Разширени вени- кой, как се бори с проблема?

• 574 860
  • 1 111
  •   2
Отговори
# 945
Здравейте, преди повече от четири години получих флеботромбоза минах през фраксипарин ,синтром ,носене на чорап около две години и сега нито пия нещо нито слагам чорап но честно казано не знам какво става с тромба ..?? Последните ми прегледи при съдов хирург бяха преди повече от година и половина и неговият отговор беше че вената е добре .....но крака ми отича ,аз живея с постоянната мисъл ,че имам тромб и той може да тръгне към белият ми дроб дето се вика нито съм болна  нито съм здрава ..
движа се доста ,спортувам общо взето се чувствам добре,като изключим честите крампи на прасеца на засегнатия крак и най вече състоянието на парени, дискомфорт и леки натрапчиви болки  в крака най вече вечер при покой ,чудя се това дали е следствие на проблем с вената или се е развила някаква невроза .
При ходенето ми при разни съдови доктори преди години всички казваха -е ми така ще е ще се пазиш ..?? и съм останала с впечатление,че няма начин този тромб да бъде премахнат по някакъв начин но май съм в грешка,ако има такава възможност  моля за съвети

# 946
  • Sofia
Прави си прегледи редовно,пий повече вода,вит.С и магнезий.

# 947
да разбирам ли,че няма наистина начин тромба да бъде разбит,изсмукан или не знам какво друго ...и така трябва да живея с мисълта,че тази гад всеки миг може да реше да се разходи към главата ми ..

# 948
  • Sofia
Моят тромб беше премахнат с лазерна аблация.
На теб предлагали ли са ти операция?

# 949
Е ми не ,нали това казвам ,всички казват няма проблем,носи чорап,пий детралекс ,не пуши и ..дрън дрън  а кракът ми всеки ден си ми се оттича,вечер или ще ме боли или ще ме щипе ,сърби и ..и аз самата не знам какво още и от време на време се вижда една външна вена да се подува .
Честно казано положението не е отчайващо,нито болките ми се толкова силни ,нито начина ми на живот е коренно променен но този здравословен проблем стои в главата ми от събуждането ми до заспиването. Интересното ,което ми прави впечатление последните месеци е ,че болките или целият ми дисконфорт е право пропоционален на атмосферните условия и ми се струва,когато атмосферното налягане е по ниско проблемите ми са по големи,когато се повишава в такива дни съм много по спокойна дори има дни когато забравям за крака и шума в ушите ми ..дали пък не си внушавам .. Sad

# 950
  • have faith and be patient ..
ами защо пък не отидеш на лекар примерно !? казваш ,че година , година и нещо не си ходила ... за една година много неща могат да се променят вярвай ми , лекар най-добре ще ти каже в какво състояние е кракът ти ,има ли нещо сериозно , опасно и т.н. ,за мен не е нормално крака да отича ,да боли или да има какъвто и да било дискомфорт .. не очаквай диагноза от форума  Peace

п.п. и под лекар имам в предвид съдов хирург с доплер и т.н. , не ЛЛ  Peace Peace

# 951
Здравейте, преди повече от четири години получих флеботромбоза минах през фраксипарин ,синтром ,носене на чорап около две години и сега нито пия нещо нито слагам чорап но честно казано не знам какво става с тромба ..??
...
При ходенето ми при разни съдови доктори преди години всички казваха -е ми така ще е ще се пазиш ..?? и съм останала с впечатление,че няма начин този тромб да бъде премахнат по някакъв начин но май съм в грешка,ако има такава възможност  моля за съвети
След 4 години тромбът вече не е такъв проблем. Проблем са венозните клапи, които лека полека се унищожават. Състоянието се нарича "постфлебитен синдром" и... за съжаление, продължава цял живот. Засега.
Това обаче е така, ако флебитът е засегнал дълбоките вени, а не само подкожните.
Аз съм с такова нещо от вече 26 години. На дълбоката бедрена вена.
И аз спрях да нося чорап след няколко години, обаче това беше най-голямата грешка. Защото кракът ми отичаше, от това получих множество разширени вени, което пък от своя страна задълбочи още повече проблема. Кракът ми вече беше постоянно отекъл и не можеше да се върне към нормалните размери през нощта. Един ден си казах, че повече така не може и започнах да търся решение.
Но разбира се, решение на този проблем няма. Засега, както казах. Поне докато не се измисли надежден метод за венозно клапно протезиране или пластика на вътрешната венозна стена.

Решение (някакво) обаче все пак имаше - оперираха ми подкожните разширени вени, включително голямата кожна вена. Това силно намали отичането. Сега нося ластичен чорап веднага след ставане. Хубав чорап. Почти съм свикнал с него.

Питаш за съвети.
Вярно е наблюдението ти, че при промяна на атмосферното налягане, проблемите се увеличават. Така става и когато е по-топло.
В такива дни е добре, когато се седи, кракът да е повдигнат.
От физическите усилия най-добре действа ХОДЕНЕТО - по равен терен, с умерена, дори бърза, крачка. Тичането, изкачването на стълби и карането на велосипед обаче увеличават отока на крака и е добре да се избягва.
И задължително носи ластичен чорап (най-вероятно втора степен) - това много ще отложи, или дори може да предотврати, образуването на разширени вени.

# 952
  • София
Записвам се да ви следя  bouquet След първата си бременност нямах поражения, но след втората....  Thinking След време ще отида на съдов хирург профилактично. Възможно ли е да имам много повърхностни варици, а да нямам разширени вени...?

# 953
Да, аз съм така. Проблема е, че е грозно, но иначе се води лек случай

# 954
  • Sofia
Възможно ли е да имам много повърхностни варици, а да нямам разширени вени...?
според мен-не,но най-добре лекар да види

# 955
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Здравейте, след консултция със съдов хирург, ми препоръчаха да нося стягащи чорапи. Колебая се между MediLight   и Medica, вторите са двойно като цена спрямо първите, и твърдят, че са швейцарски. Моля някои да сподели мнение, какво носите, от какво сте доволни?

# 956
# 957
  • В големите очи на малчо, а географски - София.

Имат ли представителство тук?  Или ги поръчвате от Русия?

# 958

Имат ли представителство тук?  Или ги поръчвате от Русия?
Има ги по разни аптеки, но където аз проверявах, бяха на двойна цена спрямо това, което намерих във верига магазини "Самоздрав".
Аз имам в момента чорапи за година и половина напред (при добра грижа, един изкарва по половин година ежедневно носене и ежедневно пране), обаче наскоро проверявах там и ми казаха, че са ги сменили с някакви "турски". Не съм пробвал турските, но били на същата цена и били, така казват, същите. Та проверете там. Ако сте от София, "Самоздрав" имат щанд в Централни хали.
Иначе аз съм пробвал няколко марки чорапи, докато попаднах на тези - за мен те са на много добро световно ниво. Цената на един чифт цели чорапи (покриващи целия крак) беше около 60 лв последно, обаче се продават и поединично.
Трябва да внимавате за мерките на вашия крак!, защото има различни размери.
Иначе "Тонус еласт" не са руски, а са латвийски производител.

Редакция:
Намерих го в интернет сайта им:
http://samozdrav-bg.com/index.php?route=product/product&path … mp;product_id=855
Обаче пише марка "Variform", за която марка не мога да гарантирам лично, а и не мога да открия в интернет информация за нея. Може би точно това са турските.
Този модел, обаче на Тонус еласт, го ползвам аз.

Последна редакция: пт, 02 дек 2016, 18:46 от vasilevtm

# 959
Препоръката ми остава само за Тонус еласт. Днес погледнах турските Варифом и не ги харесах - много са дебели и, честно казано, не виждам разлика между тях и българските, поне на пръв поглед.

Общи условия

Активация на акаунт