xАмериканска Фатална 13-та...

• 14 331
  • 343
  •   1
Отговори
# 210
  • У дома
Момичета, малко отклонение -
малката я нахапаха комари и явно е чувствителна, защото станаха големи рани и я мъчат. Пробвах с лимон, паста за зъби и един специален стик, но... никакъв ефект. Избягвам уж всякакви химии, но сега сме на зор. Вие какво ползвате в такива случаи?
Благодаря ви предварително!!!

# 211
Имаше на Aveeno един лосион за обриви, хапания от насекоми, алергични реакции, бръшлян, и подобни (даже аз веднъж се мазах от него като ме нахапаха едни мравки  Crazy )

# 212
  • WA, USA
Пак на Aveeno вчера гледах едни пакетчета, които се разтварят във водата за къпане - пишеше че са изключително натурални и облекчават зачервеното и сърбежа.
Нямам време да пиша тук, но се опитвам да ви изчитам, имам доста проблеми на работа+недоспиване+бебе+съпруг, на всичкото отгоре и свекърва, която много помага между другото = нервите ми толкова са опънати, че мисля да се запътя към терапевт скоро. Като ви четох за road rage-a и направо се попиках - все едно себе си видях отстрани, ама нали и аз съм от Джърси - простено ми е. Малчо расте и ме бъзикат че си имам футболист в къщи, но от тукашните:) Ще пусна малко снимки като имам време утре да се похваля с моето гардже. Опада му малко косичка отзад на темето и му се почвиха пъпчици, като възпалено е - изписаха му кортизонов крем, който много се двоумях дали да ползвам, но реших да рискувам. Някой има ли опит с бебешки екземи? дерматологът каза, че е автоимунно заболяване при което опадва косата на места и трябва просто да се израсте, но на мен не ми прилича на такова - повече ми прилича на екзема, баща му ги има доста такива. Взела съм на Авено козметиката защото уж е натурална - някакви други идеи?   

# 213
на темето и му се почвиха пъпчици, като възпалено е - изписаха му кортизонов крем, който много се двоумях дали да ползвам, но реших да рискувам. Някой има ли опит с бебешки екземи? дерматологът каза, че е автоимунно заболяване при което опадва косата на места и трябва просто да се израсте, но на мен не ми прилича на такова - повече ми прилича на екзема, баща му ги има доста такива. Взела съм на Авено козметиката защото уж е натурална - някакви други идеи?   

Не знам колко ти е малко бебето, но кортизонов крем? И то по главата?
Имам 2 бебета с екзема. Едното вече е проаснало бебе, но другото в момента мажа с

http://www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2302673&c … parentPage=search

има и за къпане

http://www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2302673&c … parentPage=search

Не съм много доволна от Aveeno.

Пробвай да идеш на добър дерматолог - не всички педиатъри са много наясно с екземите.

Пропуснах - някои от екземите се повлияват доста добре от внимателно захранване и диета.

Видях че си ходила на дерматолог тук, отиди и в България, когато имаш  възможност- мое мнение е, че там по-добре се справят с екземите отколкото тук, където принципа е no big deal.

Последна редакция: сб, 23 юни 2007, 00:39 от КТВ

# 214
  • У дома
sipirumi, тук и малките лекуват с кортизонов крем, внимавай много с него. На моя позната детенцето е така и току що ми каза по тел, че е намерила някакво хубаво масло на USANA и също му дава екстракт от гроздови семки.
Аз пък се мажа с едно полу-хомеопатично, че се обривам по краката от мляко, ама като ми се услажда...

Много благодаря за съвета, още днес ще ги потърся  bouquet

# 215
  • usa
аз екземи десетина години вече мажа с eucerin, доволна съм - добре ги държи под контрол. малката ми дъщеря почти от раждането си беше с много тежка екзема, кортизоновите кремове само я влошиха. от както ги спрях, нещата доста се подобриха.

# 216
  • usa
Няколко листа с код отгоре. С тези шредъри сте за  newsm78 немога да го измисля сега. Дай да шредваме сега клаксоните като няма кой какво да прави.

като го измислиш, ще го споделиш, нали? моля?

# 217
  • WA, USA
Благодаря за бързите отговори, ще потърся нещо по-природно. Всъщност гледам сега крема и се оказва, че е кортикостероид, не кортизонов, не знам каква е разликата, но пак ми се струва малко пресилено за екзема кокото 25цента на главата - другите две-три местенца които имаше си минаха от само себе си - мажех със зехтин след баня. И по принцип гледам да не го къпя много често да не се изсушава кожата допълнително, но на пипане кожата му е прекрасна - не мога да кажа че е суха. Докторът ме пита дали се чешел и защото той не проявява някакви признаци на сърбеж реши че е заболяване alopecia areata, не знам как е на бг - но от това което изчетох в Интернет е автоимунно заболяване свързано с опадването на косата и с възрастта най-често се израства. Проблемът е, че се среща изключително рядко при бебета под 6 месеца, а при нас започна още от 4 месец. Мисля че косата опада в следствие на възпалението на кожата на главата. Не знам и аз вече какво да мисля, сякаш си нямахме други проблеми на главата. За захранването и аз съм чувала, но той досега беше само на кърма - миналата седмица почнахме да се захранваме със сириъл и зеленчуци, така че едва ли е хранителна реакция. Когато купувах крема питах и в аптеката дали е безопасно и ми казаха, че няма проблем защото е минималното количество лекарство което е възможно. В понеделник сме на консултация и ще попитам за друг дерматолог и дали да мажа с това чудо. 

# 218
  • У дома
Винаги имай едно на ум, особено, ако се отнася за детенцето. Аз на американски доктори не вярвам, на много хора около мен им се случва какво ли не и все не могат адекватно да им помогнат. На моята приятелка детенцето го третираха с кортикостероиди ( в предния пост направих грешка, сори ) и все му изписваха неща, които не се препоръчват за деца с обяснението, че от малко лекарство нищо няма да му стане. Да, ама то ходеше като дрогирано докато не го спря майка му и не мина на народна медицина. 
Не искам да те плаша, де, споделям лични впечатления. Всяка майка най-добре си знае кое е по-правилно.

# 219
sipirumi,а не може ли да са някакви пъпчици от топлото...или си сигурна,че екзема???Нещо не ми стана много ясно-дерматолог ли му изписа мазилото....абе аз съм много разсеяна напоследък...омотах се.
   А,и ако ви кажа каква световна глупост съм направила....срам за наш'то семейство Mr. Green още май месец съм изпратила по пощата чекове,за подновяване на сити стикерите.Преди седмица намирам в пощата картонче,подсещат ме,ако не съм си закупила вече,да отида еди-къде си(близо до нас),щяло да продават в този ден...аз(примерна) отивам веднага,купувам си(тотално изключила,че вече съм поръчала)....и сега ще се разправям да върна едните....Нещо подобен шемет да сте засичали някога?Имам ли шанс да върна едните??????
 Днес най-после се наканих да отида до консулството и да оправя разни пълномщни за ЕГН на детето....Противна история си е да се разправяш с бумащина....Разминах се с Дарил Хана,обаче!Това беше есенцията на деня.....
   Та ,такива ми ти работи при мен....шемет невероятен(имаше такъв ник из форума,май....трябва да го взема назаем,поне за ден... Rolling Eyes).................

# 220
Исках да питам блажка за едни библиотекарски работи. Четох по повод посещението на Лора Буш в България, че имало някаква двустранна програма за обмен на книги между тук и там. Даже се споменаваше, че вече се намирали български книги по тукашните библиотеки.
Дали можеш да провериш, ако не те затруднява, като вътрешен човек за какво точно става дума? И дали човек може да си ги поръча тези книжки?

Весело лято на всички Simple Smile
Честно казано, не знам. Чух, че Лора Буш е открила американска библиотека в България, но обратното ...  newsm78 Ще трябва да проверя, може на сайта на българските библиотекари да пише, при нас не се е говорило.
Иначе аз съм поръчвала на български чрез междубиблиотечен обмен. В библиотеката на Бруклин

http://www.brooklynpubliclibrary.org/

имат например български книжки, там една от мениджърките е българка и явно ги набавя. Но там и българи доста живеят, така че има повод. Аз на Дора Габе една детска книга бях поръчала, пратиха ми я.
Но и да не е Бруклинската библиотека, системата е: намираш книгата в Амазон или другаде, по възможност с ISBN номер, посочваш езика, и те ти я търсят из страната, това е работата на отдела по междубиблиотечен обмен.
П.п. Да допълня набързо себе си - прегледах новините, но това за отношенията на културен обмен между българските библиотеки и тези на Колоради и Айова са неща отпреди няколко години.
Че има български книги тук - има. КТВ, най-доброто, което можеш според мене да направиш, е;
Отиди на всеобщия каталог:
http://www.worldcat.org/
Там на advanced search можеш да избереш като език българския. Не видях опция за браузване, за съжаление, но си поиграх набързо с търсенето. Можеш да си доставиш например Карлсон на български (от библиотеката в Бруклин), на Дора Габе ми излязоха поне 4 страници с книги, изобщо - поиграй си и разгледай. После пишеш форма за междубиблиотечен обмен, като гледаш да си точна и подробна, за да им е по-лесно търсенето, и ще ти пратят книжката в кварталната библиотека. Ако има още нещо - питай.

