Ако цветята са ви страст, заповядайте при нас!

• 38 224
  • 557
  •   1
Отговори
# 60
  • на втория етаж
Записвам се и аз....

# 61
Момичета, много ви благодаря за милите думи! Цветята ми носят огромна естетическа наслада, но вашите думи направо ми сгряха сърцето!  bouquet
Нелли, ето каучуковото дърво към днешна дата:

То си расте нагоре, но клоните му толкова натежаха, че един ден го намерих с корените навън - буквално се беше измъкнало от саксията. Тогава му направихме дървена подпора, която го придържа изправено.
Теди, лилавите камбанки са градинско двугодишно растение - първата година се сеят семената, зимува на открито и цъфти на другата пролет до есента. И аз не му знам името. Дъщерята на една позната донесла семената от Италия и аз с 300 зора си изкрънках две коренчета. Но тази пролет моите семенца не поникнаха и сега я дебна да ми даде нови коренчета Twisted Evil
Вечернице, хибискусът иска много слънце и много вода - моите са на южната тераса и едва този месец започнаха да цъфтят. В края на зимата трябва да се подрежат, за да се сгъсти короната и да има повече цветове. Торя ги всяка седмица и се отрупват с пъпки, но наистина кичестите губят доста от пъпките си.
Петуниите на снимките са от миналата година. Сега сандъчетата са пълни със сакъзчета, но още не са почнали да цъфтят обилно. Като станат готови, ще ви ги покажа Grinning

# 62
  • На края на света !
Страхотно е дървото ,моето е на половината ,но ще порасне.А да те питам то давало ли ти е някакви плодове?
Гледах в един научно популярен филм как едни риби се хранят с плодовете на каучуково дърво ,който капят във водата ,доста търсих и нищо не открих по въпроса ,а може и да е друг вид каучуково дърво ,знам ли? newsm78

# 63
Не, досега нито е цъфтяло, нито плодове е давало, а го гледам вече 10 години. До колкото зная, то е от семейството на фикусите, има бял млечен сок, който бил отровен. Но и така е красиво Hug

# 64
мале, че сте писалиииииии  Rolling Eyes

и аз имам кичести мушката, скоро ще ги покажа  Blush използвам възможността да се извиня на моята теменужка, която тук нарекох ялова, а тя взе, че ме зарадва с цвят  Blush (явно й беше необходима една година почивка, но не съм използвала противозачатъчни  Naughty - само любов  Blush)

и аз нямам късмет с фурмите, Теди

# 65
чак сега сколасах и аз да си преброя саксиите - 33 са  Flutter, но от половин година възобнових цветарското си хоби Blush преди това много пътувах и не можех да гледам цветя  Rolling Eyes

възхищавам се на хора, които гледат 1000!, но не мога да си представя какво представляват домовете им  newsm78 според мен многото цветя не изглеждат красиво, а просто наблъскано (това си е ЛИЧНО мое мнение) и естествено не можем да сравняваме гарсониера с триетажна къща с двор например  Blush

# 66
Ммм да....нагледах се на хубави цветенца GrinningБраво на всички цветарки !
За 3 дни ме нямаше и бързам да се запиша в новата темичка Flutter
Вече ги зброих- 29(без разсада на петуниите) общо стайните и балконските.Но скоро ще добавя поне още 5,които съм ги вкоренила и чакат да ги посадя.
Steffanie,разкошно каучуково дърво имаш-поздравление  bouquet

# 67
Цитат
Теди, лилавите камбанки са градинско двугодишно растение - първата година се сеят семената, зимува на открито и цъфти на другата пролет до есента
мисля,че говориш за Ружа newsm78

# 68
  • гр.Добрич
Набързичко се видях с Мама Цоцоланка и тя ми приготвила една торбичка с китки. В тая жега малко са се скапали, но все някое ще оцелее. Сложила ми е Традесканция-зелена, Аихризон, Фуксия, Калахое и едно на което не знам името. ще го снимам да кажете.

# 69
Набързичко се видях с Мама Цоцоланка и тя ми приготвила една торбичка с китки. В тая жега малко са се скапали, но все някое ще оцелее. Сложила ми е Традесканция-зелена, Аихризон, Фуксия, Калахое и едно на което не знам името. ще го снимам да кажете.
ха честити да са ти каланхоето и фуксиите ще се хванат от раз  bouquet

# 70
Аз някъде из темата бях писала ...ама пак ще питам,че не получих отговор.
Имам две саксийки с Каланхое.Листенцата започнаха да жълтеят . Thinking
Защо ли така се получава ...давайте съвет

# 71
  • На края на света !
 При преполиване листата на калахонето окапват. Не е необходимо да се пръска.
Когато растението прецъфти, цветовете трябва да се орежат, а саксията да се постави на хладно и полутъмно място, без да се полива. След около 20 - 30 дена отново се мести на светло и се полива както преди.

# 72
Когато растението прецъфти, цветовете трябва да се орежат, а саксията да се постави на хладно и полутъмно място, без да се полива. След около 20 - 30 дена отново се мести на светло и се полива както преди.

Благодаря ти за бързия отговор.
Ще спра да ги поливам...явно от там идва проблема. Thinking

# 73
при мен строманте не вирее, посадих го преди една седмица и от тогава нищо Rolling Eyes

# 74

Нелли, после почва ли пак да цъфти  Rolling Eyes (моето цъфти вече четвърти месец, но гледам, че почва да попрецъфтява  Blush)

ей, момичета, с тази тема много нови "симпатизанти" привлякохме с това заглавие  Hug поздрави за автора   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт