Кюфтета от тиквички?

  • 8 380
  • 38
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 393
 Heart Eyes Heart Eyes Ех как ги обичам такива кюфтенца тези от кайма не са ми любими, но от тиквички и от картофи много обичам. Ще пробвам рецептата на Блонди до сега не съм се сещала   bouquet

# 16
  • Мнения: 9 903

тези наистина са прекрасни и ги правих много миналата година - подсещате ме още утре пак да направя.

# 17
# 18
  • гр. Пловдив
  • Мнения: 711
Един малко глупав въпрос: преди на настържете тиквичките, обелвате ли ги?  newsm78

# 19
  • Мнения: 5 001
Един малко глупав въпрос: преди на настържете тиквичките, обелвате ли ги?  newsm78
Остъргвам ги  Grinning

# 20
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Един малко глупав въпрос: преди на настържете тиквичките, обелвате ли ги?  newsm78
Не винаги!  Peace

# 21
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Аз напоследък ги правя печени, за да не пържа, така може и малката да яде.

Иначе не ги беля тиквичките, стържа осолявам и след това изстисквам от водата.
Добавям настърган лук, яйце, брашно, сирене, копър, черен пипер, сминдух и когато са печени добавям и олио в сместа.

Ето тук снимка на печените кюфтаци:

Пека в тавичката от фурната, покрита с хартия за печене и поставена на най високото ниво, до горния реотан. Пека от едната страна, обръщам и пека от другата и после вадя от фурната    chef

# 22
  • Стара Загора
  • Мнения: 743
Свекърва ми като ги прави добавя и мая за хляб. Стават много вкусни и излизат много бройки от 1 тиквичка Peace
Слага сирене, джоджен, яйца, брашно и мая. Втасват и после с лъжицата сипва в нагорещена мазнина и пържи.
Имам останали от вчера, ето снимка : кюфтета от тиквички

# 23
  • Мнения: 1 951
Мисля да пробвам как стават на фурна, че никак не ми се пържи

# 24
  • Мнения: 6 017
Сиер много вкусно изглеждат твойте кюфтета. Ще взема и аз да направя такива. Никога досега не съм правила подобно нещо, а от коментарите ви звучи вкусно.

# 25
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Аз напоследък ги правя печени, за да не пържа, така може и малката да яде.

Иначе не ги беля тиквичките, стържа осолявам и след това изстисквам от водата.
Добавям настърган лук, яйце, брашно, сирене, копър, черен пипер, сминдух и когато са печени добавям и олио в сместа.

Ето тук снимка на печените кюфтаци:

Пека в тавичката от фурната, покрита с хартия за печене и поставена на най високото ниво, до горния реотан. Пека от едната страна, обръщам и пека от другата и после вадя от фурната    chef




Аз също така приготвям кюфтета от тиквички,печени във фурна,но аз ги поставям тавата в средата на фурната и не ги обръщам.Тази вечер приготвих такива.Малко импровизирах,прибавих,вместо брашно или галета,финни овесени ядки.Резултата е много добър,не ни стигнаха и утре пак ще е такава вечерята.

# 26
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
И аз ги правя печени!  Peace Стават страхотни!  Peace

Еми мразя да вися да пържа бееееееее  Sad

# 27
  • Мнения: 6 390
Аз напоследък ги правя печени, за да не пържа, така може и малката да яде.

Иначе не ги беля тиквичките, стържа осолявам и след това изстисквам от водата.
Добавям настърган лук, яйце, брашно, сирене, копър, черен пипер, сминдух и когато са печени добавям и олио в сместа.
Тази смес май може и само да се разстели на тавата, и да се изпече, пък после реже... какво мислите Thinking

# 28
  • Мнения: 5 001
Аз напоследък ги правя печени, за да не пържа, така може и малката да яде.

Иначе не ги беля тиквичките, стържа осолявам и след това изстисквам от водата.
Добавям настърган лук, яйце, брашно, сирене, копър, черен пипер, сминдух и когато са печени добавям и олио в сместа.
Тази смес май може и само да се разстели на тавата, и да се изпече, пък после реже... какво мислите Thinking
Ами естествено,че може.Аз често правя.Сместта за кюфтета+натрошено сиренце ,запичам и праскам отгоре една заливчица от 1-2 яйца и 1 кисело мляко+ 1 с.л. брашно.Супер става...Пухкаво и вкусно.

# 29
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Аз напоследък ги правя печени, за да не пържа, така може и малката да яде.

Иначе не ги беля тиквичките, стържа осолявам и след това изстисквам от водата.
Добавям настърган лук, яйце, брашно, сирене, копър, черен пипер, сминдух и когато са печени добавям и олио в сместа.
Тази смес май може и само да се разстели на тавата, и да се изпече, пък после реже... какво мислите Thinking

И аз днес точно това ще правя печени кюфтаци.
По повод на сместа, веднъж исках да направя кюфтета от тиквички, но пържени, само че не се сетих да изстискам тиквичките след като ги настъргах и съответно не можах да оформя кюфтетата, за да ги изпържа.Тогава плюснах цалата смес в тигана и обръщайки я и от двете страни за да се препече стана страхотен омлет. Та може и сместа така да се опече и в тава.
Даже вчера мислех да правя печена смес, но хайде да е по -естетично ще оформя кюфтенца.
Много ги обичаме всички в къщи тез тиквички. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт