Отговори
# 60
Искам да ви попитам нещо: Кога мислите да си ползвате отпуската от тази година? Дали има вариант да се плати? Как мислите?
Ами аз имах планове да си я ползвам още от 18 май, ама ей ма на  Mr. Green днес 21 юни още съм тука. Утре ми е последен работен ден преди 45-дневния болничен. А ако говориш за платена годишна отпуска няма начин да не ти я платят.Какво те притеснява??
За отоците - определено като стоиш ще отичат повече.Ами те просто са надолу краката. Моите като няма никой (даже и в момента) съм ги вирнала на един стол под бюрото и не се виждат даже  Mr. Green
 Иррра виждаме те.Как си???

# 61
  • София
Марти де да беше и тук хладинка ехе..... Simple Smile ама не ще се опърлим яко вече ooooh!
Пиванов аз си взех моята платена годишна отпуска още март месец като работодателя ми предложи да си я взема или да ми я плати Peace
Мегита а на теб ти завиждам за ваничката  Mr. Green ние имахме и след ремонта я махнахме беше доста стара и аз реших след това да не взимаме да склагаме друга!
Сега звънях в НОИ то ми писна от тях вече само ми дробат парите и ми плащат както се изразяват те частично сумите които трябва да взема и сега са ми превели някакви 93 лв за не зна какво  newsm78 и за колко време! Поне ще ги изтегля утре сутринта и като отида до Пигиса ще ги натамъна Simple Smile гледам тук съм си извадила от голямия списък няколко нещица за взимане и те ще ми излезат точно толкова около 90 лв  Peace Mr. GreenРазните му термометърчета за вода,стая ,залъгалка, кутийка за нея, гребенче и четка,ножичка с нокторезачка,аспиратор за носленцето,  мокри кърпички за болницата и един пакет за вкъщи, сапун и гел който се казва от глава до пети на Бюбхен и май това са извадените неща Simple Smile малко по малко от дребосъците нищо не ми остана Simple Smile
Да ви питам мисля на Бюбхен да купя и мляко или олио но не знам кое е по добре?
За отоците и на мен ми тичат за сега много рядко и се надявам да не зачести и то се случва най-вече като се заседя много на стола или ако походя повечко!

# 62
Особено, ако столът не е удобен или имаш навика като мен да ги подвиваш под стола.
Да, много лош навик от преди.

# 63

Франи, ти сега какво? Тука само ме тъпчеш с някакви силно калорични обяди(няма да казвам какви, че на някой да не му стане нещо) и накрая ми се показваш по бански #2gunfire Няма да изпадам в депресия заради тебе , я! Я да вземеш да влезеш във форма и да заприличаш на бременна, че вече ....... #2gunfire #2gunfire. Благодари се, че днес нямам време, че иначе....

newsm62 нищо ти няма дишай  Mr. Green

# 64

Благодаря за сайтовете с Френски имена  Hug определено си оставаме на Валентин  Peace

newsm10 хората с това име са много положителни поздравявам те за избора   bouquet

# 65
Аз доколкото знам , преди време беше приет закон който забранява плащането на отпуска и задължава всеки служител да си ползва отпуската от предходната година, максимум до 30.06 на следващата. Това е официално. Неофициално обаче може и да не е така.
Аз лично излизам в болничен 45 дни - от 16.07 - пак официално, той е задължителе, не може да не ти го напишат. Но неофициално ще бъда на работа докато мога, за което естествено ще ми се плаща, само че на ръка. Защото няма как работодателя да ми превежда заплата по баков път, ако официално съм в болничен. Така веднъж ще взимам болнични от държавата и в същото време ще получавам заплата.
Така че Pivanov, кажи наистина какво точно те интересува/ притеснява - свекърва ми е счетоводител и могада я питам по всяко време:)

# 66
  • ГОре на черешата...
Вася, отпускът се изплаща само при съкращаване, иначе си го ползваш.
Димяни, защо не си вземеш ПИК /персонален идентификационен код/ от НОИ-то и с него в Интернет ще си проверяваш какво и за колко време са ти превели - много  е удобно.
Моята педиатърка, а и мами на летни бебета казаха мляко. И аз ще купувам на Бюбхен козметиката - гел за коса и тяло, мляко и крем за дупе.

# 67
  • София
Как става отивам до НОИ и подавам молба или?

# 68
  • UK
 Ребус нека те мислят за луда  Crossing Arms какво ти пука... на тях не им се подуват слонските крака  Crossing Arms Важното е на теб да ти е добре  Hug
 А сега да се оплача  Sad всеки момент очаквам да се нацепя здраво около пъпа  Sad имам едни тънички лилави линийки но още не са се ракъсали но всеки момент ще се случи  Cry

# 69
  • ГОре на черешата...
Как става отивам до НОИ и подавам молба или?
Да, попълваш молбата на място - дават ти готов образец /носи си личната карта/ и веднага ти издават документ с този код. После проверяваш на този адрес: https://benefits.nssi.bg/First.aspx
Родих се откак го взех - не търча през ден до банкомата Peace.

# 70
Ребус нека те мислят за луда  Crossing Arms какво ти пука... на тях не им се подуват слонските крака  Crossing Arms Важното е на теб да ти е добре  Hug
 А сега да се оплача  Sad всеки момент очаквам да се нацепя здраво около пъпа  Sad имам едни тънички лилави линийки но още не са се ракъсали но всеки момент ще се случи  Cry

милата  spoko аз имам на дупето ако ще ти олекне

# 71
  • София
МНого благодаря Hug  и мисля в понеделник да отида така или иначе ще ходя за изследвания и от там ми е близко Simple Smile

# 72
  • UK
 Какво се прави в НОИ..  newsm78

Ами как миже да ми стане хубаво за такова нещо  Laughing бих се зарадвала ако кажеш, че нямаш никъде  ooooh! Ама после ще се мажем с Контатубекс
 Ама да питам боли ли когато се нацепи кожата  Laughing

# 73
Rebus-става въпрос за следното нещо. За тази година ми се полагат 20 раб.дни, но така или иначе няма да ги ползвам. Въпроса ми е дали могат да се платят от работодателя?

# 74
  • София
Мегита аз имам стрии на корема и не ме боли нацепенто но е адски гнусно и изнервящо  Rolling Eyesсамо като се погледна на огледалото и ми става лошо.... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт