Ха сега де... идеи моля!

  • 3 459
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 2 028
BAN, аз пък днес се бях поразровила назад и точно си я записах рецептата та да я направя утре! наистина звучи впечатляващо. Аз пък исках да питам дали като се сипе крема отгоре трябва да се стече между плодовете та да ги захване и тях? Сигурно де, ама питам?

# 16
  • Мнения: 1 441
Да, кремчето се стича между плодовете. Като се желира в хладилника може да се обърне заедно с тях (ако искаш де, аз както казах не го обръщам)

# 17
  • Мнения: 1 413
BAN, кремът е много лесен,бърз и вкусен! У дома обрах овациите - най-вече от съпруга! Пробвах и с бисквити - също беше много приятно,а и с парченца портокал! Браво!

# 18
  • Мнения: 2 028
Цитат на: BAN
Аз ще ти кажа за един супер лесен десерт, пък ако не ти свърши работа този път - запази го за друг повод.
Разбърква се една кофичка кисело мляко (все има някакво във Финско) с 200 г. захар и една ванилия. Разтваряш си във вода едно пакетче желатин. Когато напълно се разтвори се прибавя към млякото. На дъното на купички за сервиране се поставят плодове от компот (може и пресни), а отгоре се изсипва сместа с киселото мляко и желатина. Украсява се по избор - кокосови стърготини, шоколадови пръчици, настъргани ядки.... Оставя се в хладилник 2- 3 часа .... и после се хапва с апетит Simple Smile


десерта е супеееер  #Milti тъкмо изядох вече една чаша, много лесно и вкусно, сега чакам любимия да оцени специалитета. Единствената ми "грешка" може би беше, че нарязах плодовете на много едро, но пак беше божествено newsm22

# 19
  • Варна
  • Мнения: 11 340
И аз да питам за тоя десерт!
Направих го преди малко, но ми направи впечатление, че на пакетчето с желатина пише, че трябва да се затопли на "водна баня", а в рецептата не пишеше такова нещо. Дали ще стане без това затопляне? Аз разтворих пакетчето в 100 мл. вода и после добавих 400 гр. кисело мляко.

# 20
Чоколина, следвай указанията на опаковката на желатина-изсипваш съдържанието на пакетчето в 100мл. вода в съд,който можеш да затоплиш и оставяш да престои докато набъбне и почти няма вода-така изглежда-на някои опаковки пише10 мин,на други 30 мин.След това потапяш съдчето в по-голям съд с вода и нагряваш докато набъбналия желатин стане течен-като вода със стопена захар изглежда. Оставяш да се охлади и изсипваш в киселото мляко. Сипваш в купички и веднага във фризера или камерата,за 1 час максимум се е стегнал и после преместваш в хладилника - у нас е изяден преди да стигне до хладилника.
Крема е страхотен!
Моля, споделете дали сте правили със замразени плодове и как точно се работи с тях? Запазват ли някакви витамини тези замразени плодове изобщо-хич не съм в час?

# 21
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Аз разтапям желатина в МВ на размразяване. Само наблюдавай да не кипне.

# 22
  • Варна
  • Мнения: 11 340
Разбрах вече, че съм го объркала! Sad  Остана ми на бучки...
Пак ще пробвам!

Общи условия

Активация на акаунт