СЕПТЕМВРИ - сладък месец наш, бебче чакаме в захлас!

• 15 671
  • 295
  •   1
Отговори
# 180
момичета и аз съм резус фактор "-"  ooooh!, някоя от вас,ако намери нещо по въпроса направо да го дава,явно сме доста притеснените,аз за първи път чувам за това в 28 г.с  Thinking,нека някоя,ако има повече информация да сподели!Благодаря предварително!!!Сладки сънища!   Hug

# 181
Грешка

Последна редакция: чт, 07 юни 2007, 05:32 от heureuse

# 182
  • морето и сините вълни :)
айдеее аз пак първи караконджул тука в темата hahaha

честит рожден ден  Jungle ,много радости ти желая,много любоФФФ,семейно щастие и малкото човече наесен да се появи с гръм и трясък
Весел празник от мен  bouquet  bouquet

Моренка мерси за инфото-интересното е че аз нямам преклампсия но на мен ми помага магнерича.както тея учени доказали че не помагало  newsm78 newsm78
Абе незнам какво са доказали и какво не ама доста жени гопият тоя магнерич....почти всяка 5-та бременна го пие. #Crazy
Както и да е...днес се озъбих рано рано ама нали съм на ДоФтор и съм във "Радини" вълнения Mr. Green Mr. Green чи малак пъцльо не съм го виждала много отдавна baby_neutral baby_neutral
Тази сутрин ми хакна два шута да ме събуди  Joy Joyи сега доволен вече пак спи. Joy

Таз сутрин като се събудих и като ме засърбя едното зърно барабар с ореола,ама сърби яката ви казвам.Аз чеша то още повече сърби,пак чеша пак сърби и накрая едвам се стърпях и се отказах да чеша.Ама още ме сърби-що така незнам.На някой да му се е случвало hahaha newsm78.Такива сейри като мойте hahaha
Аз пак взех простотии да блещя Sick

Анири-ти пък твоя мъж кид его командирова бе мацко Mr. Green
Аз моя ще го командировам целия август #Crazy #Crazy #CrazyЗа мое огромно съжаление.И докато се върне може да сме вече с малко гардже #Crazy #CrazyА аз неща така Rolling EyesАа май няма как....Ще видим какво ще стане и кога ще с еизлюпи малък дрисльо baby_neutral baby_neutral...айде после ще дам отчет сле дпрегледа  bouquet

# 183
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Jungle, честит Рожден ден! Много любов ти желая и само хубави емоции покрай малкия нов член на семейството! Hug

Анири-ти пък твоя мъж кид его командирова бе мацко Mr. Green
Аз моя ще го командировам целия август #Crazy #Crazy #CrazyЗа мое огромно съжаление.И докато се върне може да сме вече с малко гардже #Crazy #CrazyА аз неща така Rolling EyesАа май няма как....Ще видим какво ще стане и кога ще с еизлюпи малък дрисльо baby_neutral baby_neutral...айде после ще дам отчет сле дпрегледа  bouquet

Моя хубосник съм го изпратила да ви надзирава вас, варненките, та гледайте да се държите прилично и да слушате! Mr. Green За радост, утре вечер се прибира. Heart Eyes

А на тебе ще ти стискаме палци да устискаш през август и да сте си заедно за раждането! Hug Моят мъж ще предават едно изделие, което правят за Испания от няколко години точно в края на август - началото на септември и подозира, че има голяма вероятност да го изпратят дотам баш когато е най-малко удачно, но казва, че отсега ги подготвя да не го търсят в този период и се заканва, че никъде няма да ходи... Но аз знам, че някои неща не зависят от него... Дано все пак се окаже прав и да си е тук за раждането на мъника. Praynig

ani-bani, хубави новини да ни донесеш от прегледа!!! Peace

# 184
Добро утро от другия караконджул Laughing Сутрин нали първо изпращам майка ми на работа, та сядам да пиша по-късно Simple Smile
Басилиск, инфо всякакво има в нета, но точно по психологическите моменти на отглеждането ги няма- иначе има камари за бременността, храненето, кърменето и т.н, но малкия човек има нужда и от разбиране Thinking Да не говорим, че аз най-добре се съсредоточавам и мисля , когато полегна с книжка в ръка... ooooh!Благодаря все пак за мнението...Аз Сиърс ги бях забелязала в твоя реплика преди....Английският ми не е толкова силен и специализиран, че да мога да чета такива неща... ooooh!
А и другите майчета, не спете, ами давайте идеи кое става за четене Hug
Чакам инфо и за гама глобулина през 28г.с - откъде изскочи това ooooh!
Jungle, Ч.Р.Д. и от мен - много хубави мигове и усмивки ти пожелавам

Последна редакция: чт, 07 юни 2007, 09:44 от samorasliche

# 185
Добро утро и от мен!
Jungle, честит Рожден ден! [/color Бъди много щастлива и с най-големия подарък през септември послушно бебче!  newsm59  Gift  bigdance2

# 186
samorasliche,
Много важен въпрос повдигаш и супер ти се кефя за това - щото наистина не трябва само да си говорим какво аджеба да му купим на тва бебе, кво ше яде и кво ше облече и дотам. А за жалост много български родители си мислят, че детето щом не е гладно и жадно и голо, значи те перфектно са си свършили работата и са дотук.
За разбирането на едно новородено бебе обаче според мен основното е да имаш доверие в инстинкта си, защото той е много силен и ще ти подсказва най-правилните неща. А също и да наблюдаваш бебето и да се водиш по него, там пак трябва доверие към него - а много майки не вярват, че бебето им знае кое е най-доброто за него. То нали се води, че нищо не знае, не знае че е човек и къде му е главата и краката и не знае на кой свят е още. Обаче ще видиш, че бебето е едно чудо - то идва с багаж от милиони години еволюция, която страхотно го е подготвила да оцелее и ние трябва само да влезем в хармония с това, което е заложила природата. За един съвременен цивилизован човек това не винаги е лесно, обаче при майките (и бащите дори) природата се е погрижила да ни напълни яко с хормони, които ни настройват на подходяща вълна. Ще видиш - голям купон е. До такава степен влизаш в синхрон с бебето (ако разбира се вложиш време и желание да се изгради връзката между вас), че винаги знаеш не само кога му се яде, спи или нещо го боли, ами даже и кога му се пишка или ака. (с извинение, със синчето все още ни се ходи по голяма нужда винаги едновременно  Wink)
Извинявам се за лекцията - всъщност го споделям, щото според мен е уникално преживяване и съм много въодушевена  Crazy
Та исках да кажа, че ако човек вярва на вътрешния си усет и се вслушва в бебето, и без психологически книжки може да свърши супер работа. Иначе и аз гледам да чета - като за старт статията, която е дала Инчето за бебето на ръце, съдържа много информация за разбиране на бебето според мен. Всъщност не е само за носенето на бебо, а и за това как се чувства и какво очаква новороденото. Ами това е.

# 187
Добро утро майчета Hug

Jungle, честит рожден ден мила! Да си жива и здрава и все така усмихната   bouquet

Саморасличе, отностно психологическото развитие на детето, има много автори, но те са специализирана психологическа литература и  не са адаптирани за неспециалисти. Значи, за познавателното развитие - как се образуват познавателните структури и най-общо казано интелекта при децата, най-добър и световно признат е Жан Пиаже. Имаше един автор, който проследяваше самоидентификацията при децата (възприемане на себе си), ама как се казваше - мисля накой си Вайант (Vaillant), ама не съм на 100% убедена (срам, срам, от 3 години съм станала от скамейката в университета и вече забравям...) За психологическото развитие (в смисъл на психоанализа), разбира се - добре познатия ни Фройд, от жените - Карен Хорни (тези автори не препоръчвам да се четат без солидно подковаване със знания, защото само ще ви объркат Simple Smile; Ерик Ериксон става за четене - само на руски е издаван в БГ.

Имаше и един автор, много мой любим (ама сега ми изфиряса името от главата), който пише за възпитанието с игра и рисунки и за привързаността на детето. Като се сетя как се казва, ще пиша.

В руската литература пък много известен тип е Виготски, както и Рубинщайн. Те са от старата школа, но са провеждали много дълбоки изследвания върху развитието на децата.

Та след всичко това, дето го написах, трябва да цитирам (не помня кой) "Дете се гледа лесно - само трябва да го следваш".

Мой съвет е да не се зачитате много по психология, щото аз сега съм луда, пък си представям като се появи бебока и почна да му следя реакциите как ще лудна. Това само натоварва като информация.

Хайде, лек ден и от мен

# 188
basilisk, преди време ти беше споменала, че си превеждала една интересна книжка за възпитанието на момчета, искам да те питам дали е тази: "Как се възпитават момчета", Стив Бидълф?

И не се ослушвай за срещичката, казвай си бързо и без бой, ако я направим в неделя по обедно време, дали има шанс да те видим. Wink

Дами и Дами,

Организираме се на софийска срещичка на 17.06. (неделя) по някое си време (евентуално около обед-следобед) и някъде си (евентуално в "Уго" на малките 5 кьошета)... Засега на клона сме Анири, bravy, thumbelina, Morena, katrin7. Само на дамите, които ще го раздават морски в този период, можем да им опростим отсъствието. Присъствието на останалите е задължително! Wink Молим, записвайте се чевръстичко! Mr. Green

# 189
  • гр.Варна
Добро утро мили дами!  chef
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН JUNGLE!
 bdbaloni
От сърце ти желая да си много щастлива и обичана!
 newsm51
Весел празник и много приятни емоции!   bigdance2

За съжаление аз не мога да се включа в темата за четивата, защото освен списание "9 месеца" нищо друго не съм чела по въпроса за гледането на детето и по-точно психологическите моменти в отглеждането му.
Подкрепям твърдението, че като следваш бебчето ще се научиш на много неща. Майчиният инстикт не е за подценяване-доверявайте му се!
Леле, колко нравоучително се получи! Embarassed Embarassed Embarassed
Усмихнат ден на всички! Grinning Grinning Grinning

# 190
Анири,
Тази е. Аз много я харесвам, макар че само малка част се отнася до първите месеци и години на детето. Обаче гледам Саморасличето чака мацка и затова не й препоръчах тая книга. Иначе сега май ще превеждат и "Как се възпитават момичета" от същия автор - сигурно пак ще е много хубава, ама аз имам много други задачи и прецених че не ми се заема с превод, който трябва да стане за 2-3 месеца.
А за срещата - мога да се опитам да намина по обяд, макар че ще завися от организация - трябва да измисля дали да оставя дребния с баща му, с баба му, кой ще го храни и приспива и т.н. Но ще направя всичко възможно.

# 191
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, JUNGLE! newsm59

А относно софийската среща, бройте ме и мен!

Хубав ден на всички!

# 192
  • София,
Здравейте мамита,
Първо да честитя Рождения ден на Джънгълчето! Да си ни жива и здрава и много много щастлива!  bouquet

Гледам срещичка сте организирали  Crossing Arms, но аз ще съм от морепребиваващите през това врме (живот и здраве) та ще я пропусна!
Освен ако не се спретне някоя Варненска тогава.....

За всички палцестискащи бременски приятелчета - БЛАГОДАРЯ - вчера капарирахме това жилище което искаме, та сега чакаме банката да се задейства че по-скоро да стане наше!
И така май ми се очертава в 8 и 9 ти месец да правим ремонт, но ще видим............ дано всичко е на ред!

Та така девойки, аз продължавам да търча на пред на зад! Вечер като се прибера много ме боли корема долу ниско, та исках да питам дали някой има представа дали е многото обикаляне..... Контракции не са - просто силна болка наподобяваща тежест.............

Анири, видях че отново ще ходиш на ФМ? Така ли трябва, или ти просто искаш за твое собствено успокоение?

Та това е от мен!Аз продължавам да дерзая..........

Последна редакция: чт, 07 юни 2007, 11:15 от Beni4

# 193
basilisk, мерси за инфо-то за книжката. Ще пиша вече, че срещата ще е по обедно време и те прибавям към списъка, пък дано да успееш да се присъедниш и ти! Wink Freli, прибавям и теб. Laughing

Дами и Дами,

Организираме си софийска срещичка на 17.06. (неделя) по обедно време, евентуално в "Уго" на малките 5 кьошета. Засега на клона сме 7 лястовички: Анири, bravy, thumbelina, Morena, katrin7, basilisk, Freli. Само на дамите, които ще го раздават морски в този период, можем да им опростим отсъствието. Присъствието на останалите е задължително! Wink Молим, записвайте се чевръстичко! Mr. Green

Beni4, завиждам ти почти неблагородно за моренцето, пък ако се видиш и с някоя от варненките, неблагородното ще започне да надделява... Mr. Green Като се завърнеш, ще очакваме да организираш следващата ни срещичка и да носиш снимков материал... Simple Smile За апартамента много се радвам!!! Laughing

# 194
  • София,
Анири, видях че отново ще ходиш на ФМ? Така ли трябва, или ти просто искаш за твое собствено успокоение?

Общи условия

Активация на акаунт