Разширени вени- кой, как се бори с проблема?

• 574 744
  • 1 111
  •   3
Отговори
# 660
  • загубено
Доли,след операция е така.
Аз имах мн голям проблем но никога
не са ми отичали краката.
Сега е ад. И мен ме боли след операцията,
не е нещо страшно но го усещам понякога.

# 661
  • Sofia
На мен ми отичат доста често,най-вече когато съм дълго в едно положение,напр.в кола,или ако хапна нещо солено....не е от бъбреци или сърце
Ако ми се наложи пътуване със самолет прави ли се някаква предварителна подготовка,терапия?Чувала съм,че не е много подходящо заради налягането да се пътува дълго със самолет Thinking

# 662
  • загубено
Зависи от дължината на полетът.
За малки полети нищо,за дълги се пият хапчета за
разреждане на кръвта.
За чорапи не знам,не съм питала.
По време на самият полет колкото може повече движение.

# 663
Doli, съдовият специалист, който ме прегледа, ми каза при пътувания - чорапи.
Аз имам и тромбофилия, по тази линия на дълъг път трябва да ползвам инжекции за разреждане на кръвта.
Раздвижване и разходка на всеки два часа. При път с кола просто можете да си вдигнете краката или да си легнете на задната седалка. Течностите не ги забравяйте.
Да не казвам голяма дума, Детралексът след около две седмици ми подейства за болката и дискомфорта.

Много ми е интересно, ходих в много добра болница за мен на преглед, гледаха ме на два ехографа много внимателно.
Вътрешните вени били наред, на единия крак на прасеца ми се появи разклонена вена. казаха, че това, което се вижда, е много малко и не представлява проблем. Че съм слаба и с бяла кожа и затова се виждало. Че ако съм била повече килограми, нямало да съм го видяла никога. С две думи бил естетически въпроса, не здравословен.
Личната ми лекарка ме посъветва да махна вената, която се вижда с лазер или склеротерапия. Според нея така няма да прогресира. Съдовият специалист ми каза, че е по-добер да не пипам, само ако ме притеснява естетически.
Защо тогава над месец ме боляха краката отзад на сгъвката, ако не е от вени и ми се появи изведнъж вената, която се вижда, не разбрах.

Между другото за пътуванията, на мен целият проблем ми се появи след две пътувания по 24 часа през 5 дни. Без инжекция за разреждане на кръвта, а имам тромбофилия и е трябвало, без спиране, почти без течности.

И момичета, първият въпрос на съдовия специалист беше дали пуша.

# 664
  • Sofia
Как се прави това изследване за тромбофилия?

Ох,утре съм на преглед,много ми е притеснено Sad

# 665
  • загубено
От какво се притесняваш ?

# 666
  • Sofia
за операция съм...скоро Cry

# 667
Тромбофилията ми откриха преди години във връзка с репродуктивни проблеми и изкарах бременността си на инжекции, разреждащи кръвта. Вас надали ви касае. Иначе ми изследваха времето на кръвосисирване.

Забравих да напиша, че баща ми има разширени вени, появили се след травма. Кракът му отича много. Отскоро си прави компреси със зелени домати и казва, че му намаляват болката и отока

Doli, аз като се сетя как ме беше страх какво ще ми кажат на прегледа.

# 668
  • загубено
Щом трябва оперираш.
Аз съм с две операции и сега се налага трета.
Ама не го мисля,и време нямам сега и искам да изчакам.

Мариголд,
На мен алтернативната медицина не ми помогна.
Щом бащати се чувства по добре.

# 669
  • гр. София
marigold_, къде беше на преглед?
При мен май започват да се появяват разширени вени. Усещам я, когато е топло и то не винаги. Но затова пък глезените ми оттичат, а и колената са ми станали едни.....някои панталони ми опъват там  Rolling Eyes .

# 670
neraiida, не е решение, но явно му носи някакво временно облекчение.

Leila, не живея в България  Peace

Нещо не я вярвам много тая работа как ми няма нищо и било козметичен проблем повече, а ме боляха краката на сгъвката зад коляното и отпред около колената. И с Детралекса се подобрявам.

Личната ми лекарка пък каза, че това били нормалните неща, които стават с годините - по някоя разширена вена тук-там.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2015, 23:33 от marigold_

# 671
  • загубено
Мериголд, потърси второ мнение.
Личната ти няма да я коментирам.
Въх те вените с годините се появявали  ooooh!
Аз имам вени от 20- 25  годишна дали ще да е от годините?
Че и бях 50 кила с парцалите върху мен.

За съжаление болеста не се лекува напълно само
се контролира. Винаги може да се получи рецидив.

# 672
Да, аз си имам записан час при друг специалист, поне докато чаках да дойде този час, намерих къде другаде да отида да ме видят. Че и самото чакане изнервя.
Ами, майка ми на 60 няма и една веничка.

# 673
  • София
Здравейте.Дали скоро някой си е правил склерозиране на вена в София.Ако може да сподели мнение за специалисти и самата процедура.Аз искам да си направя на една вена, но малко ме е страх от резултата.

# 674
  • загубено

Ами, майка ми на 60 няма и една веничка.

И моята няма.
Никой в родата няма аз съм първата.

А защо казват че склеротерапията не е полезна?
Знае ли някой?
Като ходих в Плевен ми каза някво светило, не не я препоръчва.
Не ми обясни защо.

Общи условия

Активация на акаунт