Има ли Господ и вярвате ли в него? - II

• 23 050
  • 632
  •   1
Отговори
# 420
 Joy
Ааа, никога не се знае, как ще ни се открият някои неща.
Е, лека нощ!
На мен ми предстои още работа, но поне вече не ми се спи.  Joy
 Hug

Последна редакция: вт, 10 юли 2007, 02:59 от SilIli

# 421
  • Linz
Ако може да се отговори на въпроса от къде идваме преди да се родим,бихме могли да разберем в голяма част какво става след смърта.
Този извод го правех като дете. Тогава ме вълнуваше от къде идваме. Сега смятам, че не идваме от никъде (и не отиваме никъде). Даден ни е само миг живот (на фона на вечността). А животът е форма на съществуване на материята. Хормоните ни са тези, които ни карат да се чувстваме нещо значимо. Всъщност сме част от фона.

# 422
Според моето лично мнение изводите които сме си правили като деца са  много по близо до истината,отколкото изводите които си правим сега,обременени от въздействието на външни фактори.Също така вярвам че колкото по малко обременен от информация си,толкова по ясно виждаш нещата.На мен много пъти ми се е случвало да предвиждам някои от откритията в науката,дори мъжа ми се е шашкал много пъти с мен.Ей така тъпо си разсъждавам върху някои неща и след това след години,докато зяпаме дискавъри на дивана изтърсват че науката е открила еди какво си.Точно това до което съм стигнала аз като извод.Даже често се бъзика с мен като ме моли да предвидя следващият тираж от тотото.Ма не става номера на китайката.Спомням си като тинейджър бях чела Сидхарта и много се бях впечатлила от така нареченото освобождаване на мисълта с цел достигане на прозрението.
Ще ви дам един глупав пример:Всички мои любими художници,които са учили рисуване в школи в процеса на учене не са успявали да постигнат задоволителни за тях ризултати до момента в който не са се отърсили от наученото и не са освободили мислите си от чуждите понятия и техники.В момента в който са спрели да ползват това което им е било предадено и което са се мъчили да интерпретират като собствена идея са започнали да рисуват едни от най-добрите си произведения.Именно защото са се абстрахирали от чуждите идеи и са се оставили да бъдат водени от техният вътрешен импулс ,без да мислят кое как точно трябва да бъде направено.
Друго което бих искала да кажа е за разрушението и създаването.Аз лично не бих се нагърбила с непосилната задача да разграничавам двете неща едно от друго,защото не съм сигурна къде едното свършва и другото започва.Както всички противостоящи неща в природата.Добро-зло,късо-дълго,мъж-жена,живот-смърт,начало-край и т.н.Спред мен единственият що-годе разумен вариант на обяснение се намира в символа Йин и Янг.

# 423
  • Linz
Не се изразих правилно- не точно извод, а размишления в тази насока... че каквото е било преди раждането, такова ще бъде и след смъртта.

# 424
Ех, че софистика.
За какво говорите всъщност?

# 425
Всичко е възможно на този свят Рени.Аз бях на някъде около 5 години,когато се огледах в огледалото на баба ми и разбрах че това съм аз.До тогава бях само мисъл и нищо друго.Спомням си че това откритие много ме шокира.До тогава за мен нещата бяха като филм с видеокамера и коментар от оператора.Вървя,гледам,говоря,понякога капризнича,но не се възприемам материално.
Не знам дали го обяснявам разбираемо,малко ми е трудно. Confused

# 426
Ех, че софистика.
За какво говорите всъщност?
Не бе,аз съм от Шумен Joy Joy Joy

# 427
Спомням си като тинейджър бях чела Сидхарта и много се бях впечатлила от така нареченото освобождаване на мисълта с цел достигане на прозрението.
А, не допускаш ли, че и това прозрение може да е артефакт, имам предвид - получаваш даден резултат, но той е такъв, поради субективни причини и е доста по-различен от този, който първоначално си целяла.
Откъде имаме увереността, че сме се докоснали до абсолютната истина?

# 428
...До тогава за мен нещата бяха като филм с видеокамера и коментар от оператора.Вървя,гледам,говоря,понякога капризнича,но не се възприемам материално...

Ми то това е естественото състояние на човек.

Другото е "Спектра", Сали и въобще... "Дързост и красота"...
(спец. телефонна справка за имената направих, предполагам, че се пишат така)

# 429
Аз допускам абсолютно всичко,нищо не изключвам.Едно е сигурно-на този свят нямаш гаранция за абсолютно нищо.Това което за теб е истина,за друг не е така.Това не означава че единият греши а другият е прав.За това ,ако забелязвате аз се въздържам да казвам това е така или онака,специално в тази тема,ты като е абсурдно да го правя.Бих могла ако съм абсолютно сигурна в нещата.Като снощи Голденова,която каза че Бог не желае хората да умират.Аз не я обвинявам за нищо,но аз лично не бих била така категорична.За всичко това бихме могли единствено да градим хипотези,без да сме сигурни в правотата си.

# 430
...До тогава за мен нещата бяха като филм с видеокамера и коментар от оператора.Вървя,гледам,говоря,понякога капризнича,но не се възприемам материално...

Ми то това е естественото състояние на човек.

Ай ся,признай си че ги гледаш,няма нищо срамно в това Mr. Green.

# 431

... Ми то това е естественото състояние на човек.

Ай ся,признай си че ги гледаш,няма нищо срамно в това Mr. Green.

Не гледам, обаче прочетох, че актрисата, която играела Сали е починала наскоро от рак на стомаха. А изглеждаше вечна като филма.

Затова направих връзка с темата (и да кажа нещо по-засукано, а не просто "модна агенция". Нали разговорът е високоинтелектуален все пак)

# 432
Ами!Не думай!Високо интелектуален!Аз тогава да забягвам.Ако има нещо което ме дразни особено,това са интелектуалците на високо ниво.Аз лично предпочитам компанията на неграмотните.

# 433
 amymommy.... Hug Hug
 радвам се да те видя/и про4ета../

# 434
Здравей Никол,ако има някой виновен че аз съм тук това си ти,с теб да се разправят ако им идвам в повече Laughing

Общи условия

Активация на акаунт