Има ли Господ и вярвате ли в него? - II

• 23 102
  • 632
  •   1
Отговори
# 210
надига планини за 1 година,  също така заповядва на слънцето като грее по такъв начин, че да ускори атомния разпад на въглерод 13 за да не можем да датираме точно кога какво е ставало,

между другото учените установиха че след земетресението в индийския океан което предизвика цунамито в индия и островите там  дъното на океана е изцяло променено. говорят за огромни разломи и надигнати планини. и е станало за няколко минути, каква ти година.
отделно дето въглеродния метод не е 100 % доказателство, не е  метод който да гарантира абсолютно изводите направени с него.

# 211
Аз ще ти отговоря. За бог няма невъзможни неща. Според някои извесни "Учени" той слага костите на динозаврите в скалите за да ни е интересно като ровим, надига планини за 1 година,  също така заповядва на слънцето като грее по такъв начин, че да ускори атомния разпад на въглерод 13 за да не можем да датираме точно кога какво е ставало, какво е за него да пренесе хората в южна америка а? да няма да губят има-няма 20000г преход. А и не противоречи на бибилията там се казава "Плодете се и се размножавайте, напълнете земята ".
Нееееее, не е така!
Ти си бил там, цели 4,5 млрд. години и всичко си видял.

# 212
... Негрите в Северна Европа или Америка защо не придобиват европейски черти?
Ако Адам и Ева са живяли в Месопотамия, как наследниците им са основали древните градове в Мексико или Южна Америка?
Рени, явно наистина не ме разбираш. ОК, ще започна по друг начин.
Рени, къде в Библията пише, че не съществуват древни цивилизации?
Колко време трябва за да се затвърди една раса според теб? От колко време живеят заедно чернокожи и европеидни?

# 213
  • Linz
... Негрите в Северна Европа или Америка защо не придобиват европейски черти?
Ако Адам и Ева са живяли в Месопотамия, как наследниците им са основали древните градове в Мексико или Южна Америка?
Рени, явно наистина не ме разбираш. ОК, ще започна по друг начин.
Рени, къде в Библията пише, че не съществуват древни цивилизации?
Колко време трябва за да се затвърди една раса според теб? От колко време живеят заедно чернокожи и европеидни?
Да, определено не можем да се разберем  Crazy Значи аз искам да попитам кога и как са основани древните градове, отдалечени от Месопотамия- все пак ги делят океани?

# 214
Никой не може да каже кога точно са се образували тези континенти. Има хипотеза, че в началото е имало една обща суша. Но, не си спомням къде го четох това. Довечера ще продължим разговора...Сега ще се хващам пак на работа.

# 215
  • Linz
Никой не може да каже кога точно са се образували тези континенти. Има хипотеза, че в началото е имало една обща суша. Но, не си спомням къде го четох това. Довечера ще продължим разговора...Сега ще се хващам пак на работа.

Да- Пангея. Но знаеш ли преди колко пъти по 6000 год. е съществувала? ooooh!

# 216
  • Linz
Ох, най-после се прибрах от работа... исках да отговоря на поста на УРИЕЛ...

между другото учените установиха че след земетресението в индийския океан което предизвика цунамито в индия и островите там  дъното на океана е изцяло променено. говорят за огромни разломи и надигнати планини. и е станало за няколко минути, каква ти година.
отделно дето въглеродния метод не е 100 % доказателство, не е  метод който да гарантира абсолютно изводите направени с него.

Наистина силните земетресения могат много и рязко да променят релефа на относително големи територии. Но има начини да се разбере за какъв период от време става промяната. Така например се знае, че Стара планина е със сравнително млада геоложка възраст, докато Родопите са много стара суша. За това се съди по вида и възрастта на скалите, денудационните форми, ерозонните процеси, вида на фосилите... (примерно в Родопите скалите са метаморфни (силно изменени са), релефът е денудиран, речните долини са широки, с много тераси и т. н.).
Вярно, че методът, използващ периода на полуразпад на радиоактивните елементи сам по себе си не гарантира с абсолютна точност изводите, но със сравнително голяма сигурност показва възрастта на изучаваният обект. А когато един факт се потвърди по няколко метода, можем да приемем с относителна сигурност, че е истина. И когато се навържат фактите, цялата картина започва да се изяснява... В науката наистина понякога се допускат грешки (нещо, за което някои се опитват да се хванат като удавник за сламка) и все още има много бели петна. Но със сигурност е близо до истината. И посочените 4,5 млрд. год. като възраст на Земята не е случайна цифра!

Сега пак ме заинтригува един въпрос- защо му е било на Бог да създава два биолочигни вида- маймуна и човек, с толкова сходно ДНК? Rolling Eyes

# 217
... Сега пак ме заинтригува един въпрос- защо му е било на Бог да създава два биологични вида- маймуна и човек, с толкова сходно ДНК? Rolling Eyes

Тъкмо да ви кажа на вас със СилИли, че няма какво да се чудите за раси-маси. Те ДНК-тата на каква беше мушица, на плоския червей и на сума ти вируси са уникално уеднакви пък вие - за некви бройки гени разлика между расите сте се замислили.
Ама се сетих, че може да стане наистина банален кръговратът в тази тук тема. Щото за ДНК-то си ми е рефренът тука на мен.

Като казвам "уникално еднакви" червеи, мушици и човеци имам предвид принципа - всичко живо да е откровено кодирано - хем универсално, хем уникално, като от един същински, но много по-умен и по-информиран Човек.

Рени, наистина ли не се сещаш, защо така с ДНК-тата.
Ей сегичка ще си потърся мненията от последните няколко месеца.

(Виж, ако питаш специално СилИли, то пардон за вмешателството)

# 218
  • Linz
Рени, наистина ли не се сещаш, защо така с ДНК-тата.
Приемам въпросът ти за риторичен. Интересен ми е отговорът на "църквата".

... Ей сегичка ще си потърся мненията от последните няколко месеца.
Бях престанала да влизам в тези теми и изглежда имам доста пропуски.

# 219
И аз най-после се прибрах  Wink.
Рени, благодаря за уточнението, точно за Пангея четох.
Рени, никой не се хваща за "сламка", защото има пропуски и празни полета в дадена теория. Става въпрос за обективност-доказва ли се тя 100% или не. След като е "не", нищо не можем да твърдим. Нали се сещаш, че гадаейки, колкото и логично да го правим, не можем да употребяваме "категоричност".
Да се върна на времето. Не знам дали си представяш, но то е субективно понятие. И след като датирането е свързано с дадени наблюдавани процеси за по-къси периоди от време, изчисленията стават още по-недоверителни. Това по отношение на чистата наука.
Но, вярвайки, че съществува  Бог, Който е сътворил Земята, че и всичко останало,  Който е във вечността (не зависи от времето), дали съмненията ни относно възможностите Му да промени една планета, планина, долина, рекичка в един миг, не изглеждат добър повод за лека усмивка от Негова страна?

# 220
Рени, ти дотук си мислела, че "църквата" ли ти отговаря?
Исках също да ти кажа, че не всички християни са привърженици на "Млада Земя". Има спорове по въпроса.

Последна редакция: ср, 20 юни 2007, 22:14 от SilIli

# 221
Рени, тази отпратка пък хем за Бог говори, хем за милиарди години.
Малко е като в анимационно филмче, щото това "послание" (с "картата" на реликтовото излъчване) много отдавна беше коментирано и то не точно от цитираните учени.
Ама малко Дисни и малко Холивуд правят нещата по-достъпни, отколкото в състезание "Кто, где, когда" например.

http://www.epochtimes-bg.com/2006-01/2006-07-30_05.htm

# 222
  • Linz
Вече навлизаме в сферата на философията. Значи като не можем да докажем някой аргумент със 100% сигурност, то следва да го отхвърлим. И на свой ред да приемем такъв, който не можем да докажем и с 10% примерно... Това, че всички факти водят към един и същ извод може да не е достатъчно само за този, който не иска да приеме този извод.
Бог ако се усмихва на съмненията ни по повод възможностите му, сигурно истински се забавлява когато се питаме къде е той, когато се случват несправедливости.

"Църквата" го употребих в смисъл като антипод на "науката".

# 223
  • Linz
Холограма, този линк изглежда много интересен. Ще го прочета при първа възможност, но сега трябва да си погледна домочадието  Simple Smile

# 224
Вече навлизаме в сферата на философията. Значи като не можем да докажем някой аргумент със 100% сигурност, то следва да го отхвърлим. И на свой ред да приемем такъв, който не можем да докажем и с 10% примерно
Не, не твърдя такова нещо. Не те карам да приемаш нищо. Но, ти каза, че някои неща са "доказани категорично". Затова реших, да покажа моята гледна точка.

Общи условия

Активация на акаунт