Жарко слънчице огрява, появата на Юлско бебе наближава!

• 23 136
  • 285
  •   1
Отговори
# 195
Има специални парчета за родилки които приличат на по големи превръзки без крила са но те дебелички и не ти трябват крила обикновено в аптеките ги има .Аз съм ги ползвала по някога за през нощта когато имам по обилен цикъл ,но да ви кажа с тях е удобно да се спи но за през деня не знам в тези жеги как ще си изтрайва с такива парчета.

# 196
Аз съм си приготвила и лигнин и превръзки. Дано да няма проблеми за крилцата, че моите са с крилца на Оуез.
Рени извинявай, аз явно нещо не съм разбрала за дрешките и съм останала с впечатление, че са нови. Иначе уж чета всичко подред.
За Майчин дом аз звънях точно на тези два номера. На първия ми казаха, че е родилна зала, а на втория никой не вдигаше. Ками дано ти имаш по-голям успех от мен.

# 197
Забравих да попитам на някоя от вас да и е правен серклаж? Днес цял следобяд имам чувството, че бебка се разхожда върху шевовете и се притеснявам дали няма да скъса нещо. Ама като се замисля май най-много да получа разкритие въпреки серклажа и да разгледам болницата съвсем отблизо.

# 198
  • София
Здравейте, дами, и от мен! Hug На мен днес ми беше ден за ходене по доктори. Първо на тоя УНГ, дето направих пътека до него. Оказа се, че леко ми се е намалил слуха, обаче за сага повече нве може да се направи. Казаха ми като родя пак да отида. После водихме Софи на лекар, че 2 нощи се съдра да кашля. Нейната докторка я нямяше, та ни прегледа дежурна. Имала задна хрема и препоръча консултация с УНГ специалист Crazy, щото се усъмни за 3-та сливица. Предписа ни и Бисептол, но аз смятам да пробвам само с коларголови капки и сироп, защото няма нито Т, нито нищо. Е, оплаках ви се.
А сега хубавата новина. Поредното ходене на лекар беше в Шейново при лекаря при когото много исках да раждам и за мое щастие той се съгласи да ме поеме (понеже вече съм раждала при него). Направо ми идваше да го разцелувам. Олекна ми на душата. Heart Eyes Така, че може да ме пишете със сигурност, че ще рагдам в Шейново с уговорка.
За превръзките и лигнина.  В болницата задължително дават лигнин. Поне в Шейново беше така, полага ти се от болницата. Питат те дали искаш да ти дадат лигнин и много мами си взимаха. Аз лично май първите няколко чася бях с л. после с д. превръзки, но си бяха памучни с крилца.
За омекотителя, никога не съм ползвала за бебешкото пране и рядко ползвам за нашето. Много са ми миризливи. Пък и винаги съм се чудела доколко е добре за кожата, така че статията на Томасе съсвсем ме убеждава в това.  За прането на бебешките дрешки винаги съм ги прала в пералнята на 40 гр., но задължително ги плакна 2-ри път и до ден днешен.
За срещата аз съм за през седмицата или в събота.
Клизмата не е толкова страшна, изобщо не боли. Гадното е, че за да подейства по-добре трябва да стискаш колкото се може повече. Ох, извинявам се за подробностите. Не знам дали ще мине номера с това дето елпет го каза. Според мен пак ще ти направят. Знам за няколко такива случая, но пък това си е добре, защото очистването на червата не става изведнъж, а на няколко фази Sick Тъкмо няма да се изложим в родилна зала, като се оа.... Ох, хайде стига, че постът ми много изпростя ooooh! Whistling Извинения  bouquet

# 199
За клизмата, основно ме е гнус от маркуча, с който я правят на всички. Но пък като питах акушерката от Майчин дом, която беше на лекцията в четвъртък дали може с индивидуална клизма от аптеката да си направим сами, тя каза, че няма да го зачетат в болницата, но можело да си носим индивидуалната клизма и там да ни я направят. А за болезнено или страшно... то ще раждаме, та клизмата ще ни стресне Simple Smile

# 200
Сега се сетих нещо да ви питам-днес си купувах подматрачна основа на Нани и там имаше дюшечета за кошарки.Всъщност бяха само един вид,а с различни шарки.Казаха,че са само дунапренови,16 см дебелина и са на цена 55 лева.Как ви се струва?
Купих си и нощница и чехли за болницата и вече съм почти готова Simple Smile.
И аз се притеснявам за клизмата,много ми е неудобно,но най се притеснявам ако бебето тръгне да излиза преди датата за секциото,защото моя мъж преди малко ми заяви,че ако ми се спукали водите никъде не тръгвал и май ще трябва да родя в Бургас.Дано бебка си стои до датата.

# 201
  • София
Абе клизмата надали е толкова страшна на фона на това, което предстои след нея  Mr. Green Обаче аз всъщност друго се замислих - ако си направи сам човек ми е съмнително откъм качество на процедурата.... а пък да тръгне да излиза там нещо точно по време на напъните и раждането не е особено добър вариант... и гледката и опасността от инфекции.  Sick

Уинкс и Рокси, мерси  Grinning

# 202
За лекцията- и аз съм там.
За клизмата- толкова ще съм ошашкана, че сигурно това ще е последното за което ще ми пука. За хигиената не се притеснявам, защото ако почна да нямам доверие на лекарите за хигиена трябва сигурно у дома да родя- то да не е само клизмата, нали има и бръснене , и системи, и чаршафи, и всичко останало.
Фил, за гледката не се притеснявай, в крайна сметка докторите са свикнали на всичко и изобщо не им прави впечатление. Докато вземат тая диплома ако знаеш какви неща понасят, направо съм се чудила понякога.
Анджела, за матраците- аз направо вече не знам кого да слушам newsm78. По принцип най разширено е мнението че матрака трябва да е твърд. След това най много хора поддържат латексовите матраци- понеже били изкуствени не задържали акари. Ние взехме някакъв с пяна и кокос,  с две страни- по мека и по твърда, честно казано по твърдост го избирах, цената му беше към 50 лв, 10 см дебел. Виж тук: http://junio-bg.com/index.html?p=matraci , пише разни работи, не знам колко са верни.
На дунапренов матрак нямам доверие, защото като купувахме за нас се оказа че те са едни от най смотаните (най лесно се деформирали). Не знам обаче бебето дали ще може да го деформира- струва ми се че ще е лекичко Laughing

# 203
  • София
Аз попитах първо доктора за парацетамола и той ми позволи. О, малко смешно звучи, но ми каза да си купя....успокоителни  Shocked Shocked Shocked Естествено не си купих и нямам и такова намерение  Confused

Ха-ха-ха, какъв е този доктор!? Те успокоителните така мисли ги раздават - на ъгъла, на всички желаещи. Що не ти е казал да си вземеш джойнтче? Искам да кажа - дори най-простия лексотан или диазепам се продават със зелена рецепта...

# 204
  • sf
Добро утро! Днес съм много ранобудна , ама цял нощ мми е запушен носа и едва дишам. кво ми стана, някой вирус ше да е. толкова ми е смотано, че даже чай мисля да пия  #Crazy

айде след малко поемам за лекцията

# 205
Хайде да видим какво ще научим днес  на тази лекция Grinning
Хубав ден желая на всички - май ще бъде по вода..

# 206
Момичета,много ще ми липсвате днес,че аз ще пропусна лекцията!Но в четвъртък съм на линия!Аз пак нямах нет тия дни и сега отивам да си сменя доставчиците,много им се насъбра на тия.Надина е по-добре,ще се разминем с антибиотиците,има вирусна инфекция на гърлото.Нормално е да боледува понякога,ама аз не мога да свикна.А и повечето и приятелчета ходят на ясла и детска,те почти винаги си имат по нещо,така че колкото и да я пазя все ще прихваща от време на време.Вчера я записах на детска и от 12 септември тръгва.Аз пък днес вечерта съм на среща с бебко,имам преглед при частната докторка да видим как вървят нещата-нямам търпение.Малкия е много активен тия дни,целия застава само от едната страна на корема ми и като мърда се вижда ясно,много реагира на сестра си.Всички деца в квартала искат да ми пипат корема,за да ги ритне бебето и Надина много се надува,че на нея реагира и рита.Аз още не съм си приготвила нещата,но скоро ще действам,че деветия наближава.Аси,и аз съм се спряла на това Чико,я сподели къде ви направиха отстъпка?Анна м,Гоца-радвам се,че се държите,сигурна съм че всичко ще е наред-ВИЕ И БЕБЧОВЦИТЕ СТЕ НИ ТАЛИСМАНЧЕТАТА!!! Hug

# 207
  • София
Аз също не разчитам да ми подаряват, обаче като магарета на мост - не та не, от нас да са. Поне като искат да купят да ме чуят какво искам. А в случая ако не изпиша бебето с тези дрехи, ще се хванем съвсем за гушите. То после тези дрехи ще бъдат добре скътани, че да не се дразня. Имам толкова хубави дрешки, че до тези не бих прибегнала отново. А свеки дори сии беше донесла домашни дрехи, че да може да ми изпере тези. Лелеееее... почти изпаднах в истерия Simple Smile

Защо се ядосваш, а още повече - защо се караш с хората!? Бебето си е твое - облечи го с каквото искаш, или с каквото ти прецениш, изобщо... Но защо им се сърдиш - практически невъзможно е да се изпълнят чиито и да било инструкции. Аз самата не бих могла да следвам своите... Като искат да го купят нещото - каквото и да било - да бяхте отишли заедно. Или да им дадеш точни инструкции - с марка, модел, магазин, цена. Иначе не може да стане, наистина... Ти имаш някаква обща представа какво искаш. Никой, обаче, не може да ти влезе в главата, че да го види. И нерядко се оказва, че като отидеш на място, собствената ти идея се променя. Изобщо - като искат да е от тях, могат да ти дадат парите после, ако щеш по бележка, или да дойдат с теб. А така само си обтягвате излишно отношенията.

# 208
  • София
Добро утро,много сте писали Shockedняма и един ден Laughing.Winxи аз към това на мустелата съм се насочила добра цена и количество,питай за след баня с какво мажете  WinkТи още ли работиш?За клизмата те направиха спа център на морето със специална процедура клизма,а и тук в софия има дочух,хората пари дават ние се тръшкаме.Аз също се притеснявам но пък е чудесно начало за отслабване/успокоявам се с това/.

# 209
Момичета, кажете къда да търся сгъваемо матраче ???В Пигис хаус бяха свършили , а и ми казаха че цената е била около 90.00лв, а една приятелка има такъв (не помни откъде обаче) и цената му е била 50.00лв.
Относно намесата на родителските тела- засега много не настояват и не се бъркат ,ама едва ли ще ни подмине и нас Laughing Днес само се спомена нещо от сорта на- ами защо не ползвате количката на сестра ти(демек зълва ми) и мъж ами веднага се развика-"ми тя племенничката ми е на 7 години-тази количка е много стара............." И дотам беше.

Какво представлява сгъваемия матрак?
Добро утро!Току ще се обядих в Майчин дом- говорих с ст.акушерка Нели Маринована тел.02/9172339 и се записах за 7.06 от 14.00часа на "оглед"Първо ми вдигна жена ,която изобщо не знаеше за какво става въпрос, след това ми каза да изчакам и извика въпросната ст.акушерка.,която съвсем любезно ми обясни че вече имало записани поне 5 майки, иако се събеем повечко ще се наложи да се изчака малко долу на регистратурата и да се качим като втора групичка.Името ми не записаха никъде-така че ккаво предлагам на тези които искат да дойдат но нямат късмет да се свържат на телефоните.Елати в 14.00часа направо там пред регистратурата и те ще ни оформят на групички Wink

Значи , аз лично не съм виждала това матраче, но от познати знам че иам такова и е много удобно за ползване, защото е лесно преносимо.Вчера видях че са писали че в Малечко има такива матрачета, ама аз незнам къде е този магазин  newsm78.ако някой знае моя кажете и на мен
Засега тръгвам - на преглед съм , до после:)

Общи условия

Активация на акаунт