Ако цветята са ви страст, заповядайте при нас!

• 38 392
  • 557
  •   2
Отговори
# 75
  • София
Да се включа набързо Hug
Показвала съм ви моят Хибискус, точно кичест е и затова малко ме учудихте с това падане на пъпките newsm78
Моите всичките цъфтят Heart Eyes но спазвам някой неща, не трябва да седи на течение, не трябва да се засушава или поне да се избягва клюмването на листата и ако цъфне не се сменя мястото, пъпките в никакъв случай не се пипат, даже цъфналия цвят оставям сам да си падне.
Вчера бяха цъфнали два цвята едновремено Mr. Green

# 76
Момичета, много ви благодаря за изчерпателните отговори.
Направих си някои изводи и основния е, че не му арадисва мястото на хибискуса, щом иска много слънце.
Поливам го редовно, внимавам да не преполея, че така отиде едно друго цвете hahaha
Не е кичест, това успях да разбера, щото от 10 пъпки една цъфна Embarassed
Вчера си купих трънен венец и едно друго вечно зелено, дето не го знам как се казва, ще го щракна да ви го покажа.
Мъжът ми ще ме убие, щото до оня ден нямаше жива китка в къщи, заради хлапетата, а сега и двора пълен, и у дома се озелених.
Вие сте виновни! Hug

# 77
  • Карлово
Теди, виж какво открих в Стрелиция за цветето на Стелина
http://www.strelitzia-bg.com/detail.php?item_id=414

# 78
мяза на моето ама моето е само са му по- едри цветовете от на вашите петунии ами дано цъфне та да го снимам и да ог покажа Rolling Eyes

# 79
Аз явно  нямам късмет с хибискуса Crossing Arms
Не иска да цъфти и това е. Ако сега го клъцна, дали ще му стане нещо....или не newsm78
Струва ми се, че му е тъмно, но ме е страх да го вадя на ю/з тераса, че пека е невероятен и ще изгори за нула време.
Не занм каво да го правя...знам, че цъфти, защото от него дадох на майка ми, а при мен - нищо Thinking #Crazy

# 80
  • София
Нищо няма да му стане, ако го подрежеш малко Grinning но ако му е тъмно няма да помогне.
Когато не му достига светлина листата на Хибискуса стават по-тъмно зелени, изкарва само листа без пъпки ....по-добре го премести на по-слънчево и го натори Hug
А рязането остави за наесен. Дори и да го изкараш на тераса пак ще му е по-добре, но не на пряка слънчева светлина, за да не изгорят листата и да не е на течение. Ако имаш простор метни един бял чаршаф и кордисай цветето под него Joy Но внимавай с поливането навън по-бързо се засушава почвата

# 81
Включвам се като страстна цветарка. Даже реших да си проброя саксиите и те биле 48 на брой. Вече няма къде да ги слагам, но продължавам да си купувам. Последно време съм се запалила по орхидеите имам 6 на брой и са толкова красиви когато цъфтят. Малко трудно ми е да им осигурявам дъждовно вода за поливане, но засега успявам

# 82
Цветарки,
отново съм при вас! Hug
Започвам, да си показвам цветята, ако ви се гледат снимки!
Засега - само тези във всекидневната.
Снимала съм ги по местата им, без да ги подреждам специално за снимка.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=142905&photo=1

# 83
Набързичко се видях с Мама Цоцоланка и тя ми приготвила една торбичка с китки. В тая жега малко са се скапали, но все някое ще оцелее. Сложила ми е Традесканция-зелена, Аихризон, Фуксия, Калахое и едно на което не знам името. ще го снимам да кажете.

Ами тя ги носеше в 10 сутринта с надежда аз да ти ги предам...
Аз имам от нея традесканция- зелена, 2 алби, дърво на парите или нещо подобно(като дървото на живота, но с крехки стъбла), една тревичка, каланхое, едно, което не знам дали не е фуксия и една копривка, на която пътят се е отразил жестоко и вероятно няма да оцелее. Sad

Всъщност изобщо не съм се надявала на цветя и останах много изненадана. Даже нямам пръст и саксии...та сега осигурявам.

# 84
  • На края на света !
schneee доколкото знам периода на цъфтене на каланхоето е през зимата и началото на пролетта Thinking ,не очаквай да цъфти и през лятото.

# 85
eми аз само се пробвах, въпреки че очаквах подобен отговор  Mr. Green

а мама цоцоланка няма ли и насам да намине  Heart Eyes Rolling Eyes

момичета, да спирам ли анкетата  newsm78 има 43 отговора вече  Rolling Eyes имаше предложение да пусна за зодиите! за ли сте?

# 86
Гласувах и аз - имам около 30 саксии.  Simple Smile

Стефани, каучукът ти е страхотен! Моят също е на 10 години и така му висят клонките Simple Smile. Африкански млечен храст е това "дърво" цъфти и ражда плодове по принцип, но на мен не ми се е случвало такова щастие още. Synadenium grantii му е латинското име.

# 87
Значи ще намеря начин да го изнеса на по-светло моето хибискусче, че само зелении и никакъв цвят в стаите...балкона ври и кипи от цветове Crossing Arms

# 88
балкона ври и кипи от цветове Crossing Arms

ми покажи де  Rolling Eyes

# 89
  • На края на света !
За да цъфти каланхоето му е необходим период, в който тъмнината е около 15-16 часа на ден, Може да се постигне като го прибираш на тъмно вечер. Също е добре да се остави на по хладно.
Когато  прецъфти, цветовете трябва да се орежат, а саксията да се постави на хладно и полутъмно място, без да се полива. След около 20 - 30 дена отново се мести на светло и се полива както предиНе е необходимо да пулверизирате листата. Основното изискване е свеж въздух, затова през лятото проветрявайте редовно или изнесете саксията навън. Пресаждайте цветето, само ако е необходимо. Използвайте ниски саксии. Peace

Общи условия

Активация на акаунт