.
Само аз се скатавам като не се връзвам.

Да бе, да..сигурно не се "връзваш".... Joy Ако беше така, щеше ли сега да го споменаваш тук... Whistling 
 Значи и ти хабиш доста  енергия като "ме мислиш"  ..и ме коментираш  тук из темичката.... Crazy А аз усетих твоята енергия..... Joy Между другото,знаеш ли откога не бях влизала в тази тема...и вчера влизам "случайно"...и те видях как си изтипосала холограмско-сухарския си коментар . Mr. Green

Е видях , че си заделила енергия да напишеш за мен....е нямаше как,трябваше да  ти я върна обратно. Hug
Нали знаеш закона на природата  тъй като си много отворена....100% си наясно, че каквото пратиш на някой,такова получаваш обратно. Като бумеранг действа.  Wink Та ти си получи това което си ми пратила.... Sunglasses  А аз те бях забравили...ама ти явно не си ме... hahaha
Много си ми интересна...опитвам  да си те представа като личност..как ли би изглеждала... ThinkingМисля че имам идея... Wink

Освен това държах бас ...че нямаше да се сдържиш да не изкоментираш пак... Joy Как познах бе...   Crazy
Е виж....пост #237....

Последна редакция: чт, 21 юни 2007, 23:52 от roza66

# 258
Розе, Розе, Розенце, това се казва висша форма егоцентризъм, във всичко да търсиш кой как говори за теб....

Една молбичка може ли? Спри със спама, за да не се наложи да използваме бутончето "Информирай модератора".

Приятна вечер!

# 259
Розе, Розе, Розенце, това се казва висша форма егоцентризъм, във всичко да търсиш кой как говори за теб....

Една молбичка може ли? Спри със спама, за да не се наложи да използваме бутончето "Информирай модератора".

Приятна вечер!
ОХО,ЗДРАВЕЙ..очаквах те!  Wink ... Не се връзвай ... Wink Отговарям на "любезностите " на холограмката.  Mr. Green И ще продължавам  докато тя евентуално не  ме забрави...и бъда в забвение... newsm78
 Възможно  ли е това...съмнявам се...  Thinking...... Joy
Приятна и на теб!

Последна редакция: пт, 22 юни 2007, 00:06 от roza66

# 260
"ИЗВЪН БОЛНИЦАТА, ФРОЙД И ПСИХИАТРИТЕ":
...Причината за хистерията е сексуалната неудовлетвореност ...Половият акт има терапевтичен ефект в такива случаи...

# 261
Рени, ти как си обясняваш произхода на расите?
Спомням си, че учителката ми по география, в основното училище смяташе, че те са в следствие на климатичните условия, при които живеят хората. Слънце, жега, вятър, студ...
... Ами права е учителката ти...

Не мога да се съглася с учителките ви по география.
По същата логика някои твърдят, че северните нации били „по-студени”. И ако на някой „южняк” не му понесе климатът на север, все недоусмихнат ще си ходи. И хистеричен.
Изобщо това за расите си е чист расизъм.

# 262
Да не разводняваме темата.

Да се върнем на  психическия живот на едноклетъчните  Simple Smile
(точно той няма връзка, ама не е ли забавно? вие прочетете другото)

Виждам, че SilIli настоява на проблема с душата, а Рени - на еволюцията.
Тази отпратка за „еволюционната психология” е за двете - друго си е две в едно  Wink

Вижте специално раздела „Развитие” - стр. 13

http://209.85.129.104/search?q=cache:4di8w62t2fgJ:www.arpom.hit. … ;client=firefox-a

Мислите ли, че при такъв бекграунд можем сериозно да разсъждаваме за душа и едновремено в тази тук тема?

Последна редакция: пт, 22 юни 2007, 10:21 от Холограма

# 263
Уж виртуално, ама реално ............
Така, напоследък съм се замислила. Във виртуалното пространство, колкото и абстрактно да изглежда, наистина се случват реални неща. И защо? Защото обменяме информация, емоции, ДУМИ.
Тези думи променят много неща. Без да има пряк физически контакт. Но, следствията от изговарянето им са налице.
Замисляли ли сте се какво влияние имат думите. Те се материализират по някакъв начин.
"В началото бе Словото". Е, какво ще кажете? Дали това слово не заслужава особено внимание и дали подозираме каква сила има?

Холограма, ще изчета статията.  Peace

Последна редакция: пт, 22 юни 2007, 19:11 от SilIli

# 264
  • Linz
Рени, ти как си обясняваш произхода на расите?
Спомням си, че учителката ми по география, в основното училище смяташе, че те са в следствие на климатичните условия, при които живеят хората. Слънце, жега, вятър, студ...
... Ами права е учителката ти...

Не мога да се съглася с учителките ви по география.
По същата логика някои твърдят, че северните нации били „по-студени”. И ако на някой „южняк” не му понесе климатът на север, все недоусмихнат ще си ходи. И хистеричен.
Ако мислиш, че случайно негрите са черни, а северняците- руси и бели... си в заблуда.

# 265
  • Galaxy 13197853088
не е случайно естествено.
Според SilIli  господ ги е създал така шаренки за да е по-интересно, а според мен бог е създал живота да се приспособява и променя ...

# 266

Ако мислиш, че случайно негрите са черни, а северняците- руси и бели... си в заблуда.

От генома е.
От кода.
Ако той съзнателно е заложен универсален, какво пречи после да се е модифицирал по някакви причини? Еволюция, грешки в програмата, външни повреди, дописване на програмата...
Това какво пречи на сътворението (независимо работа на кого е то)?

ПП Личната ми хипотеза всъщност е съвсем друга.

# 267
не е случайно естествено.
Според SilIli  господ ги е създал така шаренки за да е по-интересно, а според мен бог е създал живота да се приспособява и променя ...
Grinning Виждам, че имаш чувство за хумор и това ми харесва, но не си много наблюдателен.
А, сега да се съсредоточа върху статията...

# 268

много правилно...

# 269
  • Linz

От генома е.
От кода.
Ако той съзнателно е заложен универсален, какво пречи после да се е модифицирал по някакви причини? Еволюция, грешки в програмата, външни повреди, дописване на програмата...
Това какво пречи на сътворението (независимо работа на кого е то)?

Значи приемаме, че човек е създаден преди 6000 г. Нямаме данни някога да е имало само една раса. Е тази "модификация" за какъв период от време трябва да е станала... 100-200 год. може би? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт