Страстоубийците и разпалващите страстта елементи на външния вид и поведението н

• 18 251
  • 256
  •   1
Отговори
# 90
На всички, които се чудят ще кажа, че познавам жени като Монка.
Почти едно цяло поколение дами, включително и баба ми.
Те не само, че не са на 24, ами над 70 /баба ми щеше да е на повече/ и никога не се оставят без маникюр, педикюр, прическа, грим и елегантни дрехи. За дамите от това поколение това са закони, които неизменно се спазват и изключение се прави само по уважителни причини.
За една дама с такова възпитание и от тази класа да излезе без маникюр и прическа е равносилно да излезе гола. Както намират време и възможност да се облекат, така и да се поддържат.
Време е да стане ясно, че това са важни неща и красивите жени не са такива просто така, а имат сериозна дисциплина и не правят компромиси за външния си вид, с цената на организация, време и железни навици създавани с години.
И не всички имат домашни помощници,бавачки, козметик и маникюрист на разположение.
Не казвам, че е невъзможно, само, че е много трудно, но е постижимо.
О, преди седмица видях една такава възрастна дама. На обед седна в едно кафене с 6-7 годишно момченце. Дамата беше облечена с официална лилава рокля, с дълъг шал, гримирана, с маникюр. Изглеждаше наистина добре за възрастта си...само че ако бяхме на театър или на някое официално събитие. В 12 ч. на обяд изглеждаше просто нелепо.
Познавам и още една такава дама, около моите години. За да иде на излет с приятели се издокара с грим от-до и високи токове. Изглеждаше супер...първите 2 километра. Мда...

# 91
23.Никога не излизай с различен сутиен и бикини или да ходиш в къщи с тях,не се знае кога и пред кого ще ги събуеш!-дори да са облечени преди 15 минути....

Само от любопитство - ти сутрин като излезеш от къщи на работа, на пазар или където там ходиш, верно ли не знаеш до края на деня пред кого ще ти се наложи да си събуеш гащите?  Mr. Green Twisted Evil

# 92
Само от любопитство - ти сутрин като излезеш от къщи на работа, на пазар или където там ходиш, верно ли не знаеш до края на деня пред кого ще ти се наложи да си събуеш гащите?  Mr. Green Twisted Evil
Дааа, на мен не ми беше забавно като прекарах 5 часа в спешното, а после се скупчиха лекари около мен и накрая се наложи да се събличам за гинекологичен преглед. Ей така - ненадейно  Tired
Не казвам, че бях с еднакви сутиен и бикини, а че понякога наистина не знаеш пред кого ще се наложи да събуваш гащи Naughty

Последна редакция: вт, 26 юни 2007, 10:32 от Анонимен

# 93
  • Linz
Имам си закони които нищо и никой не може да ме накара да не спазя:
1.Никога ...

Надникнах в профила ти, просто не можах да се стърпя Mr. Green Изненада ме това, че си на 24 години Rolling Eyes Звучиш ми като на 16 Rolling Eyes
И аз направих същото Laughing
Беше време когато не си подавах носа от нас, дори да отида да изхвърля боклука, без да си сложа обеци и червило, а късата пола и токчетата бяха ако не задължителни, поне желателни. Но тогава бях ученичка, сега за мен тая работа не е редовна.

# 94
Моногамна съм ако това питаш.Събличам се и пред гинеколога,козметика,дерматолога,личния лекар ,хирурга и съм обсъждала с някои от тях този въпрос за бельото и са съгласни с мен.Събличам се в съблекалнята ,когато ходя на балет...и от това с какво бельо са другите си изграждам мнение за тах.
Не ходя на токчета през деня ,на работа понякога само и то ниски,освен при делова среща или изпит.До боклука мога да изляза с дрехите за вкъщи ,защото са добре изглеждащи.

Цитат
Изглеждаше наистина добре за възрастта си...само че ако бяхме на театър или на някое официално събитие
Една истинска дама знае как да се облече според случая.За това трябва да има всякакви дрехи в гардероба си ,за всякакви случаи.Имам приятелки които винаги са на токчета с елегантни рдехи..не може така да отидеш на пикник примерно.Трябва да имаш хубав спортен екип за случая,летен или зимен според сезона....

Последна редакция: вт, 26 юни 2007, 11:43 от Monka

# 95
  • Linz
Monka, няколко забележки от мен. Без лошо чувство... Peace

19.Никога не отказвай секс дори да ти е много зле наистина!
Това никоя уважаваща себе си жена не трябва да го прави. Сексът трябва да носи удоволствие и на двамата и никога да не се прави по задължение!

20.Никога не допускай децата ти да са гладни,мръсни,нещастни,неизпрани,незигладени,сами докато са малки!
На фона на другите съвети, мястото на този не ми изглежда на мястото си... намирам го за повече от излишен, децата трябва да са приоритет пред всичко останало.

Обикновено полагам повечето грижи от 12 до 3 вечерта когато няма как някой да ме притесни защото всички  спят.Тогава също уча за изпитите във Винса който завършвам вече....понякога осъмвам дори с учебника.
Едно от най-важните правила за красота е да не се лишаваш от сън и да си лягаш между 22 и 24 ч. Сега може и да не усещаш безсънието, но някой ден всичко се връща с голяма сила.

# 96
Не ти се сърдя.Когато ги писах не ги подреждах по приоритет ,те са доста разбъркани даже.
За секса -обикновено той ме разведрява и главата ми минава от него.До сега не ми се е случвало да откажа.Всъщност когато ми е лошо или имам здравословни проблеми ,той винаги се е съобразявал с това.Може би трябва да поясня малко какво имам в предвид.Има жени които в момента не им е до секс и казват ,че ги боли глава и се обръщат на другата страна.И това се случва често.Не казвам ,че секса е задължителен или по график ,но не може да се отнасяш така.За мен той е удоволствие което не мога да сравня и ако ми отказва постоянно секс понеже го боли глава...аз какво ще правя.Така само му се дава повод да изневерява.Е веднъж примерно може ,но имам познати които постоянно го правят и даже не изпитват страст при секса ,само любов примерно????
За спането -аз се лакирвам веднъж седмично ,изпитите ми винаги са в събота така ,че успявам да си наваксам изгубеното.Четох една статия точно за това че на човек мъ е нъжен 8 часа сън задулжително.Учени са го изследвали и било пълна илюзия.По принцип колкото по малко спиш толкова по малко ти се спи.Ако започенеш да спиш и на обяд и по 10 часа изпадаш в летаргия и постоянно ти се спи.Сутрин сама се събуждам преди часовника ,което означава че съм отпочинала.
Мого обичам точно това време.Никой не ме притеснява,никой няма нужда от мен-да е гладен или нещо да му трябва което е в моята компетенция,мога да си почивам,да гледам някой филм в прегрудките му,това е личното ми време.За тези часове си свършвам моите си неща и се чувствам удовлетворена.
Майка ми и баща ми също не си лягат преди 12 и не виждам да им е отразено нещо.Може би това трябва да се компенсира със спорт за тонус и повече витамини,което аз със сигурност ще правя и когато съм на 50 и на 100 ако стигна.

Последна редакция: вт, 26 юни 2007, 14:31 от Monka

# 97
  • София
Страхотна тема!
Моето топ 5:
1. Да се мъкна с неособено чиста коса, мислейки, че ако е вързана не си личи много. Embarassed
2. Дрехи - пижами - бельо тип СТРАСТОУБИЙКИ...  Laughing
3. Да нямам време да се епилирам или да го правя пред мъжа си...  Sick
4. Вечно да се оплаквам, че не съм се наспала, че нещо ме боли, че ми е нервно и сдухано (това май трябва да го постна като номер 1...  Thinking)
5. Вечно да си оставам само с намерението да правя упражнения, да се запиша на фитнес, и пр. неща, за да смъкна коремчето от раждането...
 Embarassed Embarassed Embarassed

# 98
  • Linz
Само мога да завиждам на хората, които се наспиват за 4-5 часа, на мен са ми необходими поне 6-7, но най-добре се чувствам като съм спала 8 часа. Иначе съм изморена, разконцентрирана, с повишен апетит и с тъмни кръгове около очите. А имам приятелки, които на 30 г. от нощен живот се сбръчкаха като 40-50 годишни лелки въпреки хубавата козметика, която ползват... Въобще гледам да не подценявам съня, въпреки, че понякога и на мен не ми достига.

