Разширени вени- кой, как се бори с проблема?

• 574 951
  • 1 111
  •   2
Отговори
# 900
  • варна
Вчера за първи път посетих съдов хирург, оказа се ,че имам рефлукс на вените и веднага ми предложиха лазерна аблация на цена 1200 лв на крак, аз имам два болни крака. Цената е непосилна за мен, но искам да попитам има ли подложили се на такова лечение и дали са доволни.
Аз съм от Варна, има ли специалисти, които я извършват на по- ефтино

# 901
  • Sofia
На мен ми правиха за по 800лв.на крак,в София,3-та градска,д-р Величков. Засега съм доволна.

# 902
На мен ми правиха за по 800лв.на крак,в София,3-та градска,д-р Величков. Засега съм доволна.

А какъв е резултата? Аз си направих класическа операция и като цяло съм доволна, но виждам, че на същия крак почват други вени да се показват и изтръпвам направо. Искам да си спестя още операции. Затова питам.

# 903
  • Sofia
Засега съм доволна,още не е минала година....няма гаранция,че няма да се появят

# 904
  • ПРИ ЛЮБИМИТЕ ХОРА
А къде си правихте класическата операция  adamal?Поемаше ли се тя от ЗК?

# 905
А къде си правихте класическата операция  adamal?Поемаше ли се тя от ЗК?

Поема се от ЗК. Моята обаче си я платих, защото имам застраховка от работата с лимит 1600 лв. за операции и го използвах уж да ми обърнат повече внимание. В Софиямед.

# 906
  • ПРИ ЛЮБИМИТЕ ХОРА
Благодаря за отговора adamal!

# 907
  • Sofia
Ох,като чуя за Софиямед и изтръпвам Confused

Доволна ли си от операцията там,каква беше цената,кой те оперира?

# 908
Ох,като чуя за Софиямед и изтръпвам Confused

Доволна ли си от операцията там,каква беше цената,кой те оперира?

Ми аз нямам кой знае каква база за сравнение относно операциите. Добро обслужване. Операцията мина добре. Оперираха ме д-р Марков и д-р Тодоров. Лошото е че пак ми излизат вени на същия крак. Може би натоварването на тези вени е по-голямо след като отстраниха другата, която беше зле.

# 909
  • have faith and be patient ..
Вчера за първи път посетих съдов хирург, оказа се ,че имам рефлукс на вените и веднага ми предложиха лазерна аблация на цена 1200 лв на крак, аз имам два болни крака. Цената е непосилна за мен, но искам да попитам има ли подложили се на такова лечение и дали са доволни.
Аз съм от Варна, има ли специалисти, които я извършват на по- ефтино

аз скоро правих и на двата крака през 3 седмици  , д-р Големанов ,ходих до Бургас , там цената е 870 или нещо такова , тук е с  50-100 лв по -скъпа , но като сложиш горивото излиза същата работа горе долу .. минал е само месец , за сега съм доволна от вените , които бяха като корабно въже , няма и помен  Peace

# 910
  • Sofia
Кога ти я правиха и кога забеляза появата на нови вени?
При мен също май се появиха нови,но ако не ми създават проблеми няма да им обръщам внимание.
Приемаш ли някакви лекарства в този сезон?
Аз пия Детралекс от юни до септември и се мажа с лиотон 1000.Старая се да имам повече движение,плувам...имам доста килца за сваляне Embarassed

# 911
Да не отчайвам никой с обобщението си ( и аз съм в кюпа Laughing), но от четеното напоследък всички доволни са със скорошни операции. Аз също имам приятелка, която преди години я оперираха, но каза че отново избиват на други места, но не я болят поне. Което казват и други жени тук. Аз лично реших, че ще държа до последно, всмисъл докато операцията не стане не само от козметична куртоазия... Аз направих 3 месеца Детралекс, свърши ми и ми се ще да купя нещо друго за пиене, че още жеги предстоят и ме наболват... Ккаво да купя? или мога още месец детралекс Thinking

# 912
Кога ти я правиха и кога забеляза появата на нови вени?
При мен също май се появиха нови,но ако не ми създават проблеми няма да им обръщам внимание.
Приемаш ли някакви лекарства в този сезон?
Аз пия Детралекс от юни до септември и се мажа с лиотон 1000.Старая се да имам повече движение,плувам...имам доста килца за сваляне Embarassed

Ако въпроса ти е към мен - преди 2 години - не пия нищо, че няма безобидни хапчета. Варя чай за вените и пия и разни такива билкови. Не мога да кажа има ли ефект, защото съм наплашена и почвам да взимам мерки дори още преди да ме болят вените. Сега съм се вторачила в една вена и я гледам дали ще почне да става като старата ми дето я махнах. Ако стане така веднага ще тичам да се консултирам с лекар.

# 913
  • София
Здравейте! Аз съм с проблемни вътрешни и външни вени на краката. Много се притеснявам от тромби , правен ми е доплер преди около три години(нямаше проблем) и искам да попитам , на колко време се ходи на този преглед с доплер , на какъв период ? Външно имам само една видима вена , проблема е с вътрешни. От един месец имам постоянна тежест в краката и странно на места ми пулсират краката , това не ми се беше случвало , направо си е видимо потрепвнето , дали някой е имал същия проблем? Благодаря предварително!

# 914
и веднага ми предложиха лазерна аблация на цена 1200 лв на крак, аз имам два болни крака. Цената е непосилна за мен
Така, лазерната аблация е по-модерният метод, но не е непременно по-добър. Зависи какъв е случаят. На мен например ми казаха, че трябва да се направи стрипинг (т.е. изрязване на цялата вена, която в моя случай е по цялата дължина на крака - от глезена, до корема, който някога е учил биология в училище, това е голямата подкожна вена).
Това беше по клинична пътека, така че не съм плащал за операцията (преди шест години). Вената сега я няма, имам само няколко точки на няколко места по крака, които само аз си ги виждам (е все пак съм и мъж).

Общи условия

Активация на акаунт