Цветарки тук сме се събрали, каквото краднали- засяли- 9

• 39 923
  • 575
  •   1
Отговори
# 195
Спорен е въпроса за утайката от кафе. Често тя е причината за мухъл в саксиите, така че не прекалявайте.

Таман онзи ден четох за някаква рецепта за торене на листнодекоративните с лайка. Утре, на свежа глава Laughing, ще я потърся и ще я препиша.

Оплаках се и в градинарската тема  Cry - ма много сте изписали, бре Hug Кога ще сколасам да ви изчета newsm78  bouquet

А, и още нещо се сетих - цигането, дето си го взех за стайно, хем е на доста сенчесто място, хем пак взе да се омърлушва. Иначе, другото, за градината си е в час. Що така?

# 196
  • под тепетата
Момичета, тук му е мястото да ви питам нещо - дадоха ми от едно цвете, което не знам дали е точно цвете, сега ще почна да обяснявам. Laughing Та, много прилича на лук, кромид лук, с такава главичка, която обаче е наполовина само в пръстта, нагоре изкарва дълги тънки листенца, падащи настрани и има една дръжка с цвят, точно както лука, но неговия цвят е на топка, а на това е издължен, но малките цветчета са същите. Затова си мисля, че пак е някакъв вид лук. Отстрани на главичката излизат едни малки топчици, точно такива ми отчупи една жена и дори ми ги беше бучнала в една саксийка, но в колата докато се приберем се раздрусаха и сега не си спомням с коя част надолу ми ги беше дала. Няма начин да й се обадя и да я питам, затова питам тук, дано да го знаете това цвете и как да го захвана успешно. Обясни ми да не ги заравям нацяло, но ако объркам страните, така и ще си изсъхнат. Ама аз по принцип съм пишман цветарка, та нищо чудно и да знам как да го направя, пак да не ми се хване!  Simple Smile Успешен ден!

# 197
 Shocked това не го бях чувала, има тука едно дето ми говори на него, но се сещам за Гуцмания, тя си прави цвят от листата направо, не образува "лук" Joy
А някой пробвал ли е да захване ананас аз много пъти и нищо не става .

Аз и двата пъти нищо не стана......не съм се отказала от опитите....

А Ламито днес ставала на 20г. #Crazy #Crazy #Crazyпредставяте ли си......А знае повече от мен за цветята....Ужас!Да се скрия в миша дупка тогава аз....Така е, като реших на дърти години да се захвана с това чудо -цветарството......Лами, ти си на възрастта на племенницата ми...Теб гаджета и дискотеки не те ли вълнуват???Просто ми е любопитно....Задоволи на една стара леля любопитството.....С най-добри чувства  bouquet

шшшшшшшшшш че сме почти наборки с нея Party, Лами и от мен- всичко което не се купува с пари и пари за всичко останало нали знаеш  bouquet  bouquet

# 198
 Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed EmbarassedСрам!Срам! Срам! Най-дърта и най-незнаеща!!!!!

# 199
Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed EmbarassedСрам!Срам! Срам! Най-дърта и най-незнаеща!!!!!
Не си сама в срама си! Hug

# 200
Честит празник на рожденичките и от мен (макар и със закъснение)! Много светлина и цвят в душите и в домовете!  bouquet

# 201
такаааааа, сега да ви засрамя още повече Joy шегувам се, ще отбележа само че в неделя си сложих петуниите и днес вече имам 2 стръкчета bowuu

# 202

Стига бе, къде се буташ при дъртите и незнаещите пък ти??? Laughing Laughing Laughing

# 203
  • БГ
Aaa, моля не се карайте класацията за дърта и незнаеща я водя аз. Joy
Да попитам листата на петуниите ми започнаха да жълтеят,нормално ли е? Слагала съм на декоративна върба зелен камък, дали да сложа и на тях,  но да не ги съсипя,че тъкмо са почнали да цъфтят newsm78

# 204
няма да им стане нищо, но не съм виждала как жълтеят листата, те попринцип са издръжливи растения, а и да кажа че ако е за незнаеши- повеждам гордо класацията Joy

# 205
De4i, кат` гледам сме набори Peace
А на въпроса ти - има тор на IVESTO за мушката и петунии, аз моите чат-пат с такава поливам и съм доволна.

# 206
Здравейте и от мен. Само да ви кажа, че от моите семена на петуниите излезе някакъв плевел,за който днес четох ,че е отровен.

# 207
можеш ли да дадеш снимка?

# 208
  • ENGLAND
Здравейте,аз повече ви чета, но сега имам нужда от вашата помощ. На една от една от розите ми полистата се  появиха кафяви петна. Сега започнаха и по другата роза. Не съм добра цветарка и хич не съм на ясно какво е това и как да "лекувам" розата. Това е снимка с пораженията.
http://good-times.webshots.com/photo/2708256230057265170zFGtkw
Снимката е малка, давам и линк към по-голяма.
Благодаря ви.

# 209
Дорет, това на немски се води медна мана. Взех си от един цветарски магазин комбиниран препарат срещу тази и брашняната мана. Сега чакам резултати.
Тази година е просто страшно откъм тези болести. Почти всичките ми рози са пострадали ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт