Има ли Господ и вярвате ли в него? - II

• 23 155
  • 632
  •   1
Отговори
# 270
не е случайно естествено.
Според SilIli  господ ги е създал така шаренки за да е по-интересно, а според мен бог е създал живота да се приспособява и променя ...

да   Бог е допуснал живота да се приспособява и променя ,но не и извън Неговите принципи,закони и повеления... Peace

# 271
  • Linz
да   Бог е допуснал живота да се приспособява и променя ,но не и извън Неговите принципи,закони и повеления... Peace
А как тогава толкова сме се отдалечили от Бог?

# 272
http://209.85.129.104/search?q=cache:4di8w62t2fgJ:www.arpom.hit. … ;client=firefox-a

Мислите ли, че при такъв бекграунд можем сериозно да разсъждаваме за душа и едновремено в тази тук тема?

В тази статия виждам философски подход за решаването на проблема "душа", а научната обосновка, на основата на "приспособяване" е, чрез чисто еволюционистичен подход. Метода behaviour ми е много добре познат и определено има резултат върху животни. Но, не знам как е при хората.
Не разбрах как се обяснява разума, преминавайки от биохимичната същност на поведението при по-нисшите, към нещо по-сложно при по-висшите индивиди. И какви са причините за "скок" между отделните видове. Това, за количествено, в качествено натрупване, не важи за всички. (пример-пчелите). Трябва да повторя четенето.

"Висша форма на равновесие и свобода е животът"-това много ми хареса!

Последна редакция: пт, 22 юни 2007, 14:13 от SilIli

# 273
да   Бог е допуснал живота да се приспособява и променя ,но не и извън Неговите принципи,закони и повеления... Peace

Чрез непокорството . . . ., и то е довело света до това положение

# 274
  • София
нямам време да ви изчета,но ето нещо по което да се ориентирате/визирам заглавието/: ако говорите на господ-това е вяра,но ако господ ви говори-това е лудост! Wink

# 275
  • Galaxy 13197853088

Кой твърди подобно нещо?

# 276
  • Linz

Кой твърди подобно нещо?
По-напред в темата (и предишните теми) доста се писа за отдалечаването от Бог- дело на дявола...
Защо тогава е допуснал непокорството? Нали може да се променяме, но не и извън неговите принципи, закони и повелия... newsm78

# 277
  • Galaxy 13197853088
Неможело да се променяме само докато сме се разхождали из рая, после нали знаеш жената, змията и айде ставаме многознайковци. Питаме, търсим, де го бога който ни изгони от рая.
Пък защо да не може да се променяме? "неговите принципи, закони и повелия" са много различни за различните религии. Не би трябвало да се изхожда само от едното християнство. Например в корана злото/греха/дявола са доста по-различни понятия, даже и "грях" няма. Няма прехвърляне на "вина" на родителя върху детето ....
Всеки може да прави каквото си иска, друг е въпроса като се яви на препитване по време на страшния съд ... и пред кой точно съд застава. Уви това никой неможе да ти каже преди да умреш.
Сложна работа е религията и проблема е, че не се развива ...

# 278
Не можело да се променяме само докато сме се разхождали из рая, после нали знаеш жената, змията и айде ставаме многознайковци. Питаме, търсим, де го бога който ни изгони от рая.
Пък защо да не може да се променяме? "неговите принципи, закони и повелия" са много различни за различните религии. Не би трябвало да се изхожда само от едното християнство. Например в корана злото/греха/дявола са доста по-различни понятия, даже и "грях" няма. Няма прехвърляне на "вина" на родителя върху детето ....
Всеки може да прави каквото си иска, друг е въпроса като се яви на препитване по време на страшния съд ... и пред кой точно съд застава. Уви това никой неможе да ти каже преди да умреш.

Лабрадор, хората са можели да бъдат многознайковци и без да се бунтуват срещу Бога. Пише, че Адам е ходел с Бога, означава, че са си разговаряли постоянно, можел е да го пита за всичко което го интересува, но е предпочел бунта...
Какво развитие очакваш от "религията", да се нагажда според изискванията на хората, според това което им харесва, да не търси отговорност на никого за нищо?

ПП. И съпругат ми е от Стара Загора.  Wink

# 279
  • Galaxy 13197853088
Знанието за бог не се развива, а това което е написано не е достатъчно. Но няма как да се развие, защото пророците за всяка религия са били последните "просветени" на които е говорил бог. Не мисля, че ценностите в религията трябва да се променят ...

# 280

Защо тогава е допуснал непокорството?

Защото е създал човека със свободна воля.
Мислила съм много върху нещата от живота и това, защо не ме е спирал когато вървя към провал или към нещо  което ще ме нарани или нещо друго.
Зная, че Бог винаги знае какво ни очаква напред и понякога ни насочва или ни изостря вниманието, за да можем да вземем правилното решение в за определен момент, а друг път нищо, оставя ни да извървим пътя си каквото и да има пред нас.
Не зная защо е така, но има един стих от Библията и който за мен е сила в най трудните моменти от живота ми: Всичко съдейства за добро на тези които обичат Бога . . . .

# 281
Знанието за бог не се развива, а това което е написано не е достатъчно. Но няма как да се развие, защото пророците за всяка религия са били последните "просветени" на които е говорил бог. Не мисля, че ценностите в религията трябва да се променят ...

Това което е написано е напълно достатъчно за един човек да изживее живота си пълноценно. А целта на Бог не е да ни говори чрез някой друг, пророци, свещеници и т.н. Държи да общува с нас лично, за това ни е изпратил Святия си Дух.

# 282

Защо тогава е допуснал непокорството?

Бог не е допуснал  непокорството ,създадени сме със свободна воля и ние избрахме непокорството...въпрос на избор Wink но и въпрос на последствия....и ние много оби4аме децата които сме създали...но можем ли да контролираме всяко тяхно решение...не ,защото винаги е въпрос на ли4ен избор . Peace

# 283

религии колкото искаш,но Бог е само един така 4е и принципите и небесните и земни закони са едни...за вси4ки хора по тази земя,рано или късно вси4ки ще бъдем съдени според тези закони...независимо коя религия в момента те устройва или пък коя теория за живота си приел.
 сложна работа е религията наистина.. Winkи ако има някакъв проблем с нея е ,4е тя е мъртва...затова не се развива

# 284

религии колкото искаш,но Бог е само един така 4е и принципите и небесните и земни закони са едни...за вси4ки хора по тази земя,рано или късно вси4ки ще бъдем съдени според тези закони...независимо коя религия в момента те устройва или пък коя теория за живота си приел.
 сложна работа е религията наистина.. Wink
[/quote]

Много добре казано  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт