Отговори
# 150
Такааа, да направя едно записче, че отиваме на село и пак ще се изпише сума ти и нещо .. Приятна почивка на всички !

# 151
  • Русе
Честито на всички месечинковци !Да растат щасливи и здрави!
Голяма излагация ,уж съм крсница на темичката ,а чак сега се записвам Embarassed И то пък виж и проблемчета станали box Я да си гледат работата  smile3534 .Мagesta ,браво на теб !Добре си ги наредила  Peace .
Ние днес си направихме много хубава срещичка с maiche и di .Бойко с две готини мацки ,кой като него.Снимки ще качи maiche ,тя беше човека с фотоапарата. Peace
Ние вчера се захранихме за пръв път.Почнахме с тиква.За сега всичко е ок.Ще кача снимки!А другото ,което успяхме да направим е салто с шезлонгчето.Добре ,че попивката беше мека т.с. дивана и въпреки презимяването на глава ,няма трайна уплаха, и си харесваме шезлонгчето.А уж баща му беше покрай него!.
Столче за хранене ще си купим дървено или дядото ще измайстори едно ,нали е дърворезбар Grinning ,че тези купешките ми изглеждат калпавички.
Добре дошли на новите мами. Hug

# 152
  • Vaudreuil Canada
И ние се каним да ходим на море ... през август. Така че споделяйте опит - кой какво забравил, кой за какво се сетил и какво открил като практично и полезно.

# 153
  • СОФИЯ
       Здравейте!
   Днес почти цял ден  бяхме на вън,дадох си почивка,стига с това четене. Утре имам изпит стискайте ми палци,че не съм много подготвена,разчитам на късмета си Praynig.
  Мами посъветвайте ме каква каша да дам на Йони.Досега не съм й давала,но другата седмица вече мисля да й дам.  Не съм много запозната относно кашите. Каква трябва зеленчукова,плодова,с мляко или без мляко. Само знам,че трябва да е без глутен,защото още е рано за него. Нали така?

# 154
       Здравейте!
   Днес почти цял ден  бяхме на вън,дадох си почивка,стига с това четене. Утре имам изпит стискайте ми палци,че не съм много подготвена,разчитам на късмета си Praynig.
  Мами посъветвайте ме каква каша да дам на Йони.Досега не съм й давала,но другата седмица вече мисля да й дам.  Не съм много запозната относно кашите. Каква трябва зеленчукова,плодова,с мляко или без мляко. Само знам,че трябва да е без глутен,защото още е рано за него. Нали така?
аз започнах с Бананова каша на Слънчо без глутен, която смея да твърдя се харесва много от децата. До навършване на 6 месеца не е добре да има глутен, после - може и разнообразието от каши е голямо!
Давайте снимки от днешната среща, моля!

# 155
  • Vaudreuil Canada
Мами посъветвайте ме каква каша да дам на Йони.
Аз знам че се дава оризова каша за начало. С такава и смятам да захранвам.

# 156
  • Бургас
Софийските мами голяма среща са спретнали нема никой и аз да използвам намалението да се впиша, че послее.......

Днес бяхме на консултация, Петър е пораснал с 2 сантиметра и вече е 67 см и с 400 грама и вече е 7.300 кг. Педи каза, че е добре ма и аз така мисля. И поради днешната консултация се хранихме с пюренце за първи път навън - УСПЕШНО. Не успяхме нищо да омацаме и Петър се държа много прилично. Вече втори ден хапваме морковче и като за втори ден гладника ми изяде почти половин бурканче.  smile3501 Утре пак ще пробвам домашно да направя този път с Витал центъра има си блендер за пюрета и мисля, че ще стане, купих си днес и решетка за готвене на пара та сега кат се закеркенеча в кухнята леле-мале...... cook

За сега проблеми с акането нямаме, пу-пу дано все така - т.е. и тиквата и морковът ни действат добре, ама след това идва картофът ..... и там се притеснявам  newsm78 може да го дам с тиква  Thinking Водя си подробни записки, къде с какво, по колко и кога захранвам, ако на някоя от къснозахранващите мами мога да бъда полезна  -  с удоволствие.

Вие искате на море, аз на балкан ...... Cry много ми се ходи на планина с малчо, дано скоро тати да купи кола, че вече откачам тука
Така ми се ходи нейде по баирите, че издивявам вече.

А такава дълга разходка спретнахме направо съм гроги, незнам ама 20 км ги минах, обиколих почти целия Бургас, щото аз живея в един комплекс, педи е в друг, а се разхождаме в морската и всичкото това днес пеша.... sweating
Абе момичета по цял ден съм навън, постоянно обикалям не сядам и за минута и на диета минах /с риск за кърменето/, обаче ефект никакъв, освен, че задържам килограмите си и от ходене в крака станах като щангистка -  нищо друго не постигам  Mr. Green  #Cussing out
Сега ще почивам, на всички лека вечер.

# 157
Nikki_Ivanova ,  smile3501 на маминия ти!
Като те,четох как се радваш ,че си хапнал пюренцето (пу,да не му е уруки!) се сетих и аз как се кефех,ама сега е друга ситуацията! Тиква и морков си хапваше с охота,но като почнах да вкарвам и картофели ужас настана!  smile3514 Ни Хип,ни Ганчев признава!  smile3516 Направя се потриса горкото!  smile3502
От утре започвам да готвя!  newsm45  newsm45  newsm45

ааа,и благодаря ти,че ме вкючи в колажчето!  smile3525

# 158
и сега какво? няма  снимки от днешната среща така ли  Sad

# 159
Мами посъветвайте ме каква каша да дам на Йони.
Аз знам че се дава оризова каша за начало. С такава и смятам да захранвам.
да, ако не е яло детето нищо друго освен кърма досега,...не знам май оризова препоръчват - но знам ,че е ужасна на вкус!

Вие искате на море, аз на балкан ...... Cry много ми се ходи на планина с малчо, дано скоро тати да купи кола, че вече откачам тука
Така ми се ходи нейде по баирите, че издивявам вече.

Абе момичета по цял ден съм навън, постоянно обикалям не сядам и за минута и на диета минах /с риск за кърменето/, обаче ефект никакъв, освен, че задържам килограмите си и от ходене в крака станах като щангистка -  нищо друго не постигам  Mr. Green  #Cussing out
Сега ще почивам, на всички лека вечер.
аз в момента организирам лагер за моите хористи на море, въпреки, че предпочитам балкана!
Иначе за отслабването съм по същия начин!!! Имам да свалям 20 кг, че и повече, но не смея да почна диета заради кърменето.....а съм навън по цял ден и трамбовам яко....
лека нощ на всички и чакаме снимки от софийската среща днес!

# 160
и сега какво? няма  снимки от днешната среща така ли  Sad

.... newsm78
Ама къде се изпокриха всички , наистина ?!  Rolling Eyes
Ей, да не сте продължили в накоя кръчма с количките ?  Wink
Чакам, чакам и аз отзиви ... никой няма. Пък и тези дето са тука , да заминават се готвят  Grinning Sunglasses
STASII, и ние почнахме с бананова каша на Хумана , обаче - тя е от млечните. Много е вкусна наистина, даже и на мен ми харесва. Само, дето не спазвам пропорциите на гърба на опаковката, че ако ги спазя - кашата става по рядка и от млякото което пиеме.....
При нас новото е, че явно се засилих напоследък аз с храните , та Жижо от два дни е много чест с "мармалада", а той самият - рядък, рядък....
Лошото е, че и кашата ми е от скоро, и една супа зеленчукова на Гербер - също, за капак днес дадох сефте коцентриран ябълков сок - та незнам кое от всичките неща ни е виновно....
Хубаво си беше запечен, тъкмо свикнах - и сега хоп , обрат в ситуацията.
Хайде спокойна нощ на всички  Grinning

Последна редакция: пт, 08 юни 2007, 22:49 от Magesta

# 161
Аз вече давам зеленчукови и плодови(само разхлабващи) пюрета,от 2 дни и чист сок давам,а бебчо пак отказва да ака.Педито ме беше успокоила.4е като започнем с пюрета всичко ще е ок.Да,ама не и незнам какво да правя,не може винаги да е на Дуфалак,защото май само това ни помага.Смених и Фризовом-а с Нутрилон Комфорт и пак нищо.Вече съм отчаяна.Ако някоя мама се е преборила с това ще бъда много благодарна да пише как.
За лятото много се надявам да мога да гостувам в Бургас на нашите,ама не съм сигурна дали ще отида за по-дълго време.

# 162
kundurdjieva,виж тук за изхождането!и още някой беше дал ценни съвети,ама в предната ни тема. newsm78 дано и тук получиш други съвети!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=189319.msg3913607;topicseen#msg3913607 
какво стана ,мами? newsm78 как беше срещата?чакаме ви като топъл хляб!
 hahaha

# 163
sholio2000, благодаря ти за линка  bouquet Утре ще пробвам метода и ще пиша за резултата.

# 164
Леле, голям зор ни дадохте! Laughing
Срещичката мина чудесно! Много съм доволна. Бяхме само 5 мами с 5 бебенца - 4 момичета и 1 кавалер - Алексче, Klemy, bla_bla, Lia25 и аз. Малкият Дани се държа достойно и показа, че е мъж за много жени! Мацките пък се редуваха да поддържат реването, но имаше и затишия и мамите успяха да се наприказват наволя.  Валя ни и малко дъждец, но се скрихме в заведението за мъничко.  Бяхме заедно чак до към 5 часа -  мацките, че на младежа му надуха главата и ни изостави по-раничко малко Laughing.
След мъничко пускам снимките.
Между другото - ние почнахме с оризова каша без мляко. Слагах й по малко АМ за вкус. Венета я хапваше с кеф. Сега ни свърши и минахме на бананова - еми, хич не й харесва. Как само стиска муцунка. А на мен ми е любимата каша - така са ме изгледали нашите - само това съм яла!
Честита половин годинка на бебе Томас на мама Fifi, бебе Ема на мама Vidri4ka, бебе Ванеса на мама hristina!

Последна редакция: сб, 09 юни 2007, 08:59 от Betty L.

Общи условия

Активация на акаунт