Не разполагам с много свободно време и нямам твоето търпение и енергия да чета купищата страници (нацвъкани с линкове)...
За търпението ми си абсолютно права, за енергията - напротив.
Мозъкът наистина се натоварва от информация, но повече - от излишни емоции.
Няма лошо теорията на Дарвин да ти е през ..., щото и на него вероятно също.
Но явно си я споменала първа в разговора, та затова е тръгнала приказка и за него.
Като в случая с Пол Рене - понеже си споменала за "един интересен факт" за неандерталците, а преди - и за методите за датиране на скали, фосили и прочие факти, та е тръгнала приказка за "научните доказателства" за прахората.
От цвъкнатия линк за Пол Рене става ясно, че човекът влага енергия именно в тази посока:
Някакви учени били открили човешки стъпки, отпечатани в базалтова лава, намерена на пода на изоставена каменоломна в централно Мексико. Находките били документирани от британски екип, начело със Силвия Гонзалес, геоархеолог от Университета на Джон Mурс, Ливърпул, Англия (дали им има-няма 40 000 години).
Обаче по-после екип от геолози и антрополози, начело с Пол Рене, бил установил, че вкаменелостите са всъщност на около 1.3 милиона години.
"Аз повторих експеримента девет пъти, използвайки различни проби, обикновено единични парчета от тази базалтова скала и всички те показаха едни и същи недвусмислени резултати", казал бил Рене.
Не му повярвали много-много, но той продължил да доказва чрез проверка на ориентацията на гранулите от железен окис в пробите, метод, наречен „палеомагнетичен анализ”.
Така бил установил, че те са наредени в посока противоположна на днешното магнитно поле на Земята. Тъй като магнитната полярност на Земята се сменя и последното обръщане е станало преди 790 000 години. Това означава, че изследваната скала е поне на същата възраст...
Да не продължавам, че когато индивидуалните гранули в скалата били изследвани, се било оказало, че всяка от тях е намагнетизирана в една и съща посока, което означава, че скалата не е била чупена или преобразувана откакто се е отложила, или след като стъпките са направени те не са се променяли... И така - хиляда и една нощи поред...
Аз лично винаги се чудя като споменат за отпечатъци от стъпка в лава, скали и пр., що за нестинарки са били праотците ни, ама не се нервя хич.
Просто не споря за "геохронология" и пр. Така никой не ми и дава линкове по тази тема.
Този поуст ми глътна енергията за цяла седмица.
Та... аз излазам.
СилИли, до след няколко месеца