Октомврийското мъниче с мама към морето тича!

• 12 046
  • 300
  •   1
Отговори
# 165
Zdraveite na vsichki!

Az parvo da kaja da me ocvetite v rozovo  stork-girl. Nicole shte e! Biahme pochti ubedeni che e momche, no.... iznenada! I sega kato znam che e momiche se chudia kakva shte ia pravim, ot okolo edin mesec rita dosta i zdravo  football. Pri men tova veche e bolezneno. Ne rita samo kogato spi milata, no mamite na koito ne im ritat bebetata tolkoa mnogo da ne se priteasniavat. Naprotiv, spored men te sa po-spokoini i uravnoveseni. Nie s tatkoto sme i dvamata nervaci - Strelci po zodia. Az dosta nervi habia dosta chesto. S tatkoto izbuhvame kato pojar  #Cussing out i dvamata za drebni neshta  #2gunfire i predpolagam tova vsichko se otraziava na bebka i tia zatova e taka. Ne mi se misli kakvo shte e kato se rodi. Taka che mami na hubavi i spokoini bebeta, radvaite se!   
Az sashto imam kiselini ot vreme na vreme i mislia che chetoh niakade che sa predizvikani ot obrazuvaneto na kosamni folekulki , s dve dumi na bebetata shte im rastiat kosichki.
Hiade chao za sega, az otivam da  newsm75 newsm79 newsm28

# 166
Pak sam az! Zabravih da kaja, za kiselini ima hubavi hapchenca za smuchene - balgarski - Talcid. no ne sam sigurna dali stavat za bremenni. a drugite sa Renni, koito sa angliiski i sas sigurnost stavat za bremenni i sa dosta efektivni.
Sasho da spodelia s vas, cbhe vsichki anglichani tuk me savetvat da pia bira Guiness, koiato v Anglia mnogo se preporachva za bremenni. Po edna na den. Az opitah edna, no chestno da kaja hich ne mi dopadna.

# 167
Здравейте на всички!
silverarrow ,и аз тоя колан го заглеждах по едно време в интернет и се чудех дали да го поръчам,ама като не пред мен да го видя за какво става въпрос......От каква материя е това изглежда ми нещо твърдо,като седнеш,примерно,не обива ли?Айде поноси го няколко дена и докладвай Simple Smile
Меги,този твоя Цезар е голяма шушумига,каде си е полегнал само Joy Joy

# 168
  • София
Само си представих големите жеги и аз с този колан, май за сега го пропускам, но  silverarrow докладвай  какво е точното му действие, може и да се наложи по-нататък да се купува, ако продължава коремът с тези темпове да расте.
Сега вече ми се яде и боб и чушки и мусака  Crazy - добре че тук във Варна има в центъра едно заведение където предлагат точно такива манджи, то си е по-точно нещо като закусвалня само че не с хамбургери, а с готвени манджи - там ще се ходи на обяд.
 Mira SB честита девойка -   bouquet   bouquet   bouquet
Киселините са най-гадното нещо, то не само от бебо идват, а и от това, че всичките ни вътрешности са разместени е им се оставя малко място от бебоците, знам че може талцит да се пие, но помага временно, аз просто вечер не ям или много малко хапвам и се спасявам за сега по-този начин, иначе преди чак до повръщане стигах, докторът ми изписа -КВАМАТЕЛ- вълшебни са, но рядко ги вземам, а и естественно пише, че не  се препоръчват за бременни, но в крайна сметка гинекологът ми си знае работата.

# 169
Здравейте бърборани и тумбалани на тумбачетата веднага по една целувка   love001
Добре дошли на новите мами  Hug и весело бременеене с нас
Светле много се радвам, че изследванията са добри сега вече спокойно  newsm10
На болните веднага да се оправяте и повече никакви болни в групата
 Да ви кажа и моето мишле много леко рита спокойно е рита си по малко, но на приятелката ми малкото казва, че толкова силно я рита че чак я боли, нейния термин е с 15 дена преди моя. Може би от бебката си зависи.
При вас получавало ли ви се е да ви заболи корема около пъпа се едно някой ви реже, на мен оня ден така ме заболя чак се уплаших. Но всичко приключи за секунди после като се замислих може би и бебка като се движи и затова така да ме заболя. Голям проблем имам с спането на мен ми е най удобно да спя по гръб, а четох че сте писали че не е много полезно.
Айде оставям ви лек ден и стойте на сянка, че то вън не се диша   Nature Sunny от това слънце

# 170
  • някъде там
Здравейте,за днес и от мен. Реших да се включа докато малкия спи. Одисеята около него продължава с пълна сила..... горкото ми дете.Сутринта пак ходихме на лекар и вече сме на Зинат,дано поне му повлияе,че съвсем се стопи. Не яде почти нищо...защото не може да преглъща.Оф.... пожелавам ви да сте здрави.
Снощи така се изплаших, изневиделица като почна да вали градушка,а колата навън,като се панирах........ един рев му дръпнах,нали съм и сама и с болно дете,не мога да мръдна.Вече почна да ми избива баланса за най-малкото нещо,преди това ревах с малкия,че не може да преглъща абе.... ужас.
Хайде стига съм ви занимавала с моите неволи.
Лек и приятен ден ви пожелавам. Peace

# 171

Мили момичета, да ви се оплача и моят малкия е болен и сигурно е този вирус, за който пише Илонита. Много е гадно, защото и антибиотик пихме- първо казаха, че е гнойна ангина. Няма апетит и без това беше кожа и кости и сега съвсем. Абе много е гадно... Cry Sad Cry

За кърменето да си кажа- аз също държа да кърмя детето ди 4-5 месеца поне ако мога. Макар че да ви кажа много е гадно , чувстваш се като  Animal Cow bombs breastfeedingкрава. Гърдите в повечето случаи те болят, и това постоянно цедене--ооо направо не искам да се сещам.
Но няма как. Аз Криси го кърмих едва 3 месеца, той го мързеше да дърпа , та все искаше от шише да пие.
Та сега си мисля, че на бебоците и водата трябва да им се дава с лъжичка, защото да не се приучат към лесното. Поне моят опит показва това. Пък може и кърмата да не ми е била достатъчно и на детето му е било трудно да дърпа. Незнам при всички сигурно е различно.

# 172
  • София
Илонита, Венера, дано се оправят по-бързо малките. Много неприятно. Наистина има такъв вирус в момента.

Аз днес съм по-добре, снощи поспах, хремата ми намаля, но пък почна една кашлица, ужас. Утре ще ходя при джипито да ме види.
Лошото е, че ще трябва да ходя на работа тази седмица, че ми е последна и имам разни неща да довърша, та ще трябва да ходя недоизлекувана.

Вчера гледах албумчето - много хубави неща неща сте накупили. Аз още нищо не съм взела. Ама съм решила само най-необходимото, че после роднини и познати подаряват доста, Сани така някои неща ги облече само по веднъж - просто нямаше за кога. И в тази връзка да попитам смятате ли да купувате ританки? Сестра ми беше дала едни бели, много тънки  -  карахме само по тях в началото, после зимата върху тях слагах панталонче или цяло гащеризонче и ми беше много удобно, но после ги дадох на една позната, а сега не съм гледала дали има такива.

# 173
Здравейте на всички октомврийски мами Hug. Гледам, че още ме има в списъка , въпреки че не съм писала почти от два месеца. Но си имаше причина де, правихме сватба през май  bouquet, после ме емнаха в работата та досега когато си взех малко болнични, че тея жеги ще ме уморят.  Добре че в къщи имаме климатик та ще гледам да стоя на хладно.
Прочетох някои коментари за това колко силно и често ви риткат вашите беб4ета. Моето сладкишче, което между другото не знам още дали е момченце или момиченце newsm78, всеки ден се изявява доста упорито-рита та се къса. Някой път направо ме подлудява.
Понеже работя в офис искам да ви споделя, че краката ми в края на работния ден са нещо ужасно, подпухнали, грозни и даже болезнени.
Остана ли си в къщи за няколко дни се оправят. Така че ще ги държа другата седмица на високо и хладно да се отморят.
Не знам как е при вас обаче на мен вече не само корема, ами и гърдите ми пораснаха много Confused. Чашка Д вече не ги побира ooooh!, ужас, много ми тежат. Дано поне като са толкова големи да имам мляко, въпреки че въобще не е гаранция.
И накрая, че стана много длъжко, препоръчвам против тежки и уморени крака крема на Мустела. Много е лек и охлажда, маже се сутрин и вечер и е доста ефикасен. Не е евтин, ама няма как иначе не се издържа.

# 174
аз за колана да кажа - и аз си мислех, че е дебел, обаче всъщност не е - като ластик е, и почти не се усеща под колана на нормалните ми панталони. Ще кажа след седмица дали има подобрение в кръсто и гръбо болките ми.

Забравих да кажа, че си купих онлайн и 3 кърмачески сутиена - мярка 80Д, ами НЕ МИ СТАВАТ  Shocked. Сега трябва да ги сменям с 80Е!!!! Тук да кажа, че ако си купувате скоро такива да знаете, че трябва да не са много стегнати да не се блокират млечните дукти и да има място за тези памучните тампони за попиване на кърмата.

За ритниците, четох в една книга тест за движението на бебето. Бебетата били най активни между 24 и 28ма седмица, като след това вече си намирали ритъм и спяли и ритали по едно и също време.

-СЛЕД 28ма седмица:
 -Сутрин и вечер се прави теста
- Засичаш часът на първото движение на бебчо (за движение се брои всичко - ритниче, хълцане, помръдване и тн)
- Засичаш часът на 10тото движение на бебчо и отчиташ времето между тях

- В идеалния случай трябва да е не повече от час
- Ако два часа не преброите 10 движения, легнете, пийте нещо успокоително (чаша мляко и тн) и релаксирайте и продължавайте да броите
- Ако до 5 часа не преброите 10 движения се обадете на лекаря си

# 175
Здравейте мами,

гледам някой се притесняват, че бебето рита слабо. Аз не знам за моето какво да кажа, определено си подритва по няколко пъти на ден за по 5-10мин. Различно силно е, понякога по-слабо, следва по-силен ритник, но в общи линии е спокойно. )))

# 176
Привет мами.Тези дни се завърнах от София и право при докторката ми засега всичко е нормално към 30 съм на фетална морфология и след това на бегом към Смолян защото тези жеги не ми понасят в нормално състояние та камоли във това.Този път неможахме да видим пола на бебо но се надявам другата седмица вече да ме оцветите.За разлика от баткото когото почети не усещах това не се спира така ,че спокойно на всички които ги усещат по рядко.Това е за сега от мен .Лека и прохладна вечер

# 177
 Hug Добро утро сладки мами!Как сте със съня?На мен ми се спи-а като си легна-цялоа нощ се въртя и така от седмица-дали е от бремеността или защото моя мъж замина  newsm78.Таз сутрин голям глад ме е подгонил-излапах 1 чиния сандвичи smile3501 +кроасан- скоро май н етрябва да посещавам кантареца eat  261uu tongue аз съм така на периоди-ту ми се яде, ту не ми се яде или незнам какво точно ми се яде Whistling
Аиде лек и успешен ден от мен Hug и само положителни мисли и преживявания !

# 178
Добро жежко утроооооооооооооооо  Hug
То с тежи жеги да се чуди човек как имаме апетит. И аз съм така на периоди, 2-3 дена умирам от глад и мога да изям всичкооооооооо  Whistling После една седмица карам сутрин на закуска 1 филийка с кашкавал, а  целия ден на плодове. Но не ми се карайте, не правя диета - ям колкото и когато ми се прииска. Миналата седмица открих едно разкошно заведение в квартала - къща в битов стил, градина с громни дървета и дебела сянка, езерце, водопад, сепарета-беседки.............  #Crazy РАЗКОШ! А менюто е голямо като Война и мир,вкуса е фантастичен! Мъжа ми ме посъветва като не знам какво ми се хапва да ходя  там на обяд  Mr. Green И аз се подчинявам   Mr. Green  Mr. Green Mr. Green
Мамите от Люлин да идват на дружни набези .... а Fancity да се чувства специално поканена   bouquet

# 179
galentinass, какво да ти кажа за успокоение - още е едва 10 ч., а аз вече си изядох обяда, защото ме налегна един глад, едно къркорене... Явно наобяд ще мисля друго...  Tired

За ритничетата, незнам колко е вярно, но на мен ми казват, че щом рита силно, значи е момченце... Ама аз съм се заканила да го превъзпитам като ми падне в ръчичките това фъстъче. Представяте ли си  - посред нощ решава, че е време за "плуване" из корема на мама и като почне - засинява се  Joy  Joy  Joy

Иначе на сватбата се справихме геройски - потанцувахме, "кумата подруса шкембето", както разказва мъжа ми, ама аз него... #2gunfire
А като пускаха по-силно музиката, си слагах ръцете на корема, да пазя тишина на Бебчо  Joy Новината на вечерта беше, че и булката е бременна отскоро. Та, бяхме 6 човека на масата и 7 в колата по тая логика  hahaha

Аз тази седмица ще работя и после - болнични... Вие?

Общи условия

Активация на акаунт