Има ли Господ и вярвате ли в него? - II

• 23 198
  • 632
  •   1
Отговори
# 330

Не разполагам с много свободно време и нямам твоето търпение и енергия да чета купищата страници (нацвъкани с линкове)...

За търпението ми си абсолютно права, за енергията - напротив.

Мозъкът наистина се натоварва от информация, но повече - от излишни емоции.

Няма лошо теорията на Дарвин да ти е през ..., щото и на него вероятно също.
Но явно си я споменала първа в разговора, та затова е тръгнала приказка и за него.

Като в случая с Пол Рене - понеже си споменала за "един интересен факт" за неандерталците, а преди - и за методите за датиране на скали, фосили и прочие факти, та е тръгнала приказка за "научните доказателства" за прахората.

От цвъкнатия линк за Пол Рене става ясно, че човекът влага енергия именно в тази посока:
Някакви учени били открили човешки стъпки, отпечатани в базалтова лава, намерена на пода на изоставена каменоломна в централно Мексико. Находките били документирани от британски екип, начело със Силвия Гонзалес, геоархеолог от Университета на Джон Mурс, Ливърпул, Англия (дали им има-няма 40 000 години).
Обаче по-после екип от геолози и антрополози, начело с Пол Рене, бил установил, че вкаменелостите са всъщност на около 1.3 милиона години.
"Аз повторих експеримента девет пъти, използвайки различни проби, обикновено единични парчета от тази базалтова скала и всички те показаха едни и същи недвусмислени резултати", казал бил Рене.
Не му повярвали много-много, но той продължил да доказва чрез проверка на ориентацията на гранулите от железен окис в пробите, метод, наречен „палеомагнетичен анализ”.
Така бил установил, че те са наредени в посока противоположна на днешното магнитно поле на Земята. Тъй като магнитната полярност на Земята се сменя и последното обръщане е станало преди 790 000 години. Това означава, че изследваната скала е поне на същата възраст...
Да не продължавам, че когато индивидуалните гранули в скалата били изследвани, се  било оказало, че всяка от тях е намагнетизирана в една и съща посока, което означава, че скалата не е била чупена или преобразувана откакто се е отложила, или след като стъпките са направени те не са се променяли...
И така - хиляда и една нощи поред...

Аз лично винаги се чудя като споменат за отпечатъци от стъпка в лава, скали и пр., що за нестинарки са били праотците ни, ама не се нервя хич.
Просто не споря за "геохронология" и пр. Така никой не ми и дава линкове по тази тема.

Този поуст ми глътна енергията за цяла седмица.
Та... аз излазам.

СилИли, до след няколко месеца  Simple Smile.

# 331
Разбира се,че има ГОСПОД и аз вярвам в него!  Praynig

# 332
Но явно си я споменала първа в разговора, та затова е тръгнала приказка и за него.
Теорията на Дарвин,не отхвърля божественото начало на света.Дарвин е бил дълбоко религиозен човек.

# 333
  • Ямбол

Теорията на Дарвин,не отхвърля божественото начало на света.Дарвин е бил дълбоко религиозен човек.
Тук вече се обърка.

# 334
  • Galaxy 13197853088

Не разполагам с много свободно време и нямам твоето търпение и енергия да чета купищата страници (нацвъкани с линкове)...

За търпението ми си абсолютно права, за енергията - напротив.

Мозъкът наистина се натоварва от информация, но повече - от излишни емоции.

Като в случая с Пол Рене - понеже си споменала за "един интересен факт" за неандерталците, а преди - и за методите за датиране на скали, фосили и прочие факти, та е тръгнала приказка за "научните доказателства" за прахората.

От цвъкнатия линк за Пол Рене става ясно, че човекът влага енергия именно в тази посока:
Някакви учени били открили човешки стъпки, отпечатани в базалтова лава, намерена на пода на изоставена каменоломна в централно Мексико. Находките били документирани от британски екип, начело със Силвия Гонзалес, геоархеолог от Университета на Джон Mурс, Ливърпул, Англия (дали им има-няма 40 000 години).
Обаче по-после екип от геолози и антрополози, начело с Пол Рене, бил установил, че вкаменелостите са всъщност на около 1.3 милиона години.
"Аз повторих експеримента девет пъти, използвайки различни проби, обикновено единични парчета от тази базалтова скала и всички те показаха едни и същи недвусмислени резултати", казал бил Рене.
Не му повярвали много-много, но той продължил да доказва чрез проверка на ориентацията на гранулите от железен окис в пробите, метод, наречен „палеомагнетичен анализ”.
Така бил установил, че те са наредени в посока противоположна на днешното магнитно поле на Земята. Тъй като магнитната полярност на Земята се сменя и последното обръщане е станало преди 790 000 години. Това означава, че изследваната скала е поне на същата възраст...
Да не продължавам, че когато индивидуалните гранули в скалата били изследвани, се  било оказало, че всяка от тях е намагнетизирана в една и съща посока, което означава, че скалата не е била чупена или преобразувана откакто се е отложила, или след като стъпките са направени те не са се променяли...
И така - хиляда и една нощи поред...

