за коли4еството си преценете сами,в зависимост от броя на 4леновете в семейството
леща-нормална,а не от жълтата,примерно половин купи4ка
булгур-от едрия,една купи4ка
2-3 едри глави лук
Булгура се накисва в топла вода,през това време лещата се слага да заври ,в малко вода колкото да я покрие,като в последствие се долива вода колкото да се свари,когато лещата е по4ти готова към нея се добавя и изцедения булгур и се доливат 2 купи4ки вода,след като заври водата се намаля огъня до последно и се оставя при затворен капак.През това време лука се нарязва на ленти4ки и се запържва в зехтин,когато ,лещата и булгура са по4ти готови зехтина с 4аст от лука се изсипват вътре в тенджерата и се объркват,пак се затваря капака и така докато усетите ,4е и булгура и лещата са готови и се сваля от огъня.При сервирането всяка порция се украсява с запържения лук