Цветарки тук сме се събрали, каквото краднали- засяли- 9

• 39 848
  • 575
  •   1
Отговори
# 345
сложена е на не много светло място, в подходяща саксия, пртскам я постоянно, сега не съм я торила, но си я торя с разтворима тор и да ви кажа тази тор на Ивесто ли е виновна, разсадих няколко цветя с нея и пак изскочиха мушички, ще бъркам сапун пак ooooh!

# 346
Момичета в питанка съм.... newsm78

Та чудя се да изкарам ли издънките на спатифилиума ми .... Thinking

ЦЪК  bouquet

Не го пипай,много ти е хубав Peace.Колкото повече издънки пуска ще има и повече цветове !
Преди време имах спатифилиум,който беше станал огромен ,с големи листа и много издънки.Целия се отрупваше с цветове. За съжаление нямах място за него и го махнах Tired
Сега мисля да си хвана мъничко спатифилиумче,та да не ми прече Peace

# 347
аз моите цветя най-често ги поливам докато се появи вода в чинийките  Embarassed просто така съм сигурна, че имат достатъчно, а и сега лятото тя се изпарява така или иначе....

тъкмо щях да питам дали се пръскат листата на шефлерата, че ми е сравнително ново цветенце  Rolling Eyes (а колко често ги пръскате  newsm78 всеки ден ли)

Хъни, цветенцата ти са много хубави! личи си, че с любов са гледани!

да ви се похваля  Blush моята латинка (която толкова отчаяно издирвах преди време) се скъсва да цъфти   bouquet  bouquet  bouquet (само дето още не са ми върнали апарата и не мога да покажа снимки  #Cussing out)

пепита, аз моята циклама я уморих  Blush #Cussing out и много ме е яд, понеже ми беше подарък, но беше в период, когато нямах време и желание за цветя и сега като видя циклама, настръхвам, защото се сещам за уморената  Rolling Eyes а и като гледам какви сложни процедури трябва да се прилагат спрямо нея..... (според Нелли), май не е за мен!  Blush

# 348
  • На края на света !
Аз съм си посадила едно цвете в градината ,което е абсолютно същото като цикламата ,само че е от гората и не е толкова голямо,може пък да е някаква разновидност на цикламата и естрахотно не изисква никакви спецялни грижи .а как хубаво си цъфти smile3521

# 349
аз си пръскам всичките цветя поне по 5 пъти на ден Joy когато мина покрай тях откакто милото ми купи специално пулверизаторче ми е голям кеф, по- рано боравех с шише от препарат за прозорци, мале целите ги оливах Crazy сега когато мина ги оросявам Peace

# 350
наистина ли всичките  newsm78

нелли, мисля, че знам за какво говориш - и аз съм го виждала  Blush

да ви се похваля, свекито ми е намерила семенца от едно цветенце, дето много ми хареса! може да е късно, но смятам да ръсна някое и други семенце, пък каквото сабя покаже  hahaha

# 351
  • На края на света !
наистина ли всичките  newsm78

нелли, мисля, че знам за какво говориш - и аз съм го виждала  Blush

да ви се похваля, свекито ми е намерила семенца от едно цветенце, дето много ми хареса! може да е късно, но смятам да ръсна някое и други семенце, пък каквото сабя покаже  hahaha
Давай смело със семенцата , аслучайно да си чула как се казва това цвете newsm78

# 352
Момичета в питанка съм.... newsm78
Та чудя се да изкарам ли издънките на спатифилиума ми .... Thinking
ЦЪК  bouquet

Не го пипай,много ти е хубав Peace.Колкото повече издънки пуска ще има и повече цветове !
Преди време имах спатифилиум,който беше станал огромен ,с големи листа и много издънки.Целия се отрупваше с цветове. За съжаление нямах място за него и го махнах Tired
Сега мисля да си хвана мъничко спатифилиумче,та да не ми прече Peace
Питах ,понеже в един цветарски магазин видях огромен Спатифилиум,който нямаше издънки.
Предположих,че за да е толкова голям е от това ,че цветето е самостоятелно.
Няма да го развалям моя,а ще си захвана една издънка,която ще поддържам сама...май това е най-добрият вариант. Thinking

# 353
Момичета срам ме е да го напиша ...ама съм си харесала в една градинка пред един блок...едни мини розички .... Embarassed
Та гледам ,че се около десетина коренчета засадени и грижовно поляти...чудя се да взема да си изтръгна едно коренче ли... Thinking

нЕДЕЙ ДА ВЗИМАШ ЦЯЛО КОРЕНЧИЕ НАЧУПИ СИ КЛОНЧЕТА ПОСАДИ ГИ  В САКСИЯ И ГИ ПОКРИЙ С БУРКАН.кАТО ЗАПОЧНАТ ДА ПУСКАТ НОВИ ЛИСТЕНЦА МОЖЕШ СПОКОЙНО ДА ГИ ОТКРИЕШ.АЗ ПРАВЯ ТАКА.нО ТИ ПРЕПОРЪЧВАМ ДА СА ПОВЕЧЕ СТРЪКЧЕТА ЗАЩОТО ПОВЕЧЕТО ЗАГНИВАТ.УСПЕХ newsm10
Благодаря ти
Тази вечер се прибрахме от рожден ден и си отчупих една клонка...
Току що я посях в саксия и я покрих с буркан...дано се захване...ако не ще пробвам пак.
Само една отчупих ,че доста се набодох.
Утре по светло ще ви снимам,че сега с телефона ми стават тъмни снимките.
За буркана не бях се сетила.... Rolling Eyes

# 354
schneee, моята също ми е подарък и ще се опитам да не я загубя,защото има много красиви цикламени цветове  / е , дано да  я накарам някой ден да цъфне /  Praynig
Нелли,случайно видях,че цикламата си виреее и в гората  yes
http://www.hlasek.com/foto/cyclamen_purpurascens_8247.jpg
http://pacificbulbsociety.org/pbswiki/files/Cyclamen/Cyclamen_coum_msi.jpg
http://www.wildchicken.com/nature/garden/cyclamen_hederifolium.jpg

# 355
И аз поливам, докато се събере вода в чинийката. Смятам, че лятото не е опасно, защото се изпарява по-бързо водата Peace

# 356
ами аз защото поливам отдолу в чинийките, затова питах Peace

# 357
  • На края на света !
schneee, моята също ми е подарък и ще се опитам да не я загубя,защото има много красиви цикламени цветове  / е , дано да  я накарам някой ден да цъфне /  Praynig
Нелли,случайно видях,че цикламата си виреее и в гората  yes
http://www.hlasek.com/foto/cyclamen_purpurascens_8247.jpg
http://pacificbulbsociety.org/pbswiki/files/Cyclamen/Cyclamen_coum_msi.jpg
http://www.wildchicken.com/nature/garden/cyclamen_hederifolium.jpg

Ето такава имам в градината и няма нищо общо със саксийната въобще не изисква никакви грижи smile3521

# 358
Момичета ,ето го клончето от роза ,което отчупих.
Дано да се захване.

ЦЪК Heart Eyes
ЦЪК Heart Eyes
ЦЪК Heart Eyes

Гледам ,че има няколко пъпчици...дали да ги махна...предполагам ,че когато има цвят ,няма да пусне коренче. Thinking

# 359
По- вероятно е да паднат сами пъплите според мен Peace

Общи условия

Активация на акаунт