Coger el toro por los cuernos или просто España

• 21 296
  • 284
  •   1
Отговори
# 195
  • ES
А  и ти като получаваш всичко от Испания не разбирам защо се кахариш и се интересуваш от разни наредби!Още повече пък щом и не се прилагат?!

Защото съм българка и детето ми също е български гражданин. А също така мисля, че човек, когато чете законите ще може да си търси правата. Човек за да разбере къде по-добре нали трябва да сравни, както ти си сравнила едно с друго.

Мислех да не пиша...ама. Да сложим точка, че ставаме досадни на другите ни съфорумки.

Последна редакция: сб, 23 юни 2007, 22:01 от gery_to

# 196
4ЕСТИТО НА МАМА РАЛИ ЗА МАЛКАТА ПРИЦЕНСКА ЦВЕТИНА,ДА РАСТЕ ЗДРАВА И ДОБРИЧКА И ДА РАДВА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО
Алест,аз не съм била RRHH,но заради работата ми доста интервюта съм водила(не за директивос де  Wink),но пък чак такива подробности....... Mr. GreenХващали сме много как се доукрасяват и са по,по и най,най Mr. GreenТова е едно от нещата който ми липсват от работата.

# 197
  • в Tara
Да сложим точка, че ставаме досадни на другите ни съфорумки.
не бе, не сте, продължавайте.
напротив, стана много раздвижено и интересно Laughing
няма само за кори за баница да си говорим и за дЮкименти....

# 198
  • E-CLM & CH-VD
Да сложим точка, че ставаме досадни на другите ни съфорумки.
не бе, не сте, продължавайте.
напротив, стана много раздвижено и интересно Laughing
няма само за кори за баница да си говорим и за дЮкименти....

Popcorn   box    tv    tooth

Без думи....
П.С. Моля, погледнете с чувство за хумор. Mr. Green

# 199
И преди да сложа точката,gery,само да те попитам ти като прочете законите с цел да си търсиш правата като български гражданин защо се отказа да "ровиш"?Или го довършваш до край или изобщо не го започваш.То за съжаление само с четене не става.Та затова те попитах защо се интересуваш от наредби разни.Нищо лично.
Не очаквам отговор,просто ми е по лесно да си формулирам изреченията под формата на въпрос. Wink
Точка.
Момичета,прибирайте пуканките! Hug

# 200
4ЕСТИТО РАЛИ!
Страхотна новина,след толкова 4акане от твоя страна. Hug
Пожелавам ти здраво,спокойно и щастливо бебе,а на теб бързо възстановяване!  bouquet  bouquet  bouquet

Алест,това си е 4истата истина за интервютата.Братов4ед ми води такива интервюта и от него съм 4увала за подобни весели историйки. Laughing
Ще си подготвена добре септември. Peace

Амелия,Гери,досда няма.Дори напротив,хубаво е да се 4уят разли4ни мнения по даден въпрос,тъй като 4овек така полу4ава информация.
В края на краищата никой никого не обижда.

Весе,незнам дали е възможно да има двойно гражданство.Бг_Гърция,да,но за Испания,освен ако не са променили закона не е така.

# 201
Марица,благодаря ти за разбирането! Hug
Това,че изразявам мнения,които са по-различни от тези на някои мами тук,не го правя с цел да обиждам някого.Напротив.В крайна сметка всеки си има мнение и е нормално да си го устоява.И много жалко,ако gery приема това за досадно.

