питане за меда

  • 2 765
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 27 524
За да се маже по-лесно на филия,разбърквам в малка чашка мед и масло,става перфектно. Peace

Обожавам тази смес, как ме подсети и как ще си хапна  Grinning

# 16
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
А като се пече с мед Confused? Правя меденки често, моите ги обичат дополовина топнати в шоколад за закуска, канцерогенни ли стават  Tired?

# 17
  • Мнения: 2 082
значи съм яла канцерогенен мед до сега  Sad  другият път ще внимавам,но тези 40 градуса как ще ги меря,не знам...  Ill

# 18
  • Мнения: 1 799
Не го разтопявам. Обичам го захаросан.
Но пък го слагам във врял чай. Явно не трябва така.
Ще си взема бележка.

# 19
  • Мнения: 1 269
Ние произвеждаме мед от 5 години. Пресния пчелен мед е с консистенцията на гъсто олио. С промените в сезоните и съответно температурата меда става все по гъст и се захаросва. Оставяли сме мед на вилата, която е на височина 1500м надморско равнище и там захаросването р почти като фин крем и аромата на билките е още по- силен. Наистина не е желателно да се разтопява. На водна баня  и то на не повече от телесна температура, иначе се губавят полезните съставки. Дали става вреден не знам.

# 20
  • Мнения: 4 380
За да се маже по-лесно на филия,разбърквам в малка чашка мед и масло,става перфектно. Peace

Обожавам тази смес, как ме подсети и как ще си хапна  Grinning

Ще ви подсетя за още по-калорична, но още по-вкусна смес. Мед+тахан.  Heart Eyes

# 21
  • София
  • Мнения: 3 816
За да се маже по-лесно на филия,разбърквам в малка чашка мед и масло,става перфектно. Peace

Обожавам тази смес, как ме подсети и как ще си хапна  Grinning

Ще ви подсетя за още по-калорична, но още по-вкусна смес. Мед+тахан.  Heart Eyes

И аз обичам така,но дъщеря ми не го накусва тахана.Но мед обожава,което много ме радва,куса го с лъжичка,пие го в чай и го яде  на филия.

# 22
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
Мисля, че истинския мед се захаросва с времето, т.е. не се вади захаросан от питата. Яла съм мед от пита директно с восъка и там каквото друго има (прополис ала-бала  Crazy) - ммммм  Mr. Green
Най-обичам акациев мед, незнам някой спомена че не се захаросва, това не е вярно, захаросва се обаче става много светъл почти бял, по това и се познава, че е акациев  Peace

# 23
  • София
  • Мнения: 160
много обичам мед.слагам го в микровълновата на най-ниската степен с една чинийка отгоре и така го разтопявам, като непрекъснато отварям вратичката и проверявам.незная каква е температурата но като го извадя  буркана не е топъл и след това с лъжицата го доразбивам.
имам питане към всички -къде в София може да се купи чист мед от производител?  bouquet

# 24
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Температурата, на която се загрява медът на водна баня, не трябва да надвишава 40градуса, иначе всички полезни вещества се губят. Това го бях чела някъде, но не си спомням откъде.
Точно така е!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт