Протест във Варна срещу проблемите на детските градини

• 23 487
  • 600
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна, морето и сините вълни!
Aко се регистрирате в netera.tv можете да гледате новините на БТВ и Нова когато искате и ви е удобно! Можете да гледате и много други неща.
Към момента спирам да говоря за протеста. В главата ми е море от мисли и емоции.Като ми попремине ще се включа надявам се адекватно!

# 466
мале, как се ядосах като ви чета, довечера ще гледам задължително
как не ги е срам, от 2004година, когато са родени децата досега не направиха нищо, как да стане оттук нататък.
а този Базитов Sick нямам думи
и това преди избори #Cussing out

# 467
  • Варна
Да се разпиша и аз.
Възмутена е меко казано от наглостта и грубото отношение на кмета. Този човек за несменяем ли се мисли?
Трябва да отстояваме интересите до дупка и това е. Няма кой друг, ако не ние.

Аз държа да разбера коя беше тази млада жена, която се скара с Юлия накрая? Дори не пожела да се представи.

# 468
http://btv.bg/news/?magic=bulgaria&story=59205
Първа новина която намерих

# 469
Аз държа да разбера коя беше тази млада жена, която се скара с Юлия накрая? Дори не пожела да се представи.
Един мъж каза, че била журналистка от народно дело. (нарочно го изписвам по този начин).
Аз лично от нея дочух, че нас не ни интересува тя каква е и каква работа върши! #Crazy

# 470
В софийската тема са пуснали още някакво инфо, но не знам откъде е.
малко инфо за протеста на майките във варна днес. може да взаимстваме техните искания и да прибавим към тях тези за летните отпуски и работното време.

Над 60 родители от Варна днес излязоха на мирен протест
срещу липсата на достатъчно места в яслите и градините в града.
    Извън заведенията в момента са 473 деца, обяви Юлия Джакова,
 председател на Инициативния комитет на родителите. Тя подчерта,
 че в тези семейства единият от възрастните е принуден да не
работи, да стои без приходи и да се лиши от кариера.
    Протестиращите връчиха открито писмо на кмета на Варна Кирил
 Йорданов. Те настояват да се създаде арбитражна комисия, която
да проверява сигналите и жалбите, свързани с приема в детските
заведения и тяхната работа. Общината да намери начин за
подпомагане на семействата, за чиито деца няма място в
заведенията, е другото искане на родителите. Те настояват още да
 бъде въведен принципът за подаване на една молба в електронния
регистър, освен това да се дават ежемесечно справки в
интернет-страницата на общината за броя на подадените молби във
всяка детска градина, за свободни и новооткрити места, както и
за имената на неприетите деца.
    Родителите настояват още общината да изготви цялостна
дългосрочна програма за решаването на проблема и да започне
строителството на нови детски заведения с капацитет поне от 200
места.

Мисля си, дали да не напишем едно отворено писмо до медиите, какво точно е било отношението на управниците и какви обидни думи са прозвучали от техните уста по наш адрес?

# 471
Един мъж каза, че била журналистка от народно дело. (нарочно го изписвам по този начин).
Аз лично от нея дочух, че нас не ни интересува тя каква е и каква работа върши! #Crazy

Дамата каза че децата са наши и ние носим отговорност за тях! Те не били кетски, за да искаме от него място за всяко дете в ДГ smile3514 smile3514 smile3514 smile3514

# 472
В софийската тема са пуснали още някакво инфо, но не знам откъде е.

Мисля си, дали да не напишем едно отворено писмо до медиите, какво точно е било отношението на управниците и какви обидни думи са прозвучали от техните уста по наш адрес?

Дай линк! За сега чакай с отворенеото писмо!Ще пишем и то задължително!

# 473
# 474

Дамата каза че децата са наши и ние носим отговорност за тях! Те не били кетски, за да искаме от него място за всяко дете в ДГ smile3514 smile3514 smile3514 smile3514
Да, де, аз го писах по-напред:

Една журналистка от Народно дело влезе в пререкание с група майки, обяснявайки им, че който има деца, трябва да си ги гледа, и че техните деца не били грижа на кмета! И който не можел тук да живее, да ходи в по-малките градове, където го няма този проблем...Нямам думи! Не се представи, не й рабрах името.
Grinning

# 475
# 476

Да добавя още, че "това са негативите на големия град- като не им харесва да си ходят кой от където дошъл" . И освен това "провалихте брифинга на кмета" Twisted Evil

# 477
  • Варна
Кой да се трогне, Кмета ли? Че той си изпя "песента" пред медиите и за него беше доволно добре. Чак ме хвана яд как си изреждаше заслугите и как всичко е ок.
Също забелязах как някои си напълниха торбите със сок и вода. Малко грозна гледка Rolling Eyes

# 478
Да де, ама пак по журналистически неточно:
Цитат
Той покани протестиращите в зала "Варна" на общината, където незабавно бяха сформирани анкетни комисии с представители на общинската администрация, които записаха всички искания на майките.
Записаха имената на децата, които не са приети. За да бъдат запушени устите на плачещите.... newsm11

# 479
Брей, че той това:
Цитат
Кметът на Варна заяви, че до две седмици инициативният комитет на родителите ще получи официална покана за работна среща в общината, на която ще бъдат обсъдени техните искания и възможностите за решаването на проблема.
защо не го каза на нас, а само на журналистите, като междувременно реши, че с такива като нас няма да разговаря? Кого ще покани, ми е интересно? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт