Разширени вени- кой, как се бори с проблема?

• 574 812
  • 1 111
  •   1
Отговори
# 990
Моят чорап не се свлича, много стегнат е. Със силиконова лента се закрепя за бедрото, много съм доволна, с пръсти.

# 991
  • в колонките
Един въпрос от невежа като мен:  Възможни ли са крампи по краката от разширени вени?  newsm78

# 992
  • Sofia
Да,имах ги почти постоянно,ужасно болезнени.След операциите нямам вече.
Дано никога не ми се случват Praynig

# 993
  • в колонките
Да,имах ги почти постоянно,ужасно болезнени.След операциите нямам вече.
Дано никога не ми се случват Praynig

Господ здраве да ти дава,  Hug  Понеже съм с  диабет тип 2 , почти непрекъснато пия Магнезии, но крампите не спират. Разбрах,че причините за моите крампи не са от кръвната захар, защото я поддържам в норма. Явно трябва да търся съдов хирург, а живея в чужбина...
    Благодаря ти още веднаж,  bouquet

# 994
Здравейте, искам да споделя какво правя за моите разширени вени. Те са на единият ми крак доста изпъкнали и набръчкани на свивката на крака. Правих операция преди 9 години и на 4 пак се появиха. От година и половина нося чорапи- лято с дълги поли тънки които се водят за първа компресия, зимата втора, Съдов хирург ми изписа втора компресия,но продавачката от магазина ме посъветва за тънките чорапи. Има правило как се измерва крака за да си вземе човек размера си. Доволна съм. Трудно се свиква но са от полза. Операция втора нямам желание да правя. Другото което правих и ми помогна да съм доста по добре е Сириус Д-пиех го осем месеца и го препоръчвам. Сега от половин година си позволявам 2-3 дена да ходя без чорапи. Вечер си мажа краката с крем .

# 995
Да попитам, склеротерапията която прави доктор Радев, същата ли е която прави и д-р Галили в МЦ Епика, защото има голяма разлика в цените?

# 996
  • Sofia
Галили съсипа краката на наша позната #2gunfire

# 997
какво се е случило, винаги ли има риск при този метод?

# 998
  • Sofia
Има риск,когато е некадърен този,който я прави.
Била е няколко пъти при него,станало е още по-болезнен и подут кракът,не са се затваряли раните,сърбежи,изтичало е лимфа и т.н. На всичките изтърпяни мъки и над 2000лв е дала.Пратих я при моя хирург в 3-та градска и я спасиха.

# 999
  • have faith and be patient ..
и аз чух ,че този е страшен шарлатанин и не прави нищо по -различно от другите като инжекции .. само дето цените му са до небето и не знам защо ходят при него толкова хора .. рекламата си казва думата  Peace

# 1 000
Аз ходих на контролен преглед, д-р Радев каза, че вената се е прибрала и няма нужда от трета процедура. Леко ме притеснява това уплътнение, което напипвам върху самата вена, но той каза, че с времето ще се разсее.

# 1 001
Роси,  би ли разказала по подробно за процедурата, болезнена ли е, посинява ли кракът, колко време се носи този чорап , може ли да се върнеш на работа веднага, че съм малко страхлива и не съм се решила още на никаква процедура

# 1 002
Веднага можеш да се върнеш на работа, но превръзката е малко неудобна, защото става доста стегната и се носи 48 часа. След втората процедура бях с превръзка 24 часа. Съвсем малко ме наболяваше след втората процедура. След първата трябваше да ходя около два часа, а след втората - поне половин час пеша. Всъщност дискомфорта е от самата превръзка. Чорапът трябва да се носи от 2 седмици до месец, но той е много стегнат. Имам някои посинявания, които започнаха да се разсейват, дано и уплътнението да изчезне скоро.

# 1 003
Здравейте и от мен Simple Smile.
И аз ще трябва да се оперирам. Бях се навила да е този месец, но излезе друг проблем, който се надявам да се реши скоро.
Бих искала да помоля да споделите за операцията с лазер, тя се прави при по-леки случаи или...? Съжалявам за глупавите въпроси, но никак не съм наясно. При тази операция вената се "запушва" или се изважда? Ако сте доволни, споделете къде сте се лекували.
Ето какво ми каза лекарката, която ме прегледа, може да е полезно за някои от участниците в темата. Според нея вената обезателно трябва да се махне, защото само проблеми може да създаде (при мен "гадната" вена е на единия крак - изпъкнала е над и под коляното; имам повърхностни и на другия крак, но те били безобидни). Ако се зачерви - спешно на лекар. Предложи ми само традиционната операция (вената да се извади), не ми спомена за лазерния вариант; нито за други. Каза, че операцията е лека, дори в някои страни се водела естетическа, също така, че може да се направи независимо от сезона, просто през лятото е много некомфортно за пациентите заради бинта и поне едномесечното носене на чорап. Няма как вената да се разшири пак, защото вече няма да я има. Разбира се, може други да се разширят. За движението и стоенето прав, предполагам, на всеки са разяснили.
Бях в София мед - операцията се поема от касата (поне миналата година), но те искат доплащане от 900 лв. Изследванията ги правят намясто, записваш си дата, отиваш гладен и жаден с направление от личния лекар и те оперират със спинална упойка същия ден; нощуваш и, ако всичко е наред, те изписват на следващия ден.
Как може да се отиде на преглед във ВМА, има ли кабинет за консултации? Май четох някъде, че там доплащането е по-сромна сума. Имате ли информация дали в Трета градска се доплаща традиционната операция и как вървят тарифите?
И, ако са ви разяснили - какви са предимствата на лазерната операция?

Тези 900 лв. да не би да са за избор на лекарски екип. Точно в Софиямед по здравна каса с направление не се плаща нищо за класическа операция. Плащаш само два дена пресстой.

# 1 004
  • София
adamal, предполагам, че за това ги водят (плащат се на болницата, не на ръка на лекаря). Но ми казаха, че е задължително да се платят. Направление също трябва да се занесе, иначе сумата е по-голяма.

Общи условия

Активация на акаунт