Няма радост по голяма, от това да бъдеш ЯНУАРСКА мама!

• 13 955
  • 285
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Добро утро и от мен!
Днес ходих да ми вземат кръв, влагалищен секрет, но не успях да се изпишкам  Embarassed, та сега пак трябва да ходя...Заради кръвта не пих сутринта кафе и сега едва гледам...Иначе гаденето май попремина  Praynig

Incandescent, ти ме заинтригува  newsm78 Аз не исках да взимам болнични, първо защото много ще ми се забавят парите, и второ заради дохода. А ако взема примерно един месец болничен за ОЗ преди този за раждане, трябва ли да имам един работен ден после преди болничния за раждане? и после за болничния за раждане ще се вземе ли като доход този един месец когато съм била в болничен поради ОЗ? малко май объркано го написах..

Приятен ден на всички!

# 76
  • Карлово
Добре дошли на новите бъдещи мамчета!
Аз тази сутрин бях на изследвания, резултате-в сряда.

Бейби21, стана ми любопитно, в лентичката ти пише, че си женена от 5 год, значи на 17 така ли? Малее, пък моя гинеколог ми казва, че съм имала време за трето, къде ти, дърта съм аз вече Grinning

Алекс, аз винаги си пишкам в къщи, стерилизирам си бурканче и в него, после пресипвам в лабраторията. Най-точни резултатите били от средната порция на първата сутрешна урина, затова. Обаче трябва до 30 мин да се занесе в лабораторията.

# 77
Александра, за мен можеш да допълниш, че ми е втора бременност.Видях на началната страничка на новата тема, че се пише и коя по ред ви е бременността.Моятта е втора, но нямам деца, защото първата завърши с мъртво раждане в деня на термина през ноември 2004 година на здраво но мъртво 4 килограмово момиченце. Така и не разбраха каква е причината. Сега се надявам да гушкам бебенце здраво и затова и посланието ми на лентичката е същото.Честита ви нова темичка на всички и добре дошли на новите мами! Нямаше ме 4 дни и сте стигнали до 4 стреница.Ето и аз се записвам.

# 78
  • В полите на Пирин планина
Добро утро и от мен!
Днес ходих да ми вземат кръв, влагалищен секрет, но не успях да се изпишкам  Embarassed, та сега пак трябва да ходя...Заради кръвта не пих сутринта кафе и сега едва гледам...Иначе гаденето май попремина  Praynig

Incandescent, ти ме заинтригува  newsm78 Аз не исках да взимам болнични, първо защото много ще ми се забавят парите, и второ заради дохода. А ако взема примерно един месец болничен за ОЗ преди този за раждане, трябва ли да имам един работен ден после преди болничния за раждане? и после за болничния за раждане ще се вземе ли като доход този един месец когато съм била в болничен поради ОЗ? малко май объркано го написах..

Приятен ден на всички!

Ако няма прекъсване между двата болнични, независимо, че са различен вид, то базата от първия се запазва и за втория - не се прави преизчисление. Ако има прекъсване между двата вида, то и месеца в болничен за общо заболяване ще влезе в новата база - за болничния за бременност и раждане.

# 79
Здравейте и от мен и хубава седмица на всички! Аз от два дни сутрин и вечер се чувствам доста зле, нещо храната ли не улучвам, не знам, но имам ужасно гадене и то вечер. Дори снощи не вечерях, а хапнах малко кисело мляко. Така и така другата седмица съм на лекар, за да чуем сърчицето и ще го питам какво да правя с това вечерно гадене. Аз като чета, май на повечето от вас им премина сутрешното неразположение  Wink , а сега аз съм на ред и то с вечерно  Sad .
Това е засега от мен; доскоро bye .

# 80
  • Варна
микки, и аз така щях да направя, ама първия път се събудих в 6 часа и хич не ми се занимаваше с стерилни контейнерчета, иначе се бях запасила  Laughing
dekooto, този път всичко ще е ОК!  Hug
assydi, при мен имаше един период в който ми ставаше лошо и през нощта, тъй че при всеки е различно
Incandescent , мерси  Laughing

# 81
dekooto добре дошла  Hug
И моята първа бременност завърши неуспешно, но 31 г.с. и ти сачувствам за преживяното - при теб е още по-ужасно  Confused Но каквото и да е било сега мисли положително и привличай само щастие и красота към себе си. Желая ти / а и на всички нас / лека и приятна бременност и малки сладки бебчета през януари 2008 г.

# 82
Добро утро и от мен  Hug
Влизам аз тази сутрин, а вие писали ли писали...  Joy Но още не са ни оправили РС-то вкъщи и през уикенда, не можах да ви следя
Алекс: Страхотно си оформила новата ни темичка  Hug Много ми харесва
Микки: Честит рожден на патерици мила   bouquet  bouquet  bouquet Бъди здрава, спокойна, щастлива и гледана бремелинка и после да се радваш на малкото сладко ангелче  Hug
MimetoVas, Jojinko: Много съжалявам за случилото се. От сърце ви желая да имате други по-хубави емоции тези дни, които да заместят лошите мисли, а до края на лятото  отново да сте в отчетни  Hug
анита7: Здравей миличка  Hug много се радвам, че вече си сред нас в отчетни. С удоволствие ще помагаме с какво можем  Hug
emvik: Благодаря за хубавите думи  Hug А на теб желая леко раждане и сладко здраво бебче  Hug
Добре дошли на всички нови мамита  Hug

Аз мога да кажа, че съм добре. Вече ми се гади по-рядко - само като огладнея  Joy и затова гледам да хапвам по нещичко. Имаше десетина дни околото петата седмица, когато се чувствах ужасно - много ми се гадеше, много ми се спеше, много се уморявах... Но за радост този период отмина. Сега съм по-добре. Уморявам се, но по-малко и гледам през уикендите да си поспивам и вечер да си лягам по-раничко.
Целувам ви и ви желая хубава седмичка, да се чувствате добре и да сте много усмихнати и щастливи и през януари всички да гушкаме здрави бебчета  Hug Hug Hug

# 83
Охххххххххх, пропуснах още нещо - по калкулатор съм с термин 19 януари, а лекарката каза 21 януари, като се обоснова, че не 5 а 7 дни се добавяли към датата на последната менструация, която беше на 14 април. И съм на 30 години навършени на 4 януари тази година.Аз съм козирог и се надявам и живото и здраво този път бебе да е тогава някъде. Несмея да кажа колко ще е хубамо да е на моята дата./ хи хи хи / Много искам нали.
Благодаря ви за добрите думи!

