Разширени вени- кой, как се бори с проблема?

• 574 822
  • 1 111
  •   1
Отговори
# 975
  • Sofia
Аз се оперирах 2015год.в Трета градска болница,лазерна,800лв.д-р Николай Величков,доволна съм.Имах и направление.Имаше в стаята жени с клическа операция и нищо не плащаха.
Юни месец беше на единия крак,октомври на другия,който имаше тромб.

# 976
  • София
Doli, благодаря за бързия отговор!
Какво се прави при лазерната операция, какво се случва с вената? Ако са ти разяснили, че тази операция има предимства, моля те, сподели какво са ти казали.
Д-р Николай Величков в Трета градска ли преглежда?
Добре ли се чувстваш, след като е минало немалко време вече? Имаш ли тежест, пулсиране?

# 977
  • Sofia
Не си спомням Rolling Eyes
предимството е ,че бързо зарастват дупчиците,няма разрези,ставаш и ходиш след няколко часа. Аз имах и малки срязвания,но са ги лепили и нямам никакви белези.Не си личи че е било оперирано.
Мога да погледна в епикризата утре какво е правено.
Добре съм засега,няма болки,крампи и пулсиране.
Ако искаш мога да ти дам личния му телефон и да се разберете за консултация.Пратила съм доста близки и познати при него и всички са доволни .

# 978
  • София
Doli, благодаря, ще се радвам да изпратиш телефон на лични.
А за епикризата, не си създавай излишен труд, най-вероятно нищо няма да разбера Simple Smile
Белези най-малко ме притесняват, то и без тях положението е грозна история от повърхностни вени и капиляри.

# 979
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
мюмла, от това което събрах като инфо, разбирам, че всичко зависи от състянието на вената. Има тромбофлебити за които най-подходящо е класическото изтегляне на вената, за други лазер, за трети това вещество, което се впръсква.
Аз съм с флебит, купих си ластичен чорап и нещо не се получват нещата, само се смъква.
Ако седя на едно място е ок, но ако ходя, се свлича, нещо не може да се разберем с него...
Трябва да питам съдовия хирург при който бях не е ли по-добре да се оперира вената? Какъв е смисъла да не носят тия чорапи с комресия, при условие, че разширените вени не се събират пак?

# 980
  • have faith and be patient ..
Вече разширена вена по никакъв начин не може да се прибере,  само оперативно,  напишете в гугъл лазерна операция /аблазив на вена и се запознайте със подробностите,  напишете и класическо премахване на вени и пак,  не питайте по форумите кой от какво е доволен,  а според мен и тези лекари ви мятат много сериозно,  потърсете второ и трето мнение от различни съдови хирурзи,  със съвременна техника... За класическото премахван,  че и със спинална упойка!! ,  съм чувала само лоши неща,  режат се дупки,  вената се издърпва,  като проблема може да не е само повърхностен и да се вижда..  Търсете някой с ехограх, който щебогледа целия крак и цялата вена,  какви са тия лекари не знам...  А и щом пак ще се плаща 1000 лв близо изобщо не се занимавайте,  лазерната я правят даже и със местна упойка,  в моя случай аз исках да си дремна и през вената ме приспаха..  Тези спиналните не знам защо още ги правят

П.п. А щом чорап се смъква ме навежда на мисълта че е неподходящ размер,  аз моите по половин час ги обувах,  после някой трябваше да ми го издърпа и си ми беше мноооого стегнат,  горе мисля имаше някакъв силикон като на  чорапите жартиери,  абе с две думи нямаше мърдане

# 981
Вече разширена вена по никакъв начин не може да се прибере,  само оперативно,  

Това не е вярно, зависи каква е вената. Моя позната имаше много изпъкнала отпред на бедрото, прибра се с три процедури склеротерапия.
Скрит текст:
Изчаквам малко да ми минат синините и аз ще кача снимков материал- моята е отзад на сгъвката на крака, дано да се прибере от склеротерапията окончателно - засега е започнала да се прибира.
Иначе за чорапа съм напълно съгласна, че много трудно се обува, но вече свикнах от 20 дни - обувам го за 3 минути някъде.

