Има ли Господ и вярвате ли в него? - II

• 23 132
  • 632
  •   1
Отговори
# 285
  • Linz
Цитирате само въпроса, а той е свързан с пояснението след него...

Защо тогава е допуснал непокорството? Нали може да се променяме, но не и извън неговите принципи, закони и повелия... newsm78

А ако задам въпроса така:
Защо е допуснал непокорството, след като може да се променяме, но не и извън Неговите принципи, закони и повелия?

# 286

Защо е допуснал непокорството, след като може да се променяме, но не и извън Неговите принципи, закони и повелия?

ами няма как ,няма начин да се променяме извън Него...Той е в контрол над вси4ко,няма нещо което да се случва или да се е слу4ило и да не е било според Неговите правила ,които са праведни и ясни. и ние вси4ки незваисимо вярващи или невярващи ,виждащи или невиждащи ,както и да изберем да живеем ,както и да решим да се променяме в крайна сметка   винаги ще бъдем подвластни на принципите на Създателя и Твореца......  bouquet

Последна редакция: сб, 23 юни 2007, 12:51 от NICOLE B.

# 287
Знанието за бог не се развива, а това което е написано не е достатъчно. Но няма как да се развие, защото пророците за всяка религия са били последните "просветени" на които е говорил бог. Не мисля, че ценностите в религията трябва да се променят ...
Тъй като вярвам в Бога на Библията , това което виждам около себе си непрекъснато затвърждава убеждението ми , че знанието за Бог/Исус Христос/ се развива непрекъснато. За тези , които вярват в Неговото съществуване и не го подлагат на съмнение.

# 288
  • Linz
Попаднах на интересен факт- има данни, че още неандерталците (появили се преди около 200 хил. г.; това са първите представители на хомо сапиенс) са вярвали в задгробния живот и божествата. Смята се, че край рисунките в пещерите са извършвали религиозни ритуали.

# 289

ами няма как ,няма начин да се променяме извън Него...Той е в контрол над вси4ко,няма нещо което да се случва или да се е слу4ило и да не е било според Неговите правила ,които са праведни и ясни. и ние вси4ки незваисимо вярващи или невярващи ,виждащи или невиждащи ,както и да изберем да живеем ,както и да решим да се променяме в крайна сметка   винаги ще бъдем подвластни на принципите на Създателя и Твореца......  bouquet
  bouquet
Толкова добре казано и  вместо това да породи някакво мислене то:
Интересни факти за неандерталци smile3506
Да, наистина няма начин да се променяме извън Него.

# 290
  • Linz
Толкова добре казано и  вместо това да породи някакво мислене то:
Интересни факти за неандерталци smile3506
Да, наистина няма начин да се променяме извън Него.
И аз се опитах да породя някакво мислене, но не би!... Свят шарен- някои ги вълнуват "факти", други си имат индивидуално тълкуване на нещата от живота.

# 291
ами twins  bouquet   то нали знаеш ...семенцето расте след време Wink   нищо не се знае Peace

рени... Simple Smile приятно е да се общува с теб Peace

# 292
рени... Simple Smile приятно е да се общува с теб Peace
и на мен така  Hug
Рени,  това за неандерталците... ами явно във всички ни е заложено да търсим Създателя.

# 293
  • Linz
Значи сте много толерантни, търпеливи и позитивни Mr. Green

ами twins  bouquet   то нали знаеш ...семенцето расте след време Wink   нищо не се знае Peace
За мен май няма шанс... Не искам да ходя в рая, ако там няма да са и хората, които обичам. А някои от тях вече си отидоха от този свят като атеисти.

Рени,  това за неандерталците... ами явно във всички ни е заложено да търсим Създателя.
Интересна е употребата ти на страдателен залог Wink
Но ако приемем "фактът" за истина, ще трябва да отпаднат 6-те хил. год. от създаването на човека... Просто Библията и науката няма как да ги вържем Rolling Eyes

# 294
Освен това ни е интересно Wink

За страдателния залог си права, но не може да се отрече обратното  Simple Smile
А, науката отдавна не се пробвам да я връзвам с Библията, защото съм разбрала, че много неща не ни достигат, а и най-вече Господ не иска по този начин да Го откриваме.
 Hug

# 295

Но ако приемем "фактът" за истина, ще трябва да отпаднат 6-те хил. год. от създаването на човека... Просто Библията и науката няма как да ги вържем Rolling Eyes

Рени, това е за теб няколко цитата на велики учени.
Каквото и да напиша ще е слабо в сравнение с думите на тези велики мъже откриватели на много тайни.
Надявам се да не е досадно, но за мен беше интересно да чета мислите на тези хора.

Галилео Галилей:
    "Главната цел на Библията е преклонението пред Бога и спасението на душите.
      И Библията, и природата са сътворени от Бога; а природата е всъщност най - покорната  изпълнителка на Божите Заповеди
      Чрез природните творения Бог разкрива Себе Си по също толкова възхитителен начин, колкото и чрез свещените слова на Библията."

и пак Галилей: 

При Господа, пред Когото се прекланям с благодарност
      и Който със Своя поглед управлява небесата,
      при Него аз се връщам уморен, но пълен с живот."

