Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Колко време след цезарово сечение е безопасно да правите секс?
Има ли значение шевовете при секцио за възобновяване на сексуалната активност?
Какви са обичайните опасения на жените преди цезарово сечение?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Колко време след цезарово сечение е безопасно да правите секс?
Обикновено сексуалната активност може да започне след приключване на лохиите и когато жената се чувства готова. Периодът, в който много жени започват отново да имат интимни отношения, варира от 2 до 8 седмици, в зависимост от индивидуалното възстановяване и личните предпочитания. Някои споделят опит, че са започнали секс след 30 дни, докато други изчакват до 2 месеца.
-
Има ли значение шевовете при секцио за възобновяване на сексуалната активност?
Шевовете от секцио обикновено не пречат пряко на секс, но е важно да се внимава с физическото натоварване, особено в началото. Някои жени отбелязват, че първоначалната грижа и нежност от партньора им помагат да се чувстват спокойни. Важно е също така да обърнете внимание на вътрешните шевове, които също трябва да бъдат излекувани.
-
Какви са обичайните опасения на жените преди цезарово сечение?
Много жени споделят притеснения относно самата операция, особено ако нямат предишен опит с хирургични процедури. Страхът от болка и възстановяване е често срещан, но много от тях отбелязват, че процесът е бил по-лек, отколкото са очаквали. Откритията след раждането също показват, че много жени се чувстват готови да се насладят на интимност по-рано, отколкото са предполагали.
-
Какви съвети дават жените на тези, които планират цезарово сечение?
беше ми като за първи път
Поне не съм чула това от лекар, имам две секцио...Но може и да греша.