манджи с лозови листа

  • 8 474
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
А липовите листа как са на вкус? Доближават ли лозовите?
Ама готви ли се с тях, аз мислех, че са само за чай  newsm78

# 16
  • Мнения: 728
 
А липовите листа как са на вкус? Доближават ли лозовите?
Ама готви ли се с тях, аз мислех, че са само за чай  newsm78

 Grinning, за чай се ползва само цвета на липата, сърмите се правят от листата.

# 17
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351

 Grinning, за чай се ползва само цвета на липата, сърмите се правят от листата.
Леле, много съм изостанала!
Благодаря ти, че ме светна, ще взема да пробвам!  Peace

# 18
  • София
  • Мнения: 256
Друг вид сармички, макар че не са точно сармички в истинския смисъл на думата:
Предварително се изкисва във вода сирене. Нарязва се на парченца горе-долу колкото кибритена кутийка. Отделно се приготвя смес от счукан чесън и олио. Във всяко лозово листо се слага парче сирене, което се намазва с чесновата смес. Загъват се и се пекат на скара. Страхотно върви с вино. Ако сиренето не е изкиснато, стават много солени.
а листата трябва ли да се попарят предварително, или може и пресни  newsm78

# 19
  • Стара Загора
  • Мнения: 526
Правила съм ги само с попарени, не знам дали ще се получи с пресни. Дали няма да залепнат на скарата и да прегорят? Попарените все пак са мокри и на скарата се опичат, а суровите са сухи.

# 20
  • София
  • Мнения: 256
Правила съм ги само с попарени, не знам дали ще се получи с пресни. Дали няма да залепнат на скарата и да прегорят? Попарените все пак са мокри и на скарата се опичат, а суровите са сухи.
Благодаря! Днес взех листа и утре смятам да ги пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт