Има ли Господ и вярвате ли в него? - II

• 23 115
  • 632
  •   1
Отговори
# 345
А-а, не спорим Naughty Само уточняваме Peace
Ами щом ще уточняваме...
В заключение искам да уточня,че Дарвин говори за произход-да.Да,но не на живота,  Naughty а на видовете.Т.е.еволюция,изменчивост и наследственост.  Stop  Grinning

# 346
Защото словото за кръста е глупост за онези , които погиват: а за нас , които се спасяваме , то е Божия сила.
Понеже е писано:
"Ще унищожа мъдростта на мъдрите, и разума на разумните ще отхвърля "
Къде е мъдрецът?Къде е книжникът?Къде е философът на този век?Не обърна ли Бог в глупост светската мъдрост?
Понеже в Божията премъдрост светът с мъдростта си не позна Бога , Бог благоволи чрез глупостта на това , което се проповядва , да спаси вярващите......
Защото Божието глупаво е по-мъдро от човеците, и Божието немощно е по-силно от човеците...
Но Бог избра глупавите неща на света , за да посрами мъдрите, също избра Бог немощните неща на света , за да посрами силните , още и долните и презрените неща на света избра Бог , и онези които не са нищо , за да унищожат тези които са са нещо , за да не се похвали нито една плът пред Бога.

Първо Послание на Ап. Павел към Коринтяните стихове 18 - 21 , 25 - 29

Amen. Peace

/много на място казано,макар че не всички ще те разберат  Wink/

# 347
# 348

Пак стигаме до там :
НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА Е ТАЗИ КОЯТО НАЙ-МНОГО СЕ ДОБЛИЖАВА ДО ИСТИНАТА!
Богът който се описва в тази статия, а и в доктрината на въпросния Кейси не видях да има отношение към греха на хората. С две думи хората можели да извадят доброто от себе си , сами... Как обаче да стане това, когато хората са лоши?
Основната мисъл беше, че догмите на християнството и юдеизма са остарели и не могат да задоволят потребностите на днешните хора...та въпросните доктрини трябвало да се нагодят към новите потребности!?
С две думи Бог ще си го нагаждаме спрямо нашите си потребности...

От известно време се натъквам на факти, че едни от известните идеолози на човечеството, станали в последствие религиозни или политически лидери, част от живата им е минал през църквата, имали са възможност да опознаят Христос и в последствие са решили да си направят свое учение. Едни от тях са Георги Димитров, Димитър Дънов, Хитлер...лидера на Мормоните Жозеф Смит, та и сега така рекламирания Кейси....

# 349
  • Galaxy 13197853088
... Основната мисъл беше, че догмите на християнството и юдеизма са остарели ...
Peace

Като се замислиш колко хора са се родили и умрели преди Христос, колко още са измрели докъто се разпространи словото и колко още не са чули за него ще ти стане ясно че нещо куца. Тези хора да ли ще попаднат в рая или в ада? За нас ясно, знаем и ще си носим последствията, но за другите ?

# 350
Едно есе по темата "Има ли Господ" както и за пътят към него..
ИМА ЛИ ГОСПОД?

"...Атомите, от които се състоим, са най-вече празно пространство. В това няма спор. оказва се, че тухлите, от които е изградена материята, не са никаква материя. Те са съставени от фотони, а фотоните са не друго, а светлина или енергия..."

Това не е вярно. Фотонът е носител на електромагнитното взаимодействие. Съществуват и други полета, освен електромагнитните. Освен това съществуват други групи елементарни частици, които характеризират материята.
Как своеволно някои хора си позволяват да употребяват неразбираеми за широката публика термини и да изграждат грешни впечатления в лесно доверяващия се читател! Тази статия е написана много приятно като стил, но при по-задълбочено прочитане се вижда, че теорията на  автора, има доста празни места, дори от позицията на метафизичните си разсъждения.
Отново виждаме произволни тълкувания на цитати от Библията, които лесно могат да заблудят неориентиран в тази област човек, за истинността им.
В Библията ясно пише-Бог е личност.
Tinatin, нищо лично. Изразявам позиция, която отдавна съм си изградила за литературата с езотеричен характер, какъвто има и този текст.

Последна редакция: чт, 05 юли 2007, 14:02 от SilIli

# 351
... Основната мисъл беше, че догмите на християнството и юдеизма са остарели ...
Peace

Като се замислиш колко хора са се родили и умрели преди Христос, колко още са измрели докъто се разпространи словото и колко още не са чули за него ще ти стане ясно че нещо куца. Тези хора да ли ще попаднат в рая или в ада? За нас ясно, знаем и ще си носим последствията, но за другите ?
Това вече го обсъждахме надълго и нашироко. В случаите, в които хората не са имали досег до Благата вест, важи друго.

# 352
Peace

Като прочетеш Библията (Стар и Нов Завет) ще разбереш:
1.Исус е бил от Сътворението и заедно с Отец и Святия Дух. и са създали света.
2.Пише също за спасението на измрелите преди Първото идване на Исус Христос
3.В Библията се казва как ще бъдат съдени тези които не са чули и тези които са чули
Всичко това сме коментирали вече в тази тема и не бих искала да го повтарям, но Библията която е "настолната Книга" на християнството и Пътеводната Светлина за Вярващите пише всичко това без да си противоречи.

# 353

Това вече го обсъждахме надълго и нашироко. В случаите, в които хората не са имали досег до Благата вест, важи друго.

SilIliр, изпревари ме   Heart Eyes

# 354

SilIliр, изпревари ме   Heart Eyes

Heart Eyes
Нищо.  Може би така има по-голяма вероятност Labrador прочете, това което искаме да му кажем.

# 355
  • Linz
Честно казано завиждам ви за вярата. С вяра се живее по-лесно- имаш готови отговори на всеки въпрос и имаш бъдеще... няма смърт, всичко е оправдано, има справедливост и възмездие. Защо тогава толкова хора като мен не могат да повярват? Защо и на мен не ми иде отвътре?! Искам, но не мога... прекалена реалистка ли съм? Или заблудена овца? Толкова е гадно да не виждаш път и смисъл... Явно въпросите на Рая снощи ме подтиснаха (за които писах в Нашите деца) и днес ми е едно сиво и мрачно...

# 356
  • Galaxy 13197853088
Peace

Като прочетеш Библията (Стар и Нов Завет) ще разбереш:
1.Исус е бил от Сътворението и заедно с Отец и Святия Дух. и са създали света.
2.Пише също за спасението на измрелите преди Първото идване на Исус Христос
3.В Библията се казва как ще бъдат съдени тези които не са чули и тези които са чули
Всичко това сме коментирали вече в тази тема и не бих искала да го повтарям, но Библията която е "настолната Книга" на християнството и Пътеводната Светлина за Вярващите пише всичко това без да си противоречи.

Едва ли ще изчета библията за да намеря това, предполагам, че ще споделите накратко какво пише, също така ме интересува от коя възраст човек започва да отговаря пред бог за делата си. Защото едва ли можем да виним едно малко дете за глупостите които върши ....

Рени: Смяташ, че като вярваш няма да умреш или ако не си вярвала неможе да отидеш в рая ... грешиш.
А да търсиш смисъл в простите неща няма смисъл, все едно да се косиш защо господ е направил водата прозрачна а метала не ....

# 357
... Рени: Смяташ, че като вярваш няма да умреш или ако не си вярвала неможе да отидеш в рая ... грешиш.
А да търсиш смисъл в простите неща няма смисъл, все едно да се косиш защо господ е направил водата прозрачна а метала не ....

Labrador, извинявай, обръщаш се към друг, но по този повод мога ли да те помоля - ще споделиш ли твоето виждане за нещата?

Аз май ни за атеист, ни за праволинеен вярващ ставам и терзанията ми са почти точно описани от Рени...

# 358
  • Ямбол
Рени, не мисля, че вярващите живеят по-спокойно. Това постоянно да се страхуваш да не сгрешиш, все да си угоден на бог, страх от ада, все неща, които нас не ни занимават. В мир със себе си и останалите може да се живее и без вяра. И не завиждай, че е грях Wink Peace
Това с готовите отговори е още по-подтискащо, на човек природата му е да търси, а не да знае всичко.

# 359
  • Galaxy 13197853088
... Рени: Смяташ, че като вярваш няма да умреш или ако не си вярвала неможе да отидеш в рая ... грешиш.

Labrador, извинявай, обръщаш се към друг, но по този повод мога ли да те помоля - ще споделиш ли твоето виждане за нещата?

Аз май ни за атеист, ни за праволинеен вярващ ставам и терзанията ми са почти точно описани от Рени...

на кратко. Има бог, има нещо след смърта, имаш душа, днешния човек е произлязъл от маймуната, раждаш се без грях в теб и само от теб зависи как ще си изживееш живота, нищо не ти е писано - пише се това което стане, религиите са средство за манипулиране и ограничаване на човека ....

Общи условия

Активация на акаунт