Последна редакция: вт, 24 яну 2017, 10:43 от Rosita

# 982
  • София
Sunshine-rainbow-lollipop, С. Алекс, благодаря за отговорите!
С. Алекс, доколкото разбирам, лазерната операция е правена амбулаторно, така да се каже, без престой в болница. За София видях сайт на д-р Атанасов, който практикува това лечение, но не открих много отзиви на пациенти. Ще прочета още, когато ми остане време. Възможно е този вариант да е подходящ при определени случаи.
Четох, че при някои лазерна операция е правена със спинална упойка. За склеротерапия пък останах с впечатление, че има ефект при леки случаи.
Няма лошо човек да се запознае с опита на други Simple Smile.
Мисля да посетя още един/двама лекаря и да се оперирам възможно най-скоро.
Rosita, ако не е неприятно за теб, би ли споделила къде се лекуваш.

# 983
Мюмла, аз съм написала къде се лекувам - върни се малко по - назад в темата. Не искам да повтарям, защото ще е като реклама, а и аз не съм още 100% убедена  - резултатите ще покажат.
Моята вена е доста зле, но не е главна вена - затова съм подходяща за склеротерапия.

# 984
Вече разширена вена по никакъв начин не може да се прибере,  само оперативно,  

Това не е вярно, зависи каква е вената. Моя позната имаше много изпъкнала отпред на бедрото, прибра се с три процедури склеротерапия.
Скрит текст:
Изчаквам малко да ми минат синините и аз ще кача снимков материал- моята е отзад на сгъвката на крака, дано да се прибере от склеротерапията окончателно - засега е започнала да се прибира.
Иначе за чорапа съм напълно съгласна, че много трудно се обува, но вече свикнах от 20 дни - обувам го за 3 минути някъде.

аз това имах предвид де , че без хирургична намеса не става , включая и инжекция , щото пак е от хирург Simple Smile)

п.п. моя грешка - написала съм оперативно , не хирургично  Peace

п.п.п след лазера те изписват след 2 часа  Peace с бинтован крак и отдолу много стегнат чорап , от лекаря който ме "оперира" знам , че по -леките случаи се правят с инжекцията , в моа случай комбинира лазер за по-сериозните места , и инжекция за още спасяемите съседни разклонения   Peace

# 985
  • София
Rosita, благодаря!
С. Алекс, благодаря и на теб!

# 986
С. Алекс bouquet - не съм те разбрала Simple Smile
Иначе д-р Радев, който ми прави склеротерапията не е хирург, а ангиолог - съдов специалист.
Прави и лазерна аблация, но каза, че не съм подходяща засега.

# 987
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
П.п. А щом чорап се смъква ме навежда на мисълта че е неподходящ размер,  аз моите по половин час ги обувах,  после някой трябваше да ми го издърпа и си ми беше мноооого стегнат,  горе мисля имаше някакъв силикон като на  чорапите жартиери,  абе с две думи нямаше мърдане

Много е стегнат, да, и силикон си има, просто бедрото ми е особено, вероятно трябваше да взема чорап с колан през кръста!

# 988
  • Sofia
С колан са и моите,другите ми се свличат и на мен,удобни са Peace

# 989
много странно , не мога да си го представя с тези чорапи , даже помислих , че е шега с това през кръста , но явно има и такива Simple Smile) Mr. Green

Rosita като цяло имах впредвид , че изпъкнали вени без намеса на доктор и някаква интервенция , не се заличават , нито с кремове , нито с хранителни добавки ..

вчера попаднах на пост във фейса с един китайски крем за точно такива изпъкнали вени , ще го постна ако някой има интерес и желание да го пробва , но лично аз не вярвам вече на такива чудеса .. може би ако не бях бременна и имах още изпъкнали вени щях да рискувам 8 лв  Mr. Green
п.п. даже сега е намален на 40%  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт