Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните принципи на разделеното хранене?
Кои храни трябва да се избягват при разделно хранене?
Какви са препоръчителните интервали след хранене при разделно хранене?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните принципи на разделеното хранене?
Разделното хранене се основава на идеята, че храните се разделят в групи, които се смилат по-ефективно от клетките в организма. Принципът е да се консумират различни видове храни в различни времеви интервали, като се има предвид времето за храносмилане на всяка група храни. Например плодовете трябва да се консумират самостоятелно, а месото и зеленчуците трябва да се консумират в различни интервали след хранене. Принципите на разделното хранене включват консумация на протеинови храни (месо, риба, яйца) със зеленчуци, но без съдържание на нишесте. Въглехидратни храни (хляб, картофи, тестени изделия) трябва да се консумират със зеленчуци. Сладкиши не трябва да се комбинират с нищо и шоколадът трябва да се консумира умерено и рядко.
-
Кои храни трябва да се избягват при разделно хранене?
-
Какви са препоръчителните интервали след хранене при разделно хранене?
Препоръчителните интервали след хранене при разделно хранене включват: 30 минути след плодове, 30 минути до 1 час след зеленчуци, 2,5-3 часа след зеле, моркови и ряпа, 2-3 часа след хляб и тестени изделия , ядки, 3-4 часа след варива като боб, леща и зърнени храни (жито и царевица), 4-6 часа след месо, 2-3 часа след риба, веднага за млечни продукти като кисело мляко, 3 часа за сирене и кашкавал и 5 часа за мазна храна.
-
Какви са основните принципи на хранителната пирамида в разделното хранене?
-
Какви са основните принципи на хранителната пирамида за вегетарианци?
. Калида ,той будилникът си е в мен, биологичен часовник ,така да се каже
, а Сара наистина е невероятна
. Юзерче ,и моите деца се карат,но чак война не е имало. Иначе държат един на друг, макар не винаги да го показват. Съвсем наскоро ,когато беше купона по случай рождения ден на Аля ,брат и ми каза :"Мамо, много се кефя ,че имам такава сестра. Като ги гледам всички събрани на куп ,тя ми изглежда най -зрялата." Ками ,разбирам колко ти е трудно да се разделиш с малкия. За детската градина съм чувала ,че има деца ,на които родителите им носят храната. В началото е малко странно, но после се свиква. Софи ,само залата ти е спасението
. Краси Васи ,и ти ми се губиш ,бебока добре ли е ?Мина, много дълго ни четеш ,хайде да ни разведриш с постинга си ,ти го умееш най добре
Софи мисля че трябва да я пробваш , много е приятно.Лошото е , че съм я свалила на някакъв език от който и дума не разбирам,но днес пак мисля да съм на линия/имам си и помощничка в правенето на упражнения,познайте коя е
Направо не ми се мисли ако съм на твое място как бих се чувствала.
Алекс,Калида,за Криса водих я на козметик-резултата е почити нулев.Казаха ми за дерматолог(едно момиче е много доволно)та другата седмица ще я заведа да видим какво ще ни изпишат и кажат
.Иначе това кремче Алекс и аз съм го чувала,но ще изчакам прегледа.Реге много се радвам за твоето добро настроение
,няма как защото е калкан и не знам
,но ще изхвърля някой съставки 
. Днес е очертава малко скучен ден, нямам работа. То не че ми се работи особено. Нали така беше: "ако днес вече трети ден не ви се работи, значи е сряда".
Вичито, то не е кой знае каква рецепта. Изсипвам пакета замразени броколи в някакъв подходящ съд, слагам ги в микровълновата за 8 мин, след това ги изваждам и натрошавам върху тях сирене, поразбърквам го да се смесят и нареждам отгоре всички възможни кашкавали и сирена, с които разполагам: пушено сирене, топено сирене, сирене-крема, синьо сирене, пушен кашкавал, обикновен кашкавал, извара (каквото имаш). След това пак в микровълновата на грил за 5 мин да се запекат. Много вкусно става ако полееш броколите с течна сметана ама не е много разделно
Е, сега да ми паднат
. Никога не съм си мислела, че на заведение вместо пържолка ще си поръчвам задушени зеленчуци или зеленчуци на барбекю или че ще си приготвям такива "странни" салати. Мартеа, рецептата с броколите ми се вижда интересна, а булгурът трудно ли се вари? Мише, благодаря за инфото за лененото семе, май наистина ще взема да пробвам. На всякакви салати ли подхожда да се поръси и с какво друго се комбинира. И още нещо след като в салатата има ленено семе това означава, че не може да се яде и още нещо, нали? Юзерче, Шарли и който ще използва ленено семе, по какво количество приемате и всекидневно ли? И мелите ли го? Шарли, ти откакто си на суровоядство какво ядеш: плодове, зеленчуци и ядки? Знам, че има такава тема, ама не съм сигурна, че ми се експериментира, защото Алекс, това май означава да намаля и "еднообразя" храната още повече, т.е каквото си ям, ама без сиренето и кашкавала. Така ли е? Тонимирка, Светли, аз преди година и половина се бях запалила по тае-бото и си тренирах всекидневно в къщи, но много са ми лоши записите, вие от дейтата ли сте ги теглили? Софи, какво оборудване имате в къщи? Направо ти завиждам, аз пък съм доста запалена по фитнеса. Бях си харесала един уред, който тренира почти всички мускулни групи, ама мъжът ми категорично отказа да си го сложим в къщи. И прав е, де, наистина това е дом не фитнес зала, но щеше да ми е толкова по-лесно, отколкото да бързам непрекъснато след работа до залата. Точно поради липсата на време бях прекъснала фитнеса за около половин година, но сега вече трети месец тренирам, ами да ви кажа резултатът е доста по-бърз, отколкото при каланетиката и упражненията, които си правех в къщи. И защо да ти е скучно, Софи? Пускаш си някаква надъхваща музика, а като си на велото може някое филмче. Но ако нямаш стимул, залата или колективните тренировки от рода на каланетика, аеробика и тае-бо ще те ентусиазират. Юзерче, аз докато тренирах в къщи на Синдито, също си имах компания. Липсата на гирички за децата се оказа проблем, искаха моите. Грета си пълнеше бутилчици от мин. вода, но й идваха тежки. Накрая им купих 2 комплекта детски гирички от някакъв вид гума. После и постелки поискаха ...
.
. Дано стане, не бързам да се навивам, но все пак е една възможност. Ани, дано имате успех с дерматолога! Ками, ти мислила ли си какво ще правиш през деня сега без Калоян. Замислили ли сте да отидете някъде само двамата с 1/2-ката. Да ти кажа, аз само си говоря, че искам някъде да ги заведат бабите и дядовците. Истината е, че ми стига да ги оставя само за една събота някъде, за да излезем с приятели. После децата почват да ми липсват. А и Денис никак не иска да се дели от мен 
-има едни жълти кутии,май на някаква немска фирма беше и от него ям-в киселото мляко го слагам;за салатите предпочитам сусам/особено ако леко се запече в микровълновата