Аз лично винаги се чудя като споменат за отпечатъци от стъпка в лава, скали и пр., що за нестинарки са били праотците ни, ама не се нервя хич.
Просто не споря за "геохронология" и пр. Така никой не ми и дава линкове по тази тема.

Този поуст ми глътна енергията за цяла седмица.
Та... аз излазам.

СилИли, до след няколко месеца  Simple Smile.

Отпечатъците на разните праисторически гадини се намират  във варовикови скали или други получени от наноси. Във базалта, няма как да направиш отпечатък на крак, ръка или каквото и да е.
Друг е въпроса, ако има отпечатък във варовик и след това залят от лава .... но е твърде невъзможно за да стане.

# 335
  • Linz
Холограма, фосил знаеш ли какво е?

# 336

Тук вече се обърка.
Теорията на Дарвин е за еволюцията,а не за произхода на живота.Неговата теория е монофилетична.(произход от един вид)Та мисълта ми беше,къде се обърках?  newsm78

# 337
  • Linz

Тук вече се обърка.
Теорията на Дарвин е за еволюцията,а не за произхода на живота.Неговата теория е монофилетична.(произход от един вид)Та мисълта ми беше,къде се обърках?  newsm78
Теорията на Дарвин е за произхода на човека- произлизаме от маймуни.
Според Библията Бог е създал Адам от кал, а Ева- от неговото ребро.

# 338
Теорията на Дарвин е за произхода на човека- произлизаме от маймуни.
Според Библията Бог е създал Адам от кал, а Ева- от неговото ребро.
Тук вече има грешка!Никъде Дарвин не споменава,че човека произлиза от маймуната.Това е теорията на Енгелс.

# 339
  • Linz
Дарвин стои в основата на тази теория... Занимавал се е и конкретно с произхода на човека.

# 340
Дарвин стои в основата на тази теория... Занимавал се е и конкретно с произхода на човека.
Няма смисъл да спорим.Всеки има право да вярва или не.

# 341
  • Linz
А-а, не спорим Naughty Само уточняваме Peace

# 342
Холограма, фосил знаеш ли какво е?

Да.

ПП  ooooh! Ху! Лесен въпрос ми се падна днес.

# 343

Отпечатъците на разните праисторически гадини се намират...

В цитираната "публикация" си бъбрят нещо за отпечатъци от стъпки и за датиране баш на скали.
За фосили не видях да се споменава.

Давам я за пример само, за да се види, че при цитирането на "научни факти" в разговор не е зле да се посочва и източникът.
Така ще се види дали цитираш "чиста хармония", "чисти глупости" или нещо, което все пак си има нормален и психически здрав автор.

# 344
Защото словото за кръста е глупост за онези , които погиват: а за нас , които се спасяваме , то е Божия сила.
Понеже е писано:
"Ще унищожа мъдростта на мъдрите, и разума на разумните ще отхвърля "
Къде е мъдрецът?Къде е книжникът?Къде е философът на този век?Не обърна ли Бог в глупост светската мъдрост?
Понеже в Божията премъдрост светът с мъдростта си не позна Бога , Бог благоволи чрез глупостта на това , което се проповядва , да спаси вярващите......
Защото Божието глупаво е по-мъдро от човеците, и Божието немощно е по-силно от човеците...
Но Бог избра глупавите неща на света , за да посрами мъдрите, също избра Бог немощните неща на света , за да посрами силните , още и долните и презрените неща на света избра Бог , и онези които не са нищо , за да унищожат тези които са са нещо , за да не се похвали нито една плът пред Бога.

Първо Послание на Ап. Павел към Коринтяните стихове 18 - 21 , 25 - 29

Общи условия

Активация на акаунт