СЕПТЕМВРИ - сладък месец наш, бебче чакаме в захлас!

• 15 676
  • 295
  •   1
Отговори
# 150
мерсаж   bouquet

# 151
  • София
Кой ще ходи на училище утре? Този път май ще мога да дойда  Grinning

# 152
  • морето и сините вълни :)
че аз не съм получавала никакви извлечения от НОИ  newsm78 newsm78 newsm78
това пък за сефте го чувам ...но аз си мисля че толкоз лесно тоя персонален код няма да го дадат..

ще искат сигурно да се ходи на място и да популваш молби и глупости...А аз до Пазарджик със сигурност немога да се завлека #Crazy #Crazy #Crazy
Ако някой знае нещо повече за тез кодове да каже че и аз се зайнтересувах Hug
Малеее Анири-верно изчезнала Мацкото бе hahaha
Много си наблюдателна БРАВО Hug А зкакто винаги блееща...Ама и Мацкото не казва Hug

# 153
  • Варна
Ани, аз получавам такова извлечение от 2001 година. Идва в един плик с прозорче. В горния ляв ъгъл има логото на НОИ.Ох, жалко че нямам скенер в къщи...Съдържа информация за осигурителните вноски, които работодателя е правил за теб през предходната година. Така уж човек може да контролира дали работодателя наистина го осигурява на договорената сума. ПИК се появи за първи път в миналогодишната извадка...

Току що се зачетох в текста на миналогодишното писмо. Та пишат, че с въвеждането на ПИК, НОИ преустановява изпращането на ежегодни сведения по пощата. Така че Ани, последните изпратени сведения са през 2006 с информация за 2005. Ако не си работила през годините от 2000- до 2005 е нормално да не си получавала такова чудо.

Последна редакция: ср, 06 юни 2007, 16:20 от Поспаланка

# 154
момичета, много моля  Praynig - някъде из предните ни теми някоя от вас беше писала, че трябва да има поне половин час разстояние при прием на млечни продукти и едно от двете - желязо или магнезий - за кое от двете ставаше въпрос - млечни с желязо или млечни с магнезий  newsm78

Ако приемаш едновременно калций и желязо, калцият се свързва там където трябва да попадне желязото и така то не може да се усвои. Затова ако приемаш желязо, не е добре да има мляко с него. Щото просто ще се загуби смисълът от желязото, не че ще има някаква вреда.

И за двете важи. Магнезий, желязо и калций не се понасят помежду си. А разликата във времето да е поне 1 час - за Мg + Ca и Fe + Ca. А между магнезия и желязото поне 3 часа

# 155
  • Бургас
Привет пак от мен,
за кода са написали момичетата, че се получаваше с едни писма, но аз също не съм получавала. Във вестника пишеше, че който не си знае неговия, трябва да пусне писмена молба до нои и ще му го изпратят. Само че аз сега се чудя за някакъв вариант да пусна такава молба по мейл, та да видим дали ще успея. Ако се справя ще Ви свиркам
Хайде лека вечер от мен и до утре

# 156
  • Sofia
Здравейте !

Бебо ЧРД и от мен !  bouquet Hug

Тумбелински утрешната тема съм я слушала, та ще пропусна.

....Относно софийската срещичка... да се съберем на17.09. ... Аз съм ЗА, ...
Mr. Green Анири, че ще сме все по-дебели, ясно ама чак пък токова да не искаш да ни видиш Rolling Eyes Cry... пък аз си те харесвам Flutter

Относно детската стая, бебката ще е при нас, креватчето и залепено до спалнята, че и моя мъж е от провосъдните и не може да се разчита да спи на спалнята бебо.

За магнезия и аз не го консумирам Naughty... не ми е исписван ама то и няма за каво де, нал не се познавяме с контракциите.

# 157
А дано да стане Лекси-защотото аз немога да отида до Пазарджик за тоя код.Ще им се невиди и системата тъпа -накрая ще се разбуча яко ми се струва

Охх забрайх кой беше питал за Магнезия и млечните продукти

трябва да пиеш магнезии 1 час преди употреба на млечни продукти

# 158
това е от страницата на нои :
Цитат
ОТНОСНО: Получаване на персонален идентификационен код (ПИК) от осигурените лица.

Със сведенията за осигурителен стаж и доход през 2004 г. осигурените лица получават издадения от НОИ персонален идентификационен код (ПИК), с който могат да проверят по всяко време осигурителния си статус чрез ИНТЕРНЕТ-страницата на НОИ – www.noi.bg или чрез информационните терминали в ТП на НОИ. Справка за актуалното състояние на осигурителния статус се генерира чрез въвеждане на ЕГН и ПИК.

В случаите, когато лицата не са получили своя ПИК на адреса, на който е било изпратено сведението по чл. 9 от Инструкция № 1/2000 г. на Управителя на НОИ за 2004 г., не са имали сведение или са го изгубили, се процедира по следния начин:

Лицето подава молба в териториално поделение на НОИ. За защита на данните, представляващи информация за икономическата му идентичност по смисъла на Закона за защита на личните данни, молбата се подава лично или чрез изрично упълномощено с нотариално заверено пълномощно лице. Молби, подадени по пощата, не се разглеждат.

При подаване лично на молбата за предоставяне на ПИК, лицата трябва да се идентифицират чрез документ за самоличност. Когато молбата се подава от упълномощено лице, към нея се прилага пълномощното.

С оглед предотвратяване злоупотреба с лични данни се генерира нов ПИК.

В тридневен срок от завеждането на молбата в ТП на НОИ, длъжностното лице издава удостоверение с ПИК, което следва да се получи лично или от нотариално упълномощен представител срещу подпис.

Удостоверенията не се изпращат по пощата.

и ето молбата :
Цитат
Вх.№ ............/........
ДО
ДИРЕКТОРА на ТП на НОИ
.............................………….

М О Л Б А

От .................................................................................... ЕГН ......................
(име, презиме, фамилия)
постоянен адрес ……………………………………………………………........
(град/село, ПК, улица, №, ж.к., бл., ет., ап., телефон)
лична карта № ……………………….. , издадена на ………………200 …. г. от .........................................................................

ГОСПОДИН (ГОСПОЖО) ДИРЕКТОР,

Моля да ми бъде издадено удостоверение за персонален идентификационен код, който да ми послужи за проверка на осигурителния ми статус чрез ИНТЕРНЕТ – страницата на НОИ.

Дата: ...................                  Подпис: ........................
Град: ...................

Приел документите:………………………………
(име, фамилия, длъжност и подпис)

# 159
  • София
Mr. Green Анири, че ще сме все по-дебели, ясно ама чак пък токова да не искаш да ни видиш Rolling Eyes Cry... пък аз си те харесвам Flutter
Joy ще ме уморите, ей. На Анири май и се иска вече да е родила  Laughing И аз съм за срещата, но все забравям да го спомена.
Моренка, ще ми липсваш утре, но щом си я слушала вече ясно, друг път може пак да се засечем.
Някой друг за утре? Катрин май се канеше да ходи  newsm78 Хич ме няма напоследък, помня по три минути  Embarassed

# 160
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.

Абре, жена, не знам вече и аз какви съм ги писала, ама не помня да съм казвала, че от срам няма да си завлека задника на среща?!?!? newsm78 Я издай какви съм ги надробила, че явно бременлийски мозък не помни... Пък комплиментите си ги запазвам! Wink Hug

Значи, хващам да действам като наша Beni4 и да пробутвам списък с желаещи за софийска среща на 17.06., следобедно време, нейде у наше село:

Засега сме 4 бройки: Анири, bravy, thumbelina, Morena. Очакваме скорострелно разрастване на списъка!!! Wink

bravy, вписах те, понеже помня, че преди беше казала, че си ОК за тази датичка; ако има променени планове, свиркай. Wink

# 161
Пак ли в неделя?  Sad
То аз нямам угодия, де. Ясно е, че в делничен ден не можете, което за мен би било най-добър вариант. Събота и неделя трудно ме пускат от домочадието, но пък точно в неделя следобед е моето време, в което ходя на йога, тъй че съвсем не си го давам. И все пак ще хвърлям по едно очо какво се уговаряте.

# 162
  • Sofia
... издай какви съм ги надробила, че явно бременлийски мозък не помни......
ам'че нищо повече от това Joy..

И в новата роля те 'аресвам Hug... ти пей, пей пък ние ще слушаме.... аз ще се пробвам да предложа заведенийце....ама по след малко.  Grinning

# 163
Добро утрооо

Гледам сте разхвърляли темата за магнерича и плацента превия......

