Разширени вени- кой, как се бори с проблема?

• 574 630
  • 1 111
  •   1
Отговори
# 690
  • загубено
Видях я аз цифрата,само така казах. Laughing
Касата не ги ли отпуска? Как така си го копуваш? Ами ако не го имаш?

# 691
Беше ми ясно, че щом ме пращат в аптеката на ВМА си знаят, че го има доставен този катетър. Ако бях си поискала по-рано рецептата вероятно щях да го открия на по-ниска цена. По време на операцията ми отстраниха изпъкналите вени с разрези, а накрая видях, че донесоха една кутия към която включиха този катетър и ми обгориха вътре вената............То всичко е предварително организирано от страна на лекари, аптеки с доставки.........

# 692
А Детралекс по колко време пиете? Цяла година или само през лятото?
Аз пия от месец и половина, спрях няколко дни, защото бях болна и не исках да смесвам лекарствата и пак ме наболява около колената отвътре?
Сега си го продължих, но се чудя, като го спра за почивка, какво ще стане.

# 693
  • Варна
А Детралекс по колко време пиете? Цяла година или само през лятото?
Аз пия от месец и половина, спрях няколко дни, защото бях болна и не исках да смесвам лекарствата и пак ме наболява около колената отвътре?
Сега си го продължих, но се чудя, като го спра за почивка, какво ще стане.

Не знаех, че може да се пие целогодишно.. По принцип всяка година си правя един курс пролетта, но тази година бях зле и направих един курс и през лятото.
Някой мазал ли се е с масло от гроздови семки и ако да, то има ли подобрение?

# 694
Хексе, е сега в студеното време имаш ли оплаквания?
По принцип през другите години курсът през пролетта предпазва ли те горе-долу от оплаквания през лятото?

Личната ми лекарка каза, че някои тромболози препоръчват Детралекс да се взима прец цялата година, други - само през лятото.

Болките при вас  около вътрешната част на коляното ли са, когато ги има?

# 695
  • Варна
Хексе, е сега в студеното време имаш ли оплаквания?
По принцип през другите години курсът през пролетта предпазва ли те горе-долу от оплаквания през лятото?

Личната ми лекарка каза, че някои тромболози препоръчват Детралекс да се взима прец цялата година, други - само през лятото.

Болките при вас  около вътрешната част на коляното ли са, когато ги има?

Досега ми беше достатъчно.
 Тази година обаче, може би прекалих с плажа, може и да съм била малко обезводнена или дявол знае какво, но имах оплаквания и през лятото, затова направих курса. Сега обаче (в студеното време ) пак имам  Sad, затова и започнах да се мажа с масло от гроздови семки.
Да, при мен болките са предимно около вътрешната част на коляното, малко по-отдолу са самите разширени вени.

# 696
А ти имаш разширени вени по бедрата ли?

Аз имам една разклонена от вътрешна страна на прасеца, за която тромбологът ми каза, че е много малка и, че ако съм била по-пълна, нямало да личи. Не ми препоръчва даже махане с лазер или склеротерапия.
По бедрата уж нямам, дълбоките уж са наред.

Не мога да разбера тогава защо въпреки, че пия Детралекс от месец и половина, пак се обажда болка около коляното.

По принцип при разширените вени, където и да са, около коляното ли е болката?

# 697
  • Sofia
Да нямаш проблем с коленете?Може да си направиш ехография или рентген на коленете да видиш дали болката е от там,а не от вените.

# 698
И аз вече се чудя, първо беше около коляното отвътрешна страна и отзад, сега е отвътре около колената само. Личната ми лекарка каза, че това звучи като проблем с дълбоките вени. Бях при специалист, нямало проблем там.
Но пък и оплакванията ми започнаха, когато след една нелепа история ми се появиха и самите вени,  които не бях имала до момента.
Doli, ти когато си имала болка, тя е където са самите разширени вени ли?
Ти как се чувстваш след лазерната операция?

# 699
  • Sofia
Да,болката ми е била където са вените.Болки в коленете си имам по други причини.
Добре се чувствам след операциите,на единия крак вече почти не се виждат малките белези,вените са по-прибрани/юни беше операцията/...на другия/преди 18дни беше/ вече минават синините,леко е втвърдено мястото на отстранената възпалена вена,но болката отмина и съм добре.

# 700
Надявам се лазера да бъде решение във времето  Peace

Аз имам час при друг специалист на 1ви декември и ще видим дали ще ме посъветват да махам нещо.
Първият специалист, който ме прегледа каза, че няма нужда, освен ако не искам по естетически причини. GPто ми каза да махам, за да не прогресират. А и не е като да нямам оплаквания съвсем.
Като се замисля, над коляното, където е болката, виждам вени, но според лекарката, която ме прегледа, това нищо не било. Била съм с бяла кожа, ще видим  Rolling Eyes
Баш си е начален стадий на разширени вени, лекарите почти не го броят, защото не виждат усложнения на този етап и визуално не е нещо особено.

# 701
А изтръпват ли ви краката?

# 702
  • Sofia
не

# 703
  • загубено
.
Не

# 704
  • гр. София

Не. Мен лятото ме болеше от време на време отстрани на лявото коляно. Там ми е и леко разширена вената. Не съм опитвала с масло от гроздови семки, но ако има някаква полза мога да пробвам и без това в къщи имам и се чудя какво да го правя, че ми е в повече..... Чудя се дали да не си купя ластични чорапи?  newsm78 И какви да са - до коляното или и над коляното при положение, че вената ми е изпъкнала точно отстрани на коляното?  Thinking 

Общи условия

Активация на акаунт