Цветарки тук сме се събрали, каквото краднали- засяли- 9

• 39 882
  • 575
  •   1
Отговори
# 315
  • На края на света !

honey13, много моля подробно инфо за градинския жасмин, че те убивам! Мухопускачка такава!!!
Става ли със семена? Продават ли се семена? Скъпи ли са? Става ли и за тераса?Ще се върна да попрочета малко назад и ако не си пуснала информация..... #Cussing out
Харесвам ароматните цветя, но нямам ни едно, освен подправките, но това е друга тема...
Леле пак колко сте изписали  човек неможе да ви хване нишката.
Моя жасмин беше само един корен,но го откопахме и разсадихме и сега са три , а с резници наистина става но трябва да са покрити с буркан или нещо друго докато пуснат листенца аз така си хващам и рози.иначе градинския жасмин е много красив и направо ще те убие с аромата си.

# 316
кажете откъде да взема семена за жасмин?

# 317
пишете, пишете, аз следя Peace
Накрая ще ви накарам да ми пратите един жасмин, който да ме "убие с аромата си" Mr. Green

# 318
honey13, много моля подробно инфо за градинския жасмин, че те убивам! Мухопускачка такава!!!
Става ли със семена? Продават ли се семена? Скъпи ли са? Става ли и за тераса?Ще се върна да попрочета малко назад и ако не си пуснала информация..... #Cussing out
Харесвам ароматните цветя, но нямам ни едно, освен подправките, но това е друга тема...

мимиту, не съм чувала да става със семена. Ето още инфо за градинския жасмин, който се оказва, че става и за бонсай Laughing За тераса - също не знам дали става, но пише, че стигал до 3м. височина. Да не вземе да иде при съседите отгоре Laughing Между другото, видях, че и по Софията вече е нацъфтял, така че се оглеждай - при вас, дето е по-топло може и да прецъфтява. Заплюй си някой храст и през лятото го атакувай Mr. Green

Момичета мили, да ви се похваля, че днес най-накрая стигнах до вилата, нооооо като видях какъв ужас е - направо ми се прирева #Cussing out Не успях да снимам всичко, което исках, щото се метнах да привързвам клематиси и да обирам кални ягоди Sad, но ето малко снимков материал:

Трева до кръста, та божурите почти не се виждат.

От толкова дъжд, цветовете на този клематис направо са изгнили. Този е по-добре, а пък този си го купих пролетта. Другите още не са цъфнали, но се надявам да ги хвана за разлика от азалиите, които вече са прецъфтяли. Прецъфтяла или не, но жълтата смърди ужасно...
Ето го и проскубания картоп.
Напръстниците(не им знам официалното име, май дигиталис беше) се опитват да завземат оранжерията... Кога ли ще стигна да насадя домати newsm78
Това цвеке, и на него не му знам името, ми е от любимите - цъфти цяло лято и на сянка също върви добре(затова съм боднала и на гробищата от него).
Карамфилчетата, както винаги по това време, са полудели, а на заден план се вижда една лоза, която поради липса на конструкция (а и на желаещи да направят такава #Cussing out) пълзи по земята Embarassed В основата й, пък са цъфнали ешолции и още нещо, което като гледам трябва да се изкорени. Изобщо не ми се мисли и за всички треволяци, които също трябва да се махат...
Следват част от розите, които естествено пак са въшлясали, но нямах време и за тях... 1. и 2. са минирози, тези тук са си нормални 3., 4., 5., а тази е увивна.
Тази година в сандъчетата на прозорците насях смес от увивни, но са поникнали с пъти повече растения - явно яко ще се плеви. Тук плевелите сякаш се виждат по-добре.
От разсадите като гледам, почти нищо не е поникнало, с изключение на градинския карамфил и диморфотеката.
В кръглите саксии е поникнал босилек - поне комари няма да се въртят наоколо Laughing В червеното сандъче има петунии, а в малките кръгли саксийки - слънчоглед.
Това е горе-долу репортажа ми от вилата, но сега се замислих защо го пускам тук, а не в градинарската тема newsm78
Е, нищо, ще копирам и ще допиша за вече наистина градинските растителности Laughing

# 319
Хъни13, на първи прочит звучи ужасно, но след снимковия мат'рял хич не е зле, както се опитваш да ни внушиш. Няма да те съжаля. Wink

а Жасмин почвам да търся...
Простете за невежеството, но аз си нямам такава "ужасна" градинка и малко знам, та имам следната питанка:

Каква е разликата между части от стъбла и резници?

# 320
  • На края на света !
Резникът е част от възрастно растение, която при подхоящи грижи формира свои корени.
Първо огледайте добре растението, то трябва да бъде здраво и добре развито, така че при взимането на резници да не наручим развитието му. При огледа трябва да забележите, че някои клонки съдържат повече цветоносни пъпки или цветове, а други имат повече вегетативни.
Вегетативните пъпки не цъвтятм, те са обикновено по - малки и по - издължени от цветните. Именно във вегетативните клонки на растенията се съдържат хормоните на растежа, необходими за образувани на корени, от тези клонки трябва да вземете резник. Начинът на отрязване на резника и мястото също са важни. Разгледайте вегетативната клонка добре и ще видите, че листата са разположени срещуположно или последователно по нея, мястото, където листа се свързва с клонката е удебелено и се нарича възел. Във тези възли са концентрирани най - много хормони, когато режете трябва да е в долната част и възможно най - близко до възел без да го нарушавате. Резникът трябва да съдържа 2 – 3 възела, това определя и неговата дължина. След това трежете листата на долната 1/3 от резника, дължината му трябва да е около 8 – 10 см, ако е необходимо съкратете част от него, но внимавайте долната част да остане под възел.
За по – голям успех може да използвате и вкоренител, това са препарати, които се купуват от селскостопанска аптека и са с различен начин на приложение. Наи удобни са прахообразните, при които след отрязване клонката се потапя във вода и след това в препарата и е готова за вкореняване. Гото вите за вкореняване резници може да засадите в саксийки с торф или табла за семена. Сложете ги на влажно и топло място, за6тото влагата 6те намали изпарението на вода от растението.

# 321
Нели, благодаря!  bouquet
Аз съм метнала око и на един бръшлян пред съседния блок. Гледах едни снимки, как може да се оформи- много ефектно стои.

# 322
  • На края на света !
Успех и в двете начинания после ще чакаме снимки. Peace

# 323
  • Разпиляна във въображението
мимиту, ако не ми мине котка път, другата седмица идвам в Добрич. Пази си цветята Grinning

# 324
хехе, 1/2- та цветарска тема ще е в Добрич!(ще ти пиша ЛС)
Цоцоланка също ще идва.

Малиии, цветя няма да останат в града Thinking

# 325
  • Карлово
Малко спам. Ей тук би трябвало да е предаването с мама Цоцоланка, но не ми се отваря, може да пробвате
http://www.neterra.tv/bg/show.php?id=107&bm=2

# 326
кога ще е цветарската среща в Добрич?

# 327
  • На края на света !
Малко спам. Ей тук би трябвало да е предаването с мама Цоцоланка, но не ми се отваря, може да пробвате
Кое от 5 предавания да отворя???

# 328
Момичета в питанка съм.... newsm78

Та чудя се да изкарам ли издънките на спатифилиума ми .... Thinking

ЦЪК  bouquet

# 329
  • Карлово
Кое от 5 предавания да отворя???
На 1 юни

Общи условия

Активация на акаунт