# 202

Това,че изразявам мнения,които са по-различни от тези на някои мами тук,не го правя с цел да обиждам някого.Напротив.
Na същото мнение съм.Така можем хем да изразим нашите радости и проблеми,хем накои от нас,които не са се сблъсквали с нещо,да имат представа.Още пове4е тук 4етат и мами от България.
Голяма гадост е за мен,когато се приберем да питат "Ти не си се из4ан4ила,същата си"
Има много хора,които спекулират с хорското доверие и говорят небивалици и розови истории.
4овек,който не е излизал навън остава с впе4атлението,4е тук мъжете ей така от нищото лежат и парите сами им идват,а жените раждат и държавата им плаща и ги глези. Laughing
Познавам такива хора,които вярваха в това и не можеха да бъдат разубедени.Е,отидоха,видяха и разбраха.
Да,4овек постига много.Може да го постигне където и да било.Иска се ум в главата и здраво ба4кане.Още пове4е,4е в 4ужбина има и такъв период на из4акване.Докато да те опознаят и гласуват доверие е трудни4ко.
Оттам нататък оба4е дали ще се 4увстваш щастлив и доволен е ве4е друга работа.
За всеки щастието и хармонията е разли4но понятие.

# 203
Рали, честита дъщеричка, да ви е жива и здрава и много радости да ви носи   bouquet  bouquet  bouquet

Недей ми се хили,ами се моли да не те стига онова,което мен застигна тука. Praynig.....

Моля се не само мене, а никого да не го застига. Поста не беше насочен лично към теб, но и ти знаеш моята история - испанското здравеопазване ми е дало много и аз съм му благодарна и ще бъда цял живот. Така че всеки гледа от собствената си камбанария. Нека не обобщаваме и не налагаме мнението си на всяка цена  Peace

Вес, аз дебелея яко  Blush Още не почнало да ми тежи, но очаквам да се случи скоро  Wink

Честит Сан Хуан на всички   bouquet Ние снощи не можахме да си умием краката в морето, ама май не е късно да го направим днес през деня  Wink Я кажете как се празнува при вас този празник ?

# 204
  • Spain
добро утро Simple Smile
не искам да се впускам в спорове затова ще си замъл4а ..аз харесвам Испания и нататък мнението ми го знаете . на мен Бългрия нищо не ми е дала ....  и имам поглег върху 3 култури ..задълбо4ен .  за българите в 4ужбна -ами моето наблюдение е 4е ние сме най разединената нация - нема друга която така да се дели , страни , мрази . пари никои никъде не ми е искал , запознавам се с много  българи тук ... обикновено са циганета оба4е . телефони не давам но по испански оби4ай си говорим , разказваме си живота и всеки по пътя си . приятелите ми българи тук са тези с които доидохме - 2-3 семеиства . има и такива с които съм се запознала тук ,но те по скоро са познати отколкото приятели .. та това е по въпроса за "другите " българи - не страня  - ама те се дърпат Simple Smile
РАли 4естито Беб4е ! да сте много щастливи , здрави и засмени ! любов и разбирателство !  Hug  bouquet
Клара при нас оби4аят е на Сан Хуан да се правят огромни клади от стари непотребни вещи , изгарят ги и така запо4ват едно ново на4ало . в4ера в центъра на селото бяха направили една голяма картоненеа вещица (като фаите във Валенсия - нали така се казваше ) и ритуално я изгориха - друг в въпроса 4е моята принцеса петарди не понася и само като по4ват къгмежите по4ва истери4но да вика " киеро а каса , а каса " .. .а тоя път като си тръгнахме като излязохме от даннданията с досада ми вика " те е ди4о мил весес ке но ме густа и ту но ме асес касо " - с подобаващеи жест и свиване на рамена  Rolling Eyes - растем  , какво да се прави - аз все си мисля 4е е още бебе Simple Smile

Последна редакция: нд, 24 юни 2007, 16:49 от ХулигАнче

# 205
Clara,не мисля,че това е налагане на мнение.Най-малко пък на всяка цена.Разбира се,че всеки гледа от собствената си камбанария.Та нали трябва да се сблъскаш с нещо,в следствие на което да си създадеш мнение за него.Виж,ако пък се сблъскаш с другата крайност е напълно възможно да си промениш мнението предполагам.И така.Не мисля,че някой говори наизуст.Всеки е изградил мнението си на базата на преживяно,надявам се.Макар,че има и въпрос на гледна точка,разбира се,но това е друга тема.Наивно е да си мисля например,че моето мнение е в състояние да промени нечие друго.Но пък това значи ли,че не мога да кажа какво мисля и поради какви причини съм стигнала до тези си мисли.Верно,че понякога мненията звучат малко обобщаващо,но не винаги е лесно да избягаш от пустия му субективизъм. Wink

# 206
Здравейте!

Ние снощи бяхме на Сан Хуан. При нас всичко живо се "изнася" към плажа. Там се вечеря, някои си носят маси, паея си прявят дори, други са на сандвичи и така. По улицата тичат хора маскирани като дяволчета с факли. По целия плаж се палят огньове, които се прескачат. Има и един огромен, който се прави от Общината. В 12.00ч. се прескачат 3 вълнички и се намислят 3 желания  Party.
При нас беше малко хладно вчера вечерта, но миналата година се окъпахме целите  Mr. Green.

# 207
И тук,доколкото знам Сан Хуан се празнува,така както е описала Виви.Не сме ходили никога досега  Sad.Ина4е моми4етата от курса се уговориха да ходят,Ще разкажат как е минало утре.Така ме караха и аз да ходя с тях,но заради Криси отказах.Догодина.Тогава Ще е по голяма  Peace.

Амелия,аз ти се радвам,4е изказваШ мнение  Wink.Не спирай да го правиШ,4е то наистина все за манджи,де4урлига и папели си пиШем тук  Mr. Green.Не е хубаво да се обобЩава и да се слага вси4ко и всеки в кюпа.Ясно е,4е всеки от ли4ен опит си изказва мнението и няма нужда все да се доуто4няваме и извиняваме.Нито пък/не ми се вярва/някой е тръгнал да променя 4уждото мнение.

Хулиган4е,съвсем ниЩо ли не ти е дала България  newsm78.4е как категори4но си го заявила.. Rolling Eyes

# 208
  • E-CLM & CH-VD
Здравейте, мацки!  bouquet
Минавам набързо, докато чакам скъпия да освободи банята.  Mr. Green
Вчера пак ни стегна шапката, и днес се метнахме на влака и - в Страсбург  Laughing. Утре ще кача малко снимки. Беше страхотно, убихме се от път- снощи не сме лягали, направо в 5 хванахме влака, и се прибрахме преди малко. Но определено си заслужаваше. Супер време, обстановка, въобще, прекарахме невероятно.

Марица, в Испания има двойно гражданство само за деца под 18 години, и са длъжни като ги навършат, да изберат едно от двете гражданства. Другия вариант е, да са латино, те нали са с особени привилегии, не ги карат да си оставят тяхната си националност.
Иначе, парадоска пък е за друго. Взимаш националност, и пред испанските власти се отказваш от българската. Но пък пред българските власти, докато не се откажеш със специална молба до президента, се водиш с двойно гражданство.  newsm78

Това за Сан Хуан не го знаех, доста интересно.

Ох, аз отивам към банята и оттам в леглото, че 2 не виждам  Tired

Hasta mañana!   bouquet

# 209
Добро утро,моми4ета!!!!!

Вес аз също знам, 4е за да полу4и детето ти испанско гражданство е необходимо да се откаже от българското.А за това,4е в Бг се води с двоино не го знаех.Нямат ли тези хора обратна връзка за тия неща,доколкото знам не е практика българи да си сменят гражданството си в Испания,тъи 4е не са особено много.Извинявам се за тъпия въпрос,но детето ми с какви права ще е тук ако има испанско гражданство.Все пак в обществото не те питат ти какъв гражданин си,а като ти 4уят бг имената и испанския с акцент надали ще им мине през ума 4е аджеба ти си техен поданик  newsm78.
Тука българите запо4наха масово да си вадят този сертификат,4е си EU гражданин,за да не им се налага сменяне на тархети непрекъснато.Все още не съм запозната с този въпрос и не мога да коментирам по добре ли е или не,но ще се пита в естранхерия.

Лек ден на вси4ки,по късно пак ще намина  Hug  Hug

Общи условия

Активация на акаунт