и тук пак Галилей: 

Когато размишлявам върху многобройните прекрасни неща, които хората са разбрали, открили и сътворили, аз осъзнавам все по ясно, че човешкия разум е творение на Бога, и то едно от най съвършените."

# 296
В своя революционен труд "За въртенето на небесните свери", Коперник пише:
'Кой - след като е изследвал с прилежно съзерцание нещата, които са установени по най - съвършения ред и са управлявани от Божието Провидение - не би прогледнал за това, което е наистина добро, и не би се възхитил на Твореца на всички неща, в Когото е цялото  щастие и всяко благо?"

Йоханес Кеплер:

"Светът на природата, света на човека и света на Бога - всички те са в хармония помежду си. Ние виждаме как Бог, като един архитект, е сътворил света според реда и мярата, и пак според тях изчислил всичко."

и отново от Кеплер:

"Велик е нашият Господ, огромна е Неговата сила и неизмерима е Неговата мъдрост. Хвалете Го небеса, хвалете Го и вие слънце, планети и луна.
       Хвали Господа - Нашият Творец - и ти, моя душа, докато те има; защото от Него, чрез Него и в Него е всичко.
       За него да бъде хвалението, честта и славата во веки веков. Амин."

# 297
  • Ямбол
Цитат
Десетте заповеди на етичния атеист

1. Не вярвай на всичко, което ти казват.
2. Търси познанието и истината непрекъснато.
3. Запознавай другите със Законите на науката.
4. Не забравяй престъпленията, извършени в името на бог.
5. Остави ценно наследство след себе си за поколенията.
6. Живей в мир с другите.
7. Изживей живота си пълноценно.
8. Спазвай своя личен етичен кодекс.
9. Не позволявай намеса на църквата в държавните дела.
10. Подкрепяй хората, които спазват тези десет заповеди.

Това ми хареса, особено точка 4.

# 298
Лиляна, всичките тези правила ги спазвам, но можеш ли да ми обясниш какво означава " Да спазваш своя етичен кодекс".
Това го пиша за хиляден път из тези теми Wink , сигурно ще стана банална. Ако за мен е етично да не лъжа, но за моята приятелка съществува понятие "оправдана лъжа", за комшията е етично да се зареже жената и детето, щот нещо не му отърва вече да е с нея.... Какво е етичен кодекс, Лиляна?

Какво означава да подкрепяш хората които спазват тези заповеди, а другите хорица, нужда от подкрепа нЕмат ли? Wink

За мен май няма шанс... Не искам да ходя в рая, ако там няма да са и хората, които обичам. А някои от тях вече си отидоха от този свят като атеисти.

Точно така отговорих на момчето което ми говореше за Бога. Тогава живеех с един мохиканин, много го обичах, и нашият приятел ми обясняваше, че това е грях и зная ли къде ще отида... И аз му изръсих "Аз толкова обичам .... преживяли сме толкова много заедно, какво значение има искам и след смъртта да бъда с него, дори това да е Ада?", момчето ме попита "Ти имаш ли на представа какво е това Ад!" , просълзи се и си тръгна. Аз бях възмутена, че някой си позволява така да ми говори, поне седмица хвърлях огън и жупел срещу него... Бог намери начин да ми пречупи бунтарската природа. Wink  Няколко години по късно четох, как Бог показал част от Ада на един човек, претърпял нещо като клинична смърт. Човека казва, че в един момент останал сам и чувствал толкова огромна самота, болезнена, чувствал, че е сам в цялата вселена...болката била неописуема, а от вътре нещо го изгаряло (нямам думи да го опиша). Тогава се замислих, че ада е точно това - липсата на Бог, а Него като го няма, няма и нищо друго и това в което съм сигурна, че там страданията ще са толкова неописуеми, че за хората няма да е от значение кой е с него и кой не.
Рени, ти не знаеш какво е имало в сърцата на твоите близки, те са живяли в комунистическа държава и е напълно възможно да не са чували за Бога, или поне истината за Него.Тогава Бог ги е съдил според сърцата им, така, че напълно възможно е те да са при Него.
Но ти си чула истината и за теб нещата ще стоят, приела ли си я или не?
Той те обича толкова много, аз и преди ти писах, потърси Го и Той ще ти се открие!
 Hug    bouquet

# 299
Цитат
Десетте заповеди на етичния атеист

1. Не вярвай на всичко, което ти казват.
2. Търси познанието и истината непрекъснато.
3. Запознавай другите със Законите на науката.
4. Не забравяй престъпленията, извършени в името на бог.
5. Остави ценно наследство след себе си за поколенията.
6. Живей в мир с другите.
7. Изживей живота си пълноценно.
8. Спазвай своя личен етичен кодекс.
9. Не позволявай намеса на църквата в държавните дела.
10. Подкрепяй хората, които спазват тези десет заповеди.

Това ми хареса, особено точка 4.

Laughing Лиле....няма такова чудо престъпление извършено в ''името''на Бог Wink вси4ки престъпления до един са в името на плътта,от това което излиза от едно покварено и мръсно сърце....в името на Бог се вършат само неща породени от ЛЮБОВ да знаеш Peace

Общи условия

Активация на акаунт