# 99
Интересно е какви спорове се завързаха по иначе хубавата тема.
В крайна сметка всеки има право на мнение за това как да прекарва времето си и какво да прави, за да се чувства добре.
Някой следват написани правила с точки от 1 до n, които приемат като "закони", други си имат техни си "формули" за успех и добре поддържан външен вид.
Важното е поддържането на вида да носи удоволствие лично на нас, а не да се превръща в нещо, което правим по задължение.
За мен не е нормално в къщи постоянно да ходя с развлечени дрехи, или пък постоянно да съм с официалните дрехи. В къщи човек трябва да се чувства уютно и какво създава този уют си е лично негова работа.
Едно време дамите, че и господата ходеха да изхвърлят боклука си само след като се стъмни, че да не ги види някой - е, сега пък си хвърлят боклука през прозорците на апартаментите, отново за да не ги види някой.
Не смятам, че е задължително винаги човек да е лакиран, гримиран, напарфюмиран и с прическа, за да изглежда добре. Важното е да можеш да изглеждаш добре и без всичките тези неща.
За мен винаги е било доста смешно когато съм виждала майка с количка облечена така, сякаш отива на модно ревю. Не казвам, че трябва да е с грозни дрехи или т.н. но на 10см ток и с поличка една педя винаги ми е било интересно как се тича след малко дете.
Всичко е въпрос на вкус в крайна сметка и на разбирания. За мен едни неща изглеждат абсурдни, за други хора - други.

# 100
..Не смятам, че е задължително винаги човек да е лакиран, гримиран, напарфюмиран и с прическа, за да изглежда добре. Важното е да можеш да изглеждаш добре и без всичките тези неща. ..
  202uu
А по отношение на съня не знам кой доктор какво е казал, но режима не трябва да се бърка с достатъчния сън. Да, ако всяка сутрин ставаш в 6, то и в 1 да си легнеш най вероятно пак ще се събудиш в 6. Но това не означава че сънят ти е бил достатъчен. Идеалният вариант е 8 часа работа, 8 часа сън, 8 часа други занимания. Всяко моментно нарушаване на тези пропорции води до някакви последствия, разбира се различни за различните хора.

# 101
Нощния живот е друго нещо.Такива мадами и аз познавам ,които се сбричкаха вече ,а са на моите години.Пушенето,алкохола или дори само да стойш в облака от дим е достатъчно.Алкохол много рядко пия ,дори когато има повод си сипвам само за наздраве и го ближа не пия:)))Цигарите ги отказах преди три години и с грижите които положих за нея стана страхотна-има какво да се желае още.Но мисля че цигарите и алкохола са също стратсоубийци.Когато не пушиш и се целуваш с пушач,все едно ближеш пепелник.Сега всичко ми е по вкусно,кожата ми стана жива и косата м не мирише на цигари.Може някой път да пийнем подобаващо ,но трябва да сме в настроение и двамата и да не ни е станало навик.
Ставам 8 и си лягам в 12 през седмицата ,а в събота и неделя в 10,10 и 30
Ще ситирам мъжа ми какво ми е казвал...
преди 2 дни"Ауу лака ти направо къса нерви!"
преди време когато си говорихме и аз се лакирах през това време."Много се радвам ,че можеш и успяваш са се грижиш така за никотите си,дори нямаш нужда от маникюриста и ми спестяваш пари - Laughing ...а предните ми приятелки не се грижеха за ноктите си или някой си салгаах изкуствени ..ужас"
"сперед мен косата на жената е най важна -тя и дава най голяма част от красотата.Не искам жена ми да е най красивата -просто да изглежда добре.Ти положи много грижи за косата си и най накрая успя изглежда страхотно и ми харесва как си я изправяш и прическата ти как се получи."
...няма да коментирам за сега...
Бих казала още нещо ,че освен мъжете и жените гледат външния вид и когато дойде някой да кандидатства за работа в нашата фирма ,външния вид е приоритет,/естествено и дипломните квалификации/.Освен ако си медицинско лице мога да се съглася,че не трабва да има лак в никакаъв случай ,когато се работи.Знаете ли ,че стюардесите са задължени да са гримирани и лакирани и то с приятни леки тонове,да не носят очила и брекети-това го включват в курса им дори.Те трябва да изглеждат добре за да представят добре авиокомпанията.

Последна редакция: вт, 26 юни 2007, 16:10 от Monka

# 102
Имам си закони които нищо и никой не може да ме накара да не спазя:
1.Никога не изкизай с мръсна,несресана,неизправена коса!
2.Никога не излизай без лак поне...желателно е поне да има рисинки на безименните и на палците на краката!
3.Никога не изизай неизкъна!
4.Никога не носи скусани ,накапани дрехи в къщи.Облеклото трябва да е по обикновено ,но никога зле изглеждащо!
5.Никога не излизай без грим,без спирала и гланц поне,дори до магазина...да не говорим в хипермаркета !
6.Никога не си лягай с непочистено лице и нощен крем!
7.Никога не си лягай без да си измиеш зъбите за 5 мин поне и не ползваш конеца за зъби!
8.Косми може да имаш само на главата за коса и на веждите!
9.Не си позволявай да ядеш безотговорно и да качиш повече от 3кг!
10.Спорта е задължителен,поне 3 пъти седмично!
10.1.Почивките от спорта са не повече от 1 месец!
10.2.Тренировките са не по малко от 30 мин и не повече от 1час!
11.Трябва в гардероба да имаш поне една малка черна рокля и поне една резервна малка черна рокля!
12.Присъствието на други рокли -стилни и красиви е задължително!
13.Трябва една жена да има достатъчно красиви дрехи за излизане-официални и ежедневни!
14.Парфюма е задължителен!
15.Бижутата също!
16.Никога не допускай дома ти да е неподреден и мръсен,неуютен!
17.Никога не допускай да няма нищо за ядене!
18.Никога не допускай кучето да е неизведено,неваксинирано,мръсно,гладно,нещастно!
20.Никога не допускай децата ти да са гладни,мръсни,нещастни,неизпрани,незигладени,сами докато са малки!
21.Никога не допускай мъжа ти да е гладен,незпран,неизгладен,незадоволен,не получил внимание!

Joy Joy Joy

# 103
  • София
О, преди седмица видях една такава възрастна дама. На обед седна в едно кафене с 6-7 годишно момченце. Дамата беше облечена с официална лилава рокля, с дълъг шал, гримирана, с маникюр. Изглеждаше наистина добре за възрастта си...само че ако бяхме на театър или на някое официално събитие. В 12 ч. на обяд изглеждаше просто нелепо.
Познавам и още една такава дама, около моите години. За да иде на излет с приятели се издокара с грим от-до и високи токове. Изглеждаше супер...първите 2 километра. Мда...
Истинската дама никога не може да изглежда нелепо.
Прави разлика между баба с маникюр и дама.

# 104
Интересно е как всичко, що се отнася до собствената личност на дамата е в челните позиции.
А децата и мъжа остават накрая. )))) Дори след кучето. )

16.Никога не допускай дома ти да е неподреден и мръсен,неуютен!
17.Никога не допускай да няма нищо за ядене!
18.Никога не допускай кучето да е неизведено,неваксинирано,мръсно,гладно,нещастно!
21.Никога не допускай мъжа ти да е гладен,незпран,неизгладен,незадоволен,не получил внимание!

Общи условия

Активация на акаунт