Разширени вени- кой, как се бори с проблема?

• 575 103
  • 1 111
  •   1
Отговори
# 420
Има права, има съответните документи. И наскоро го даваха и в "Преди обед". Аз нещо му станах адвокат, но истината е, че само в него виждах някаква надежда и се радвам, че преодолях страха си. Операцията е къде-къде по-страшна. Всеки както си реши, аз след четене на много информация се срях на него като най-надежден. И засега съм много доволна!

# 421

ell7, какво си си правила? Не стана ясно? Аз съм много доволна, засега де, но минаха вече 5 месеца
Склерозиране

# 422
Кой ти го прави? От склерозиране от нашите лекари не съм чула някой да е доволен. На Галили методът е различен, аз затова отидох. Прави и на дълбоки вени

# 423
Кой ти го прави? От склерозиране от нашите лекари не съм чула някой да е доволен. На Галили методът е различен, аз затова отидох. Прави и на дълбоки вени
Това е чудесно ,но 2000 лв е сериозна сума и не всеки има в наличност за жалост  Confused.

# 424
За съжаление знам само, че е от мас и невен. Ама как точно се прави, не знам.
Баба бърка на село всяко лято. Става едно гадно зелено нещо, подобно на Витасин крема.
Мехлемът е много ефикасен за третиране на кожа при изгаряне.

Мехлемът се прави от свинска несолена мас една кутия  както се продава в магазина не помня точно грамажа  -продава се в кръгли пластмасови кутии  и  4-5  големи шепи пресен цвят от невен. Маста се разтапя  на котлона в по-голям съд защото кипи  и се слага невена.Пържи се около 10 минути. Прецежда се чак на другия ден след повторно разтапяне и се съхранява в хладилник.Мехлемът е чудесен.

# 425
Помня че баба ми ме караше да събирам кестени за нейните разширени вени.Но не знам точно какво ги правеше.

# 426
При мен се появиха по време на бременността. Правих следните неща, които ми помогнаха, а и бях чела за тях по нета. Първо ако имате плоско стъпало необходимо е да носите ортопедични стелки, защото трябва да има еднакво налягане към двата крака. Ортопедичните чорапи ме спасяваха също. Иначе трябва да се приема много витамин ц, защото вените се свиват от него. Аз пиех и ябълков оцет, всеки ден, разреден с вода. Иначе много дразни стомаха. Мажех се и с масло от невен директно върху вената. Диетата много ми помогна. Ядях много череши, като им дойде сезона и ягоди. Те имат доволно количество витамин ц и много помагат. В тези дни в които хапвах череши направо ми изчезваха болките. В момента има киви и то върши работа, както и чай от шипка. Повече супички от коприва, див чесън, плодове, зеленчуци. По-малко бял хляб, сол и червени меса и твърдо не на мекиците, пиците, кифлите, вафлите. Хубаво е ако имате килограми в повече да се опитате да смъкнете поне малко. Като смъкнах няколко след раждането, вените постепенно спраха да ме боят толкова силно. Преди раждането правех и йога, докато ми позволяваше корема, за да се движа по малко. Иначе продължителното ходене ми причиняваше болка.
И така с всички тези неща настъпва подобрение, но всичко става бавно. В първите две седмици почти не се усеща ефект, но после започва да се подобряват нещата.

Иначе ето тука има метода на един лекар с нетрадиционна медицина. Аз прилагах само някои неща, защото бях бременна и не смеех да се мажа с разни отвари, но и малкото което направих ми помогна. http://www.blitz.bg/article/13536

# 427
здравейте искам да ви попитам имам болка в левия крак и пулсиране дали е проблем с вените според вас

# 428
  • загубено
Според мен народната медицина може да се прилага само като помощна.
При сериозни проблеми с вените е хубаво да се търси мнение на
специалист и то не само на един.
Правила съм разни мехлеми и съм мазала,но ефект никакъв.
Хапчета пиех и упражнения правих,пак нищо.
В крайна сметка стигнах до операция и на двата крака.

Миленка,ние не можем  да кажем какво е точно.
Посети съдов хирург.
Аз лично не съм имала никакви оплаквания,дори когато вената беше излязла много.
И за една нощ стигнах до тромбофлебит.

# 429
ясно ще видя как ще посетя съдов,че личния не ми дава направление.Дано не е нещо с вените само.А ти как разбра,че си стигнала до тромбофлебит

# 430
  • загубено
Посети съдов и направо искай да ти назначи доплер.
Ами тромбофлебитът е явен,кракът отича на мястото и се зачервява.
Не можеш да го сбъркаш с друго.
Не се плаши,това е усложнение след дълги години проблем с вени.

# 431
благодаря за информацията,защото мен това ме притеснява да нямам такова по принцип видимо на крака няма нищо.Моля се само да не е нещо с вените а от бременността,ами знаеш ли колко струва прегледа?А ти кой набор си ако не е проблем,че питам

# 432
  • загубено
Нямам идея колко струва прегледа.
По принцип вените могат да са и вътрешни.Така че само лекар и
изследвания могат да покажат какво е положението.

Годините нямат нищо общо с болестта.
Аз имам проблеми от 20 годишна,като килограмите са
ми около 50-55 .Чак след 1-вата бременност нещата позагрубяха и след
втората се наложи операция.

Вместо да се шашкаш и да го мислиш отиди и потърси мнение на специалист.
Операцията е крайна мярка,има и други начини на лечение.
Само трябва да е навреме.

# 433
да знам,че годините нямат общо просто от любопитство поппитах.И също ми е ясно,че може да са вътрешни това ме притеснява.Ама личния не ми дава направление и незнам колко пари е на свободно

# 434
От скоро нося чорапогащник с 2 степен (70 ден)  се чудя за лятото дали няма да е по-добре да си купя дълги чорапи.  Моля за съвет?

Общи условия

Активация на акаунт