Последна редакция: сб, 23 юни 2007, 20:39 от блажка

# 221
  • usa
Благодаря за бързите отговори, ще потърся нещо по-природно. Всъщност гледам сега крема и се оказва, че е кортикостероид, не кортизонов, не знам каква е разликата, но пак ми се струва малко пресилено за екзема кокото 25цента на главата - другите две-три местенца които имаше си минаха от само себе си - мажех със зехтин след баня. И по принцип гледам да не го къпя много често да не се изсушава кожата допълнително, но на пипане кожата му е прекрасна - не мога да кажа че е суха. Докторът ме пита дали се чешел и защото той не проявява някакви признаци на сърбеж реши че е заболяване alopecia areata, не знам как е на бг - но от това което изчетох в Интернет е автоимунно заболяване свързано с опадването на косата и с възрастта най-често се израства. Проблемът е, че се среща изключително рядко при бебета под 6 месеца, а при нас започна още от 4 месец. Мисля че косата опада в следствие на възпалението на кожата на главата. Не знам и аз вече какво да мисля, сякаш си нямахме други проблеми на главата. За захранването и аз съм чувала, но той досега беше само на кърма - миналата седмица почнахме да се захранваме със сириъл и зеленчуци, така че едва ли е хранителна реакция. Когато купувах крема питах и в аптеката дали е безопасно и ми казаха, че няма проблем защото е минималното количество лекарство което е възможно. В понеделник сме на консултация и ще попитам за друг дерматолог и дали да мажа с това чудо. 

когато детето е чуствително към алергии и е само на кърма, се влияе от това, с което се храни майката. това, което описваш, не ми прилича на екзема - тя много сърби. силвия приличаше на била се с котки, цялата беше изподрана от чесане.
бтв, кортизонът е вид кортикостероид.

# 222
  Опада му малко косичка отзад на темето и му се почвиха пъпчици, като възпалено е - изписаха му кортизонов крем, който много се двоумях дали да ползвам, но реших да рискувам. Някой има ли опит с бебешки екземи? дерматологът каза, че е автоимунно заболяване при което опадва косата на места и трябва просто да се израсте, но на мен не ми прилича на такова - повече ми прилича на екзема, баща му ги има доста такива. Взела съм на Авено козметиката защото уж е натурална - някакви други идеи?   

Към  6тия месец на Елла и излезнаха по краченцата екземи,и по двете, розови на цвят и като лишеи,на пипане бяха грапави и бяха сухи ,не я сърбяха и притесняваха по никакъв начин.Иначе кожата и на всякъде другаде си беше хидратирана.
Педиатъра никога не ми е набутвал кортизинови кремове и т..н.. Каза ми на Aquafor да използвам един в туба ,мазен такъв за бебета -ама нищо не помогна -след това на 8 месеца я заведохме на океана и някакво чудо-всичко изчезна до вечерта -незнам каква реакция беше това но е факт,появиха се пак седмица по късно  щото не живеем на океана  - доктора каза да пробваме Eucerin ходратиращ лосион-значи това към 1вата и годинка беше -купихме го ,в същото време я махнах от формулата и почнах да и давам само прясно мляко.Всичко изчезна но от какво точно не знам-аз все още си я мажа всяка вечер с лосиона за всеки случай.
Много са гадни тея екземи значи,трудно се разбира кое ,какво, как.Дано по скоро успеете да вземете нещата под контрол.

# 223
Мале , момичета, аз не мога да смогна да изчета Hug. Да върна темата за шофиране - аз съм като Бубка, клаксона се използва  постоянно Grinning, по точно използваше, че нещо не работи винаги сега( май от много използване или ми е време за нова кола). Мъжа ми само повтаря, че ще си изпрося боя някъде. Нaй- мразя като идват в  линията ми без да дадат сигнал и аз трябва да набивам спирачки заради тях. Побъркват ме тогава...иначе съм спокоен човек Mr. Green

sipirumi, ето ти линк на органик продукти за бебе, имат някои от нещата в Таргет. За съжаление нямам време да видя дали имат нещо подходящо за екзема, че имам гости. Бебчо бързо да се лекува  bouquet
http://www.californiababy.com/

# 224
sundancer, ако четеш - понеже питаше преди: дойде ни сметката за 911 (линейката) - точно 689 кинта, като $189 са за mileage charge. Laughing Сега трябва да попълним една форма за застраховката и ще я покрият, но исках да ти отговоря на питането от преди време, колко струва това удоволствие. Вие получихте ли или стана на принципа, за който Ellie спомена?

Общи условия

Активация на акаунт