# 84
Здравейте пак, благодаря на всички които са ми отговорили. За кирилицата не знаех, за което се извинявам. Идвам толкова късно защото съм малко суеверна и болкте, които имам ме притесняваха. Реших, че когато всичко си дойде на мястото и като разбера термина си тогава спокойна ще пиша. За съжаление много време мина, не издържах психически и се осмелих да пиша. Нямам възможност да се включвам често, но когато мога ще пиша. Имам какво още да питам и да науча, но засега голямото ми притеснение ми се изясни донякъде, за което още веднъж благодаря. 4ао засега, приятна бременност и от мен за всички мами!

# 85
Здравейте и от мен   bouquet Чудесна е новата темичка!

MimetoVas, Jojinko, много съжалявам  Hug Оттук нататък само положителни емоции ви желая  Praynig

Момичета, и по-специално Incandescent, да ви питам нещо....Аз в момента не работя, но имам един познат, който е съгласен да ме назначи във фирмата си. Не ми е ясно обаче от кога трява да стане това, не мога да ги сметна нещо работите...Знаете ли нещо по въпроса? А, и дали има начин да работя на друго място само като заместник, а иначе да си ми тече договора във фирмата? Малко дълго ще стане, но да обясня: Често ме викат да замествам е една детска градина и понеже много ми харесва не искам да си губя мястото, пък било и непостоянно засега. Проблемът е, че не искам да ангажирам шефката да ме държи непрекъснати 6 месеца, а и не знам дали мога при временен трудов договор да изляза в майчинство....А ми се работи лятото, такъв купон е с мъниците  Grinning

# 86
Здравейте и от мен   bouquet Чудесна е новата темичка!

MimetoVas, Jojinko, много съжалявам  Hug Оттук нататък само положителни емоции ви желая  Praynig

Момичета, и по-специално Incandescent, да ви питам нещо....Аз в момента не работя, но имам един познат, който е съгласен да ме назначи във фирмата си. Не ми е ясно обаче от кога трява да стане това, не мога да ги сметна нещо работите...Знаете ли нещо по въпроса? А, и дали има начин да работя на друго място само като заместник, а иначе да си ми тече договора във фирмата? Малко дълго ще стане, но да обясня: Често ме викат да замествам е една детска градина и понеже много ми харесва не искам да си губя мястото, пък било и непостоянно засега. Проблемът е, че не искам да ангажирам шефката да ме държи непрекъснати 6 месеца, а и не знам дали мога при временен трудов договор да изляза в майчинство....А ми се работи лятото, такъв купон е с мъниците  Grinning

Сега подред - задължително трябва към момента на излизане в болничен за бременност и раждане да си осигурена / това е 45 дни преди термина ти / и да имаш поне 6 месеца осигурителен стаж през живота си, не непосредствено преди него. НО, ако 6-те месеца преди болничният не си осигурена ще вземаш минимално обезщетение, което сега е 180 лева. Иначе броиш 6 месеца +45 календарни дни назад от термина ти и получаваш колко време трябва да те водят във фирмата на познатия ти. Но като гледам това трябва вече да стане, щом си януарска бъдеща мама. Иначе, когато си на договор по заместване той се прекратява при завръщане на титуляра, а това може да стане по всяко време и да загубиш право на ползване на обезщетение. Няма проблем временно да прекратяваш договора при познатия ти или да го преобразувате за намалено работно време, когато ходиш на работа в ДГ, но това е по-сложно документално. Друг вариант е например да си в неплатен отпуск от там. Осигурителният доход по договора по заместване също ще влияе върху размера на обезщетението - ще го увеличи. Ако нещо не ти е ясно - питай отново  Peace

# 87
Incandescent, много ти благодаря за бързия отговор  Hug
Тази седмица мисля да посетя доктора си / дано чуя сърчицето / и веднага след това се заемам с уреждането на нещата. Ще говоря и с двамата бъдещи шефове кое най би ги устройвало и така ще решим как да постъпим.
Желая на всички лек ден  newsm51

# 88
Здравейте, момичета и от мен в понеделник!!!

Добре дошли на новите мами! Пожелавам ви спокойна и лека бременност!!!   bouquet  bouquet  bouquet

Аз днес се чух с Док и в сряда съм на преглед. Тогава предполагам, че ще се запиша и на ЖК и сигурно ще ми кажат какви изследвания да си правя.

Също така днес почнахме основен ремонт на кухнята и в момента разбиват старите шкафове и плочки и е страшен джангър. #Crazy #Crazy #Crazy

Хубав и слънчев ден на всички!  Hug

# 89
Здравейте на всички!
Днес ми е първия работен ден след почти месец почивка! Идва ми да се  #2gunfire всичко мен чака ама .... ще го преживея и няма да си давам зор.
Днес ви черпя всички с   party023 защото имам рожден ден!
 Лек ден и лека работа на всички работещи мами!

Общи условия

Активация на акаунт