Аз като най-веща в "занаята" да си пусна и моито мнение  newsm47

Първо не мисля че магнезия вреди по някакъв начин на организма а още повече на бебето.Даже го дават обратното.....5-ма лекари са ми казвали едни и същи неща...

Ani-bani ние с теб май сме на една гара с контракциите и превиите.  Sad

Всеки има право на мнение, щом смяташ 4е магнезия не вреди на бебето или на теб и спира контракциите , ок... но ако съм на твое място бих си направила труда да про4ета следните статии (или поне да ги покажа на лекуващия ме лекар)...

Само за информация, накратко, доколкото ми е известно до момента са напрвени 23 разли4ни книли4ни проу4вания на влиянието на магнезиевия сулфат върху преждевременното раждане. В тези тестове са у4аствали над 2000 бременни. Стаисти4ески е доказано, 4е тази токолити4на терапия (магнезиевата) няма ефект 9изкл. прееклампсията) и са от4етени морбидни ефекти. Пове4ето от данните са нови (от миналата и на4алото на тази година) и не бих се у4удила ако все още не са стигнали до Бг лекарите...

http://www.obgmanagement.com/article_pages.asp?AID=4667&UID=

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=ShowD … l.Pubmed_RVDocSum

Имам на разположение още доста, ако ти стане интересно.

Колкото до факта, 4е не разкриват пола на бебето в религиозните болници - факт и затова има при4ина - ще се ужасиш ако нау4иш колко аборта след 20 седмица са направени от китайки, филипинки и арабки само защото първото дете не е мом4е. Луди всякакви! Просто на Запад има много силни фракции "про лайф" т.е. срещу абортите по желание и някой от тях управляват болници... Аз самата съм твърдо на мнение, 4е една жена има право да реши дали да направи аборт или не, но в същото време аз самата никога не бих предприела такава стъпка "по желание", затова 4аст от мен е на страната на болни4ните заведения, които не искат да рискуват някоя необразована и наплашена коза да убие детето си и да навреди на себе си, само защото е за4енала моми4е...

Ина4е доктора ти е прав за контракциите, с тази разлика 4е жените с превия са застрашени основно от кървене, което предизвиква/налага предизвикването на преждевременно раждане, а не от отлепиане на плацентата (това последното също се слу4ва, но мн. по-рядко, Слава Богу!)

Ето ти статистика по впроса:

Съответно за:
complete previa, partial previa , or marginal previa

onset of bleeding (29.9 +/- 4.5 versus 32.5 +/- 6.9 versus 32.7 +/- 5.0 weeks, respectively, p < 0.05),

antepartum hospitalization (60.7% versus 38.1% versus 35.1%, respectively, p < 0.05),

gestation at delivery (34.7 +/- 3.1 versus 37.4 +/- 2.6 versus 36.1 +/- 3.0 weeks, respectively, p < 0.05),

birth weight (2498.3 +/- 746.8 versus 2978.8 +/- 568.3 versus 2813.4 +/- 728.4 g, respectively, p < 0.05), and

hysterectomy at time of cesarean delivery (20.5% versus 0% versus 8.1%, respectively, p < 0.05).

Данните по горе са от тук:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=ShowD … ToSearch=14655091

Дано само ние и малките същества да сме ок Септември!  Praynig

# 164
Nanny Ogg -Мила  не мисля че отлепянето на плацентата се случва много рядко....При вас може

Но тук доста хора лежат за такова нещо...И същото и за това че като кървиш означава че е тръгнало преждевременно раждане.Н е евярно според мен.Явно вашите доктори са с малко по различна практика от нашите.

Защото на мен доктора ми каза когато ми видя плацентата-Никакво напъване при запек,никакъв секс,никакво пътуване,никакво натоварване,вдигане на тежко,никви разходки почти.Абе с две думи лежи и си почивай--- И при най -малкото кървене  идвай веднага в болницата.Демек че ми се е надигнала палцентата
...
Слава богу не се случи това Praynig Praynig

Аз като се разхождам и ме лепват контракциите става ми едно тежко на корема,една такава тежест отдолу ми става....Затова си почивам

Не съм много веща с англииския език ама сега ще си пусна в действие преводача ,да видим дали ще ми помогне

Общи условия

